Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

В тръстиката се крият диаманти :-)
Модератор: dantho.mihov
Re: В тръстиката се крият диаманти :-)
Аз като ученик, в джоба с пакет куки,1 ролка влакно,
Тежест и плувка от бодливо свинче.
Най често на богров там и сега я има тръстиката по 4
Метра.всички ловяхме по тоя начин от децата.
Имаше много уклей тогава и това беше най разпространения метод.
Тежест и плувка от бодливо свинче.
Най често на богров там и сега я има тръстиката по 4
Метра.всички ловяхме по тоя начин от децата.
Имаше много уклей тогава и това беше най разпространения метод.

Риболовци.
Та е сега 30 години по късно с какво ловим.
С тоя приятел ходех на риба от деца,беше ми комшия-много е добър на речен риболов,
и с него ходехме на Богров за уклей и лин.
Той късаше по 20 тръстикови пръчки по 4 метра,и примерно аз се кача на автобуса,
отворя прозореца,той отдолу ми ги подава и се качва на градския транспорт-така ги откарвахме в къщи,и ги лакирахме да ги носиме на яз.Искър-там има Бунгало-да си имаме директни и за там.
По наше време,директни пръчки нямаше-леки,та те така драги приятели.
Но пък имаше много риба.С такава пръчка-на Долни Богров ловяхме от понтоните,от към плажа-захранка пясък и стар хляб-по 200 уклея за 4 5 часа.За стръв-тесто от брашно,щото нямаше откъде да купиш бял червей-той пък се продаваше на 3-4 места в София в стъклени,медицински шишенца големи колкото палец-и вътре мърдаха 30 червея заедно с триците.

С тоя приятел ходех на риба от деца,беше ми комшия-много е добър на речен риболов,
и с него ходехме на Богров за уклей и лин.
Той късаше по 20 тръстикови пръчки по 4 метра,и примерно аз се кача на автобуса,
отворя прозореца,той отдолу ми ги подава и се качва на градския транспорт-така ги откарвахме в къщи,и ги лакирахме да ги носиме на яз.Искър-там има Бунгало-да си имаме директни и за там.
По наше време,директни пръчки нямаше-леки,та те така драги приятели.
Но пък имаше много риба.С такава пръчка-на Долни Богров ловяхме от понтоните,от към плажа-захранка пясък и стар хляб-по 200 уклея за 4 5 часа.За стръв-тесто от брашно,щото нямаше откъде да купиш бял червей-той пък се продаваше на 3-4 места в София в стъклени,медицински шишенца големи колкото палец-и вътре мърдаха 30 червея заедно с триците.

Риболовци.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Колко съм заблуден,помислих си че ще ловим линове на мачкан леб в тръстиката на Негован! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Нееее, нищо не си разбрал значи. Ще ловим лин, ама с тръстикови пръчки докато чакаме диамантите да станат, та да ги пласираме у Факултето къде жените са по необразовани и няма да забележат разликата 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Люс , явно едно още продължавате да я берете тая тръстика на Богров , второ сте адски бързи и в момента в който израсте до заветните 4 метра моменталически я обирате преди друг да го е сторилlusienn написа:...Най често на богров там и сега я има тръстиката по 4
Метра....

апропо - как ги носехте последствие до яз. Искър

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Убаво вметна Плана в поста си та кажи ако знаеш как да стигна до кметството, че утре по обяд требе да съм там и също така да си взема ли нетръстиковата пръчка, та ако има къде да пошляпам?///

Павел Иванов написа:Люс , явно едно още продължавате да я берете тая тръстика на Богров , второ сте адски бързи и в момента в който израсте до заветните 4 метра моменталически я обирате преди друг да го е сторилlusienn написа:...Най често на богров там и сега я има тръстиката по 4
Метра....Не друго ами на тия мисли ме навява липсата на тръстика с такава дължина там . Иначе си представям каква гордост сте предизвиквали в шофьора на "чавдарката" с тия "тиранти" дет са стърчали два и кусур метра извън прозореца и . Мислел се е сигур за тролей
![]()
апропо - как ги носехте последствие до яз. ИскърПеша през ждрелото , или пеша през Плана ?
Метода Павка на пренасяне беше,тръстиката завързана на сноб и седи извън превозното средство,
Единия държи единия край през прозореца-другия през 3 метра другия край-по онова време нямахме автомобили,щото сме били под 18 години-доста бедни финансово.
Връзваш си снопчето и си го държиш-прикрепено на 2 прозореца от вън.
По онова време да стигна до яз Искър ми трябваха 3 часа-2 за предвижване с трамвай до автогара ЮГ-и от там междуградския,който беше през час-и винаги на без 10.
Примерно 6 без 10, 7 без 10-и така до следобяда.
Билета за трамвай струваше 6 ст-а пакет куки,20 или 30 стотинки.
Най важното е че бяхме Първи на яз Искър,които ловяха на директни тръстики-изключително леки въдици за риболов.

Риболовци.
- Павел Иванов
Люс , Митето те пита дали случайно не знаеш как се стига до кметството на Плана . Баси неучтивеца си станал , не му отговаряш
Иначе много бих искал да видя пренасянето на "снопчето" , особено в частта с трамвая

Иначе много бих искал да видя пренасянето на "снопчето" , особено в частта с трамвая

Павел Иванов
Павел Иванов
По въпроса на Митето-незнам щото не съм ходил.
А за трамвая-снобчето го държиш на две отворени прозорчета,които ги имаше на по старите трамвай.
Е то по онова време не ме влечеше нито компютри нито фотографията,нито съм имал повече запалени приятели риболовци от това момче което виждаш на снимката-просто той беше най запаления,и ловеше риба почти всеки свободен ден,та и аз покрай него се запалих.
А за трамвая-снобчето го държиш на две отворени прозорчета,които ги имаше на по старите трамвай.
Е то по онова време не ме влечеше нито компютри нито фотографията,нито съм имал повече запалени приятели риболовци от това момче което виждаш на снимката-просто той беше най запаления,и ловеше риба почти всеки свободен ден,та и аз покрай него се запалих.

Риболовци.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ужас, сам ще се оправямlusienn написа:По въпроса на Митето-незнам щото не съм ходил.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пичуе, реката е Егулия или Железнишка, та някой нещо знае ли? Да не влезем у прегрешение из забранени реки? Павка знаеш ли нещо за там?

Сега да ви кажа,и за плувките от бодливо свинче.
Преди това балсата не бяха на мода.
Та цяла София ловеше на ръчно направени от пера на щъркел.
Просто Бай Боре държеше единия от малкото магазинчета и това продаваше до лятно кино Мир.
Това го разправям от моя Софийска гледна точка-по онова време.
А тоя Бай Боре-сега наследник му е Орозов и жена му.-там съм оставил,
кога стана вносител поне 500 марки-та съм му спонсор един вид-в началото.
От другата страна на киното имаше още едно супер мини магазинче за стръв и мухички и булда.
Най големия магазин беше на Граф Игнатиев-държавен,и на днешната Витошка имаше още един.
Но в държавен магазин-всичко което дойде-по така-се продаваше под щанда,срещу други по високи от заведените цени-един вид-Корупция -от там е тръгнала.
Преди това балсата не бяха на мода.
Та цяла София ловеше на ръчно направени от пера на щъркел.
Просто Бай Боре държеше единия от малкото магазинчета и това продаваше до лятно кино Мир.
Това го разправям от моя Софийска гледна точка-по онова време.
А тоя Бай Боре-сега наследник му е Орозов и жена му.-там съм оставил,
кога стана вносител поне 500 марки-та съм му спонсор един вид-в началото.
От другата страна на киното имаше още едно супер мини магазинче за стръв и мухички и булда.
Най големия магазин беше на Граф Игнатиев-държавен,и на днешната Витошка имаше още един.
Но в държавен магазин-всичко което дойде-по така-се продаваше под щанда,срещу други по високи от заведените цени-един вид-Корупция -от там е тръгнала.

Риболовци.
А плувките от Бодливо свинче-се събираха от 2 животинчета от зоопарка-кога го няма пазача,
го подмамвахме с нещо да дойде до оградата и го хващахме за бодлите да го скубем.
Е такива спомени смешни имам покрай риболова.
го подмамвахме с нещо да дойде до оградата и го хващахме за бодлите да го скубем.
Е такива спомени смешни имам покрай риболова.

Риболовци.
- трапера
- сериозен играч
Ехе, голяма веселба тука
Аз почнах с лескова пръчка, след време получих подарък от един батко тръстика, но небеше 4етворка.
След някоя и друга година ходих с родителите ми на "екскурзия до Букурещ"
Та след много врънкане и обещания за шестици в училище се сдобих с прекрасна триколенна тръстикова въдица. Дължината сигурно беше към петте метра, но аз ловях само с първите две колена. Втулките бяха... просто долното коляно бе отрязано след "брънката" на стеблото, горното коляно натикано вътре и долното коляно(тъй образуваната втулка) бандажирана с някаква найлонова лента.
Изключително лека пръчка в сравнение с бамбуковата (имах и бамбукова триколенка), но бамбука имаше по-голяма здравина и гъвкавост.
Но в ония времена, на селския гьол каракуда педарка беше гигантска риба

Аз почнах с лескова пръчка, след време получих подарък от един батко тръстика, но небеше 4етворка.
След някоя и друга година ходих с родителите ми на "екскурзия до Букурещ"

Та след много врънкане и обещания за шестици в училище се сдобих с прекрасна триколенна тръстикова въдица. Дължината сигурно беше към петте метра, но аз ловях само с първите две колена. Втулките бяха... просто долното коляно бе отрязано след "брънката" на стеблото, горното коляно натикано вътре и долното коляно(тъй образуваната втулка) бандажирана с някаква найлонова лента.
Изключително лека пръчка в сравнение с бамбуковата (имах и бамбукова триколенка), но бамбука имаше по-голяма здравина и гъвкавост.
Но в ония времена, на селския гьол каракуда педарка беше гигантска риба

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Павел Иванов
Ъхъ , преди години можеше да се хване някоя и друга редка пъстръвка или мренка , после излезе един слух за пъстърви гиганти и си еа векот . Пробвай се де , може пък да имаш късмет .Д.Граховски написа:... Павка знаеш ли нещо за там?
Люс , все по-интересно ми стана това аеробиката с трамваят . Значи от към вратите ли отваряхте прозорчетата или от другата страна ? Не друго ами ако е от към вратите си представям къф е бил купон при всяко преминаване покрай стълбовете дет държат жиците . Виж варианта за от другата страна пък предполага поне трима човека - един поема снопчето , вторият му го подава а третият държи ватмана да не подкара трамвая докато подаващият обикаля насам натам със снопчето и после се пробва да се качи

Свилене , това с триколенните тръстикови геги не се брои . Тук са модерни само едноснадковите такива съчетани с отглеждани диаманти и превозвани с трамвай , в краен случай с Лексъс чийто тенекии са с по-висока плътност от тая на редовият диамант

Павел Иванов
Павел Иванов