Питане за мач макара

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Питане за мач макара

Мнение от icefire »

butnik написа:
icefire написа:Пич , не съм голям "разбирач" , но бих ти дал съвет макарите от линковете които си посочил да не ги купуваш.По-скоро разгледай предложенията на колегите, като мисля не са лоши Тиката и Вегата .. А колегата с предложеното Шимано го пропусни , според мен макарата е доста стара като модел има подменяни части и едва ли ще струва повече от 20 лв.
Шиманото е мое,как разбра,другарю разбирач ,че има подменяни части.Само шпулите за тия модели са по 25 лв УПОТРЕБЯВАНИ.Напротив монтирани са още лагери.Да,стара е само на години,но ще надживее всички боклуци които са по линковете.
Колега,нищо от това което си посочил не струва-малки шпули и даже дълбоки.Да не останеш разочарован от мач риболова преди да си го усетил,ето едно евтино и заслужаващо внимание предложение, върху което си позволявам да акцентирам по простата причина ,че съм ги продавал и на приятели и които не са мръднали.
http://www.bulit2000.com/carp-expert-match" onclick="window.open(this.href);return false;
И много моля разбирачите да си запазват мненията,че ми идват в повече.
А за Шиманото ще ти направя специална отстъпка да не се занимаваш с еФтини китайски стоки продавани у нас на четворни цени.
Така... аз си мислех , че форумът е за споделяне на мнения! Не съм желал да засегна някого или да обиждам колега. Бих се извинил , но НЕ защото:
1-во Никъде в горният си пост не твърдя , че съм разбирач ( просто споделям мнение ).
2-ро В самата обява за продажбата на Шиманото пише, че има подменяни части (не съм си го измислил).
Дори с риск да подразня някого ще продължавам да споделям мнения във Форума , та той е за това :) . Мисля , че с нищо не съм нарушил форумните правила ! Тук съм прочел доста мнения, и наблюдението ми , като обобщение е , че повечето от темите се израждат в не това за което става въпрос, или това за което даден човек пита.
Такаче да се върнем на "темата" момчето пита за мнение , казва за ограничения в бюджета и споделя няколко линка ! Някой от колегите откликват адекватно и съобразително , спрямо питането и условията по него . НО други , изобщо не правят това , започват спорове , обиждат се на чест-без да са ги обидили и т.н. Някой дават предложения до 3-ри пъти над посоченият бюджет. и накрая започва дебат по това кой продикт е оригинален и кой не е , дали е произведен в Китай или в Патагония.....
Аз лично смятам , че в днешно време всичко се произвежда в Китай - без значение на коя фирма е, за коя марка става дума и с какво лого е !! По - добре е да си закупи нова макара от магазина , която да е по джоба му и да му хаесва. Без значение дали е китайска реплика или авганистанска дублика..... А това по въпроса колко време ще бъде ползван продукта- само времето ще покаже ..
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Факт,че не си разбрал какво и защо е подменено ми дава отговор на всичко.
Весел празник и вземи чети малко ,няма да ти е излишно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Май нещо ми хареса http://orca-bg.com/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D ... am-Fighter" onclick="window.open(this.href);return false; и може би него ще си взема. Някои имали отзиви от нея ако няма аз ще съм първия :fishing2:
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

Решил си да вдигнеш малко бюджета :) Като я тестваш, драсни няколко реда, как реди влакното, добре ли стои на мача и т.н. Успех с избраната джуджавка ...и много рибки да дърпаш с нея. Наздраве :drinkers:
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Макарата дойде и на пръв поглед много ми харесва.Реди добре кордата върти се добре,лека е и аванса не е зле.Според мен е добра за парите си. :D :D
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

Послушай Ицо той не лови риба от вчера :smt041
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е какво да го слуша. Той тръгна по "дългия път" вече, но няма нищо лошо в това. Повечето сме го изминали. Все пак има и други колеги с такива дилеми. Важното е живи и здрави и по-често на вода. :wink:
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

Умните се учат от грешките си,мъдрите от грешките на другите
Buliviv
новобранец
новобранец

Мнение от Buliviv »

Поради факта, че зададох конкретен въпрос за дадена макара и след като я имам вече, смятам за нужно да драсна някой ред, за да темата да не стои недовършена.
Та по същество - по празниците ме посети белия старец и ми донесе едно комплектче: "Shimano Exage 3000 MRC Hihg Speed" + "Тика Winner".
Останах приятно изненадан,/ смятах сам да си заприходя мач на 4.20 / но старчето ми донесе "Тика Winner" на 3.90. Е не му се сърдя. Разбира се веднага запълних едната шпула с любимото ми мачово влакно на "Трабуко". Първите ми впечатления от "Ексейджа" са добри. Естествено те са по-скоро встъпителни, защото още не е изпитана в работна обстановка, но след като и това стане ще пиша пак.
Ето и малко снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

Това е една от класическите макари за мач риболов,а именно двойна дръжка,бърз аванс,голямо предавателно число,плитка шпула и т.н.Единият ми мач е оборудван с такава и за сега съм доволен.Относно мача нямам преки наблюдения,но ти желая с новите придобивки само :fishing6: и яки емоции.
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

Браво много добра макара.Според моето лично мнение най добрите макари за мач риболов със заден аванс са:
шимано страдик и шимано ексейдж
Buliviv
новобранец
новобранец

Мнение от Buliviv »

StaAnt написа:Това е една от класическите макари за мач риболов,а именно двойна дръжка,бърз аванс,голямо предавателно число,плитка шпула и т.н.Единият ми мач е оборудван с такава и за сега съм доволен.Относно мача нямам преки наблюдения,но ти желая с новите придобивки само :fishing6: и яки емоции.
Мерси колега.
След първия риболов ще пиша какво е дереджето!
Аватар
spower
новобранец
новобранец

Мнение от spower »

Темата е малко старичка, но имам същата макара Cormoran super match 4pi от 2008-09г по спомен. За толкова време давам положителна оценка на макарата. Много приятна за риболов. След препълване на шпулата няколко пъти ми е вкарвала влакното под нея като не е опънато, това го казвам като забележка и моя грешка. Преди 2 седмици си изтегли с лекота шаранче 2кг ;) Не усуква влакното добре го реди, не създава оплитания. За луфтове не съм забелязал да ме подразнят, а съм взискателен от към техниката. При закупуване на макара първото, което правя е да я разглобя и сложа смазка. Машината обича смазка грижливо гледане и ласка ;)
https://eleganten.top/ Мото и авто аксесоари.
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Аз ползвам shimano simetry и съм изключително доволен. За мен шимано е номер едно.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Стана 1 година от както имам макарата и не мога да се оплача.Смятам че за парите си е много добра реди добре влакното, аванса е добър и като цяло съм много доволен.След цяло лято интензивен риболов не е мръднала.Смених и пръчката с едно ZEBCO 3,90 10-15гр.
и двете много добре се съчетаха.Ако някой има въпроси относно макарата или пръчката да пита.Наслука! :fishing6: :fishing6:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”