Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За забраната на нощния риболов
Модератор: sapuna
Re: За забраната на нощния риболов
Засега нямам информация по въпроса.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
По последна информация,ще се чака гласуване за приемане от парламента.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Това са точките за разгледане:kevlar написа:По последна информация,ще се чака гласуване за приемане от парламента.
- Прикачени файлове
-
- 10917681_775591849175575_1576059400_n.jpg (78.2 KiB) Преглеждано 1078 пъти
-
- разбира нещата
е може би си от малкото "различни",но за болшинството риболова е съчетание от няколко удуволствия.тиха лятна вечер,на масата има хапване и пийване,в дърветата пее славей,някъде в далечината се чува вой на чакали,от време на време има изпяскване на риба,въдиците ти заредени в очакване на нещо стойностно,в един момент чуваш звънче или сигнализатор и подскачаш като ударен от ток ,да ли не е на твоя (ваша)въдица.посред нощите дремеш с наострени уши в палатка или на открито,и всичко това е все пак някаква тръпка ,а не да се бухнеш в леглото преди 12 ,и да закъртиш до 5 сутринта .а относно "друсането на крушата" ,неудобно е ако нямаш естествени укрития ,но пък в тъмнината никой няма да те видиПавел Иванов написа:Имам мега непоносимост към палатки и биваци къде даже не можеш да се изходиш по голема нужда като хората

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Диканаров
- кандидат преподавател
Смущава ме точката за "свободна продажба на браконерските уреди!"
Като от практиката знам, че на търговете за купуване на отчуждени жилища например се явяват обикновено бандитите, от които са били конфискувани и те си ги купуват обратно си мисля, че мрежите ще си отидат пак в браковците, ако няма изрична уговорка, да ги купуват само професионални рибари и задруги. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- новобранец
Аз съм против нощния риболов.
И когато коментирате,че нямало проверки и прочие уточнявайте водоемите,моля
Сега и доводите:
За миналата 2014,забраната за нощен риболов никой не е спазваше,при положение,че риболова през тъмната част на деня бе разрешен ЧАСТИЧНО!
Частично и то на някои водоеми които се броят на ръка - до 01.12.2013г
Другото което е,куката с която се трали нощно време,ако има пуснати въдици,тя няма как да се пусни и използва!!!
Деня е над 13 часа.
Дори и да е хваната мрежа до няколко бивака от самите тях се казва - Ами нищо не видяхме и нищо не чухме!

Не си мислете,че ИАРА са 15000 души.
Когато пиша тези доводи имам в предвид яз.Пясъчник,също така изкарани мрежи и доста проверки зад гърбът си.
И аз съм като всеки от ВАС и искам да хващам елитни риби,та дори да било и на перо!
Нещата се коментират в София и ние няма да се откажем.
От друга страна и съм ЗА нощния риболов,НО....в цялата страна!
Стонин:Не може свободното бракониерстване да е резултат от липсата на кадри в контролния орган.
Трябва да се почне от мрежите,тоците и пр. и тогава да се коментира нощния риболов,бройката на агенцията,както и техниката и ресурса с който разполагат.
НЕ може само да искаме,трябва и да дадем!!!!
И когато коментирате,че нямало проверки и прочие уточнявайте водоемите,моля

Сега и доводите:
За миналата 2014,забраната за нощен риболов никой не е спазваше,при положение,че риболова през тъмната част на деня бе разрешен ЧАСТИЧНО!
Частично и то на някои водоеми които се броят на ръка - до 01.12.2013г
Другото което е,куката с която се трали нощно време,ако има пуснати въдици,тя няма как да се пусни и използва!!!
Деня е над 13 часа.
Дори и да е хваната мрежа до няколко бивака от самите тях се казва - Ами нищо не видяхме и нищо не чухме!

Не си мислете,че ИАРА са 15000 души.
Когато пиша тези доводи имам в предвид яз.Пясъчник,също така изкарани мрежи и доста проверки зад гърбът си.
И аз съм като всеки от ВАС и искам да хващам елитни риби,та дори да било и на перо!
Нещата се коментират в София и ние няма да се откажем.
От друга страна и съм ЗА нощния риболов,НО....в цялата страна!
Стонин:Не може свободното бракониерстване да е резултат от липсата на кадри в контролния орган.
Трябва да се почне от мрежите,тоците и пр. и тогава да се коментира нощния риболов,бройката на агенцията,както и техниката и ресурса с който разполагат.
НЕ може само да искаме,трябва и да дадем!!!!
Твърдо против нощният риболов. Ако се разреши бракониерите ще изловят рибата, а вие ще ми ловите ганкиното после! Но за съжеление в тази държава влизат в сила неща, които не зависят от хората, а от политиците за тяхни лични интереси!
Не съм шаранджия и този проблем почти не ме вълнува.Има разумни доводи и в двете посоки, но това че бивакуващите ще следят за мрежари и токаджии ми е малко нереално?А нормата- на денонощие, на ден, на нощ как ще я броят или всичко под ножа?
Ако могат поне малко от малко да си прибират боклуците и да намалят чалгата ще е супер
Ако могат поне малко от малко да си прибират боклуците и да намалят чалгата ще е супер

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Не съм шаранджия и този проблем почти не ме вълнува.Има разумни доводи и в двете посоки, но това че бивакуващите ще следят за мрежари и токаджии ми е малко нереално?А нормата- на денонощие, на ден, на нощ как ще я броят или всичко под ножа?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- новобранец
Опаааа...Има много неща зависещи от хората
Но само с писане тук не става!

-
- новобранец
За това казах - първо да се направи така че мрежи и прочие боклуци да са строго затегнати в мрежата.Относно нормата - спок има писани актове
и там е мътна и кървав...
Това с боклуците - едни пари си изчезват яко по схема иначе се отпускат,на някой от някой и пак нищо
След пролетното почистване миналата година се убедих,че малко по малко някои хорица си го хвърлят,а свинята си остава свиня каквото и да му говориш

Това с боклуците - едни пари си изчезват яко по схема иначе се отпускат,на някой от някой и пак нищо

След пролетното почистване миналата година се убедих,че малко по малко някои хорица си го хвърлят,а свинята си остава свиня каквото и да му говориш

-
- новобранец
Прочете точките и коментирайте,но първо помислете върху точките!kevlar написа:Това са точките за разгледане:kevlar написа:По последна информация,ще се чака гласуване за приемане от парламента.
Много съм сагласен с теб, ако се разреши нощния риболов ще се напълни с палатки, пияници, лодки, които ще пускат мрежи други ще стрелят с пистолети и пушки, а за тези, които ще искат да си хванат някой друга рибка с въдицата ще бъде ужасно така, че ТВЪРДО ПРОТИВ!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Всичко опира до съзнание и това зависи от всеки лично за себе си.Аз спазвам забраната за нощен риболов защото тя съществува.Ако я отменят - ОК,но не мисля,че тя ще повлияе нито негативно,нито позитивно.То и сега бивакуването на брега не е забранено,но 90 процента от бивакуващите на брега считат за невъзможно да си извадят въдиците от водата!
Истината според мен е,че трябва да има повече проверки и ефективни наказания за нарушителите.
Иначе каквито и закони и забрани да бъдат измислени,ще ги спазват съвестните риболовци.Бракониерите ги боли к.ура какви забрани съществуват - те са бракониери точно защото ги нарушават!
Истината според мен е,че трябва да има повече проверки и ефективни наказания за нарушителите.
Иначе каквито и закони и забрани да бъдат измислени,ще ги спазват съвестните риболовци.Бракониерите ги боли к.ура какви забрани съществуват - те са бракониери точно защото ги нарушават!

-
- новобранец