За забраната на нощния риболов

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Re: За забраната на нощния риболов

Мнение от kevlar »

Засега нямам информация по въпроса.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

По последна информация,ще се чака гласуване за приемане от парламента.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

kevlar написа:По последна информация,ще се чака гласуване за приемане от парламента.
Това са точките за разгледане:
Прикачени файлове
10917681_775591849175575_1576059400_n.jpg
10917681_775591849175575_1576059400_n.jpg (78.2 KiB) Преглеждано 1078 пъти
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Павел Иванов написа:Имам мега непоносимост към палатки и биваци къде даже не можеш да се изходиш по голема нужда като хората
е може би си от малкото "различни",но за болшинството риболова е съчетание от няколко удуволствия.тиха лятна вечер,на масата има хапване и пийване,в дърветата пее славей,някъде в далечината се чува вой на чакали,от време на време има изпяскване на риба,въдиците ти заредени в очакване на нещо стойностно,в един момент чуваш звънче или сигнализатор и подскачаш като ударен от ток ,да ли не е на твоя (ваша)въдица.посред нощите дремеш с наострени уши в палатка или на открито,и всичко това е все пак някаква тръпка ,а не да се бухнеш в леглото преди 12 ,и да закъртиш до 5 сутринта .а относно "друсането на крушата" ,неудобно е ако нямаш естествени укрития ,но пък в тъмнината никой няма да те види :lol: .пък и предполагам че не си 'прогамираш' нуждата ,според обстановката и през деня не бягаш до селото да посетиш -00 :wink:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Смущава ме точката за "свободна продажба на браконерските уреди!" :twisted: Като от практиката знам, че на търговете за купуване на отчуждени жилища например се явяват обикновено бандитите, от които са били конфискувани и те си ги купуват обратно си мисля, че мрежите ще си отидат пак в браковците, ако няма изрична уговорка, да ги купуват само професионални рибари и задруги. :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
break_master_g
новобранец
новобранец

Мнение от break_master_g »

Аз съм против нощния риболов.
И когато коментирате,че нямало проверки и прочие уточнявайте водоемите,моля ;)
Сега и доводите:
За миналата 2014,забраната за нощен риболов никой не е спазваше,при положение,че риболова през тъмната част на деня бе разрешен ЧАСТИЧНО!
Частично и то на някои водоеми които се броят на ръка - до 01.12.2013г
Другото което е,куката с която се трали нощно време,ако има пуснати въдици,тя няма как да се пусни и използва!!!
Деня е над 13 часа.
Дори и да е хваната мрежа до няколко бивака от самите тях се казва - Ами нищо не видяхме и нищо не чухме! :D :D :D
Не си мислете,че ИАРА са 15000 души.
Когато пиша тези доводи имам в предвид яз.Пясъчник,също така изкарани мрежи и доста проверки зад гърбът си.
И аз съм като всеки от ВАС и искам да хващам елитни риби,та дори да било и на перо!
Нещата се коментират в София и ние няма да се откажем.
От друга страна и съм ЗА нощния риболов,НО....в цялата страна!

Стонин:Не може свободното бракониерстване да е резултат от липсата на кадри в контролния орган.
Трябва да се почне от мрежите,тоците и пр. и тогава да се коментира нощния риболов,бройката на агенцията,както и техниката и ресурса с който разполагат.
НЕ може само да искаме,трябва и да дадем!!!!
kosturche
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kosturche »

Твърдо против нощният риболов. Ако се разреши бракониерите ще изловят рибата, а вие ще ми ловите ганкиното после! Но за съжеление в тази държава влизат в сила неща, които не зависят от хората, а от политиците за тяхни лични интереси!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Не съм шаранджия и този проблем почти не ме вълнува.Има разумни доводи и в двете посоки, но това че бивакуващите ще следят за мрежари и токаджии ми е малко нереално?А нормата- на денонощие, на ден, на нощ как ще я броят или всичко под ножа?
Ако могат поне малко от малко да си прибират боклуците и да намалят чалгата ще е супер :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Не съм шаранджия и този проблем почти не ме вълнува.Има разумни доводи и в двете посоки, но това че бивакуващите ще следят за мрежари и токаджии ми е малко нереално?А нормата- на денонощие, на ден, на нощ как ще я броят или всичко под ножа?
Ако могат поне малко от малко да си прибират боклуците и да намалят чалгата ще е супер :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
break_master_g
новобранец
новобранец

Опаааа...Има много неща зависещи от хората ;) Но само с писане тук не става!
break_master_g
новобранец
новобранец

За това казах - първо да се направи така че мрежи и прочие боклуци да са строго затегнати в мрежата.Относно нормата - спок има писани актове :D и там е мътна и кървав...
Това с боклуците - едни пари си изчезват яко по схема иначе се отпускат,на някой от някой и пак нищо ;)
След пролетното почистване миналата година се убедих,че малко по малко някои хорица си го хвърлят,а свинята си остава свиня каквото и да му говориш :D :D :D
break_master_g
новобранец
новобранец

kevlar написа:
kevlar написа:По последна информация,ще се чака гласуване за приемане от парламента.
Това са точките за разгледане:
Прочете точките и коментирайте,но първо помислете върху точките!
kosturche
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kosturche »

Много съм сагласен с теб, ако се разреши нощния риболов ще се напълни с палатки, пияници, лодки, които ще пускат мрежи други ще стрелят с пистолети и пушки, а за тези, които ще искат да си хванат някой друга рибка с въдицата ще бъде ужасно така, че ТВЪРДО ПРОТИВ!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Всичко опира до съзнание и това зависи от всеки лично за себе си.Аз спазвам забраната за нощен риболов защото тя съществува.Ако я отменят - ОК,но не мисля,че тя ще повлияе нито негативно,нито позитивно.То и сега бивакуването на брега не е забранено,но 90 процента от бивакуващите на брега считат за невъзможно да си извадят въдиците от водата!
Истината според мен е,че трябва да има повече проверки и ефективни наказания за нарушителите.
Иначе каквито и закони и забрани да бъдат измислени,ще ги спазват съвестните риболовци.Бракониерите ги боли к.ура какви забрани съществуват - те са бракониери точно защото ги нарушават!
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”