Зимен риболов на щека на Панчарево

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Зимен риболов на щека на Панчарево

Мнение от Sme6NIKa »

Garbolino написа: ...последните 3 бабушки ги хвана chirusa_bg и те не останаха :))
:D Оправданието не минава съвсем, защото Чируза сигурно ги е върнал обратно. :roll:
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Днес пак се разходих до там с цел разузнаване (нали наскоро се появи информация за уловена една бабушка на местата към преливника). Ситуацията е такава:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Егати ситуацията, ни риба ни рак.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Аз днес ходих там само на разходка - да огледам как е положението, не съм ловил (не че като си нося въдиците хващам нещо де). Иначе ми се върти в главата да направя едно класическо капо в неделя (11.01) сутринта там.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Днес рано сутринта се замъкнах с въдица в ръка пак там, но все още имаше много лед на дълбоките места, а нивото беше толкова ниско, че още малко и пред преливника ще може да се преджапа с ботуши :)

Изображение

После се пуснах надолу по реката да огледам поне дали няма някое перспективно вирче. Минах покрай един краварник и едни кучета се опитаха да ме нахапят. Като отстъпвах стратегически затънах в някаква прикрита заледена локва до колене и с всяка крачка ставаше все по-дълбоко, а от зад напираха песовете, та се метнах с плонж напред и с лазене преминах локвата и те такива работи днес :)
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Ситуацията е била от типа "истински сървайвър".
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Bayivan написа:Ситуацията е била от типа "истински сървайвър".
По-точно "Оцеляване на предела". По-миналата година заради едни псета си счупих мача на стената.
По реката ми се виждат доста перспективни места при моста на околовръстното, но винаги се заричам и никога не съм се пробвал там. Виждал съм доста колеги в този район. Образно казано все едно да си на моста и да гледаш срещу течението на реката на около 500 м.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

На реката ето това място ми се стори най-перспективно:

Изображение

Перспективно, перспективно, колко да е перспективно - леко забавяне на водата в продължение на 30тина метра, с дълбочина 1м и ширина на реката 5-6м
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Точно за там говоря, но ...... нямам никаква проба. Виждал съм доста хора там. Лятото един колега ми разказваше на стената за 10 килограмов сом изваден с вила на вира под преливника. Колко е вярно ...... ?!?!?!? Възможно е да изпадат риби по преливника и да се зарибява реката. Но тя за щека не става :) .
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Като минах под стената (на второто корито на преливника под стената), имаше двама колеги, единия беше хванал и пуснал 100-грамова щука. По-надолу по разливите сигурно има и по-големи. Иначе на мястото до моста, налято с един директен 5/6 метра ще е супер за дребна мирна риба.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Пичове, то хубу имате мерак ама тея места са баш у импровизираната мааа'ла на квартала и кучетата не са случайни. Добрече не сте се спречкали с някой или по-скоро с няколко от местните и гладни бразилци....
Иначе при защита от злобни кучета прашката за захранка е незаменимо оръжие, едно да клъвне на 200грамовия облест червей другите бегат.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Като деца ловяхме много кротушки по реката. Основно кротушки и кленчета, а на влашка плувка бабушки и по някоя каракуда. По онова време беше рядкост езерото да прелива и реката беше с постоянно ниво. Хмангалите също ги нямаше, а за риболовна преса да не говорим.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

chirusa_bg написа:Като деца ловяхме много кротушки по реката. Основно кротушки и кленчета, а на влашка плувка бабушки и по някоя каракуда. По онова време беше рядкост езерото да прелива и реката беше с постоянно ниво. Хмангалите също ги нямаше, а за риболовна преса да не говорим.
Говори ми, говори ми...2002ра лятото що кротушки хванахме с приятели на моста в паркчето зад 5та част в Дружба....рИве ми се като се сетя колко беше хубаво. 6ти клас бяхме и тъкмо откривахме красотата на това да изпиеш 5 бири и да пълзиш до вкъщи. :lol: После се навъдиха златари, ВЕЦ, пречиствателна станция и други подобни изчадия, пречеши на риболова. Въпросния мост го взривиха. :shock: Сега по реката риболова е само, когато спрат ВЕЦ-а. Имам един агент, който почти всеки ден е по реката в участъка около Цариградско и лови предимно в моментите на стабилно ниво. Аз имам сигурно 10 ходения това лято на вира под взривения мост и имам точно един кефал. За спининг говорим. Иначе на стръв си се хваща някоя и друга риба, но пак не е лесна задача. Трябва да се фокусирате на 99% над риболова по тези места, което просто не си заслужава.

по темата... 4 докладвани капота за последната седмица около бъбрека, при това от добри риболовци. Чакаме положителни резултати, да отидем и ние. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Бирата е хубаво нещо. Бира с приятели по-хубаво, а бира с приятели и кротушки.....

И по темата, според мен трябва да изчакаме поне месец. Ако събота не съм на лед ще проверя дали съм прав :lol:
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

В събота направих една ветровита разходка по пътя откъм трибуните. Видях само един колега с въдица. Мяташе един воблер. Гледах го около половин час безуспешно. Отсреща при гъбата имаше хора, но дали бяха колеги или деца, които си играеха не можах да разбера. Не мога да "хвърлям" толкоз надалеко. Други колеги не видях. Нивото е ниско. Мъртвило е. Не знам дали си струва. В общи линий картографирах местата на които обикновено ходя не, че видях нещо интересно ..... е добре де, имаше една приятна лекотлетка с, която се разминахме няколко пъти :lol: . И това беше, но за риболов май нестава.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”