За или против разрешаването на щуката и распера от 1.05

Модератори: Павел Иванов, sestrata

pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: За или против разрешаването на щуката и распера от 1.05

Мнение от pike13 »

Положението е трагично,мрежарите могат да завиждат ,лови се много забранена риба и не се пуска,говоря за язовири и реки на местата къде хвърлят хайвер.

Сами си правете изводи ,не сме хора нямам думи да изразя това което се случва
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Д.Граховски написа:Пичове, като си ревете тука, нема да стане. Излезте, звъннете на ИАРА и си предложете услугите като доброволци, ако откажат тогава е позволено малко да поревете, ама малко. Докато чакате някой да ви свърши ВАШАТА работа няма да стане. Под ваша работа имам предвид гражданска позиция. Това е.
Филма със звъненето на ИАРА съм го гледал 20-30 пъти и накрая едно голямо НИЩО.Единият от отговорите беше "не се притеснявай " въпреки ,че звънях директно на шефа.Няколко пъти изразих гражданска позиция напряко и това ми донесе три дела за 5 години.На местата които ходя последните няколко години покритие на телефона почти няма .Не ми се говори за лъскавият джип на ИАРА Хасково и евентуалната въжможност да нагазят драките ,защото бракониерите не са на асфалта.На Шарково пазача на стената не си е извадил мрежите от няколко години и никой пак нищо не знае.По реката програмата е пълна -ток, мрежи, хлор, садки, винтери и т.н.Не смятам ,че е моя работа да се разправям с орда мангали ,а хората да си получаваг заплатите и да карат джипове по 70-100 000 лв и да реват ,че няма пари.Моята работа е да си плащам данъците и я върша къде с желание къде по принуда.В момента са няколко култовите места по Тунджа и ИАРА пак не ги знае.Ако минат няколко дни и да драснат по някой друг акт ще ни върнат НАДЕЖДАТА .Да ама НЕ.Днес пак си купих годишни билети за мен и жената.Ако им са малко парите да вдигнат цената ,но да вземат да свършат малко от работата за която им плащаме.Може и да си продадат паркетника и с парите няколко мотивирани души биха свършили страхотна работа.
Последно промяна от Monev67 на Пет Май 08, 2015 11:02 pm, променено общо 2 пъти.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

GODzillata написа:Риболовният билет трябва да стане поне 100 кинта, както при лова, а за мрежи минимум 500!!!

И никаква диференцирана забрана!
Пенсия средно 200лв-човека работил и внасял пари 40-50 години,и

ти сега,понеже пишеш у форума-да му приседне А :?:

Кире-не става така бе човек-гледай и от всички страни,не само от твойта камбанария.

Мишо на Жорката,ония ден ходил на нощна Акция-да помага-на 130 км с Приятели,

и от Иарата им казали имаме 100лв за Бензин и 100 лв за Лодките-ако не сте Вие-Добрите Риболовци-няма да стане.

Обаче Мишо-работи през деня.Автомонтьор-а нощно време трябва да спи-а не да ходи на 130 км,

на Монтана по принцип.

Изображение

В Акцията са повечето Софиянци-доброволци.

Един дига тревога,по сигнал-и хората се качват и отиват а не им е работа по принцип.

Браво на момчетата-малко са като Вас.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Monev67 написа:
Д.Граховски написа:Пичове, като си ревете тука, нема да стане. Излезте, звъннете на ИАРА и си предложете услугите като доброволци, ако откажат тогава е позволено малко да поревете, ама малко. Докато чакате някой да ви свърши ВАШАТА работа няма да стане. Под ваша работа имам предвид гражданска позиция. Това е.
Филма със звъненето на ИАРА съм го гледал 20-30 пъти и накрая едно голямо НИЩО.Единият от отговорите беше "не се притеснявай " въпреки ,че звънях директно на шефа.Няколко пъти изразих гражданска позиция напряко и това ми донесе три дела за 5 години.На местата които ходя последните няколко години покритие на телефона почти няма .Не ми се говори за лъскавият джип на ИАРА Хасково и евентуалната въжможност да нагазят драките ,защото бракониерите не са на асфалта.На Шарково пазача на стената не си е извадил мрежите от няколко години и никой пак нищо не знае.По реката програмата е пълна -ток, мрежи, хлор, садки, винтери и т.н.Не смятам ,че е моя работа да се разправям с орда мангали ,а хората да си получаваг заплатите и да карат джипове по 70-100 000 лв и да реват ,че няма пари.Моята работа е да си плащам данъците и я върша къде с желание къде по принуда.В момента са няколко култовите места по Тунджа и ИАРА пак не ги знае.Ако минат няколко дни и да драснат по някой друг акт ще ни върнат НАДЕЖДАТА .Да ама НЕ.Днес пак си купих годишни билети за мен и жената.Ако им са малко парите да вдигнат цената ,но да вземат да свършат малко от работата за която им плащаме.Може и да си продадат паркетника и с парите няколко мотивирани души биха свършили страхотна работа.
Не знам вашата ИАРА какви джипове кара, ама тука на нашите са яко строшени. Имах предвид не да се заъни, а да се последва примера на пичовете от Пазарджик и Пловдив-доброволчески отряди. Ама явно първо трябва да понатупате швфа
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:Пенсия средно 200лв-човека работил и внасял пари 40-50 години,и

ти сега,понеже пишеш у форума-да му приседне А :?:

:lol: :lol: :lol:
Че има ли евтин спорт бре?!

Но може би една по-висока такса за билети допълнително да озвери "риболовците" и на всеки излет да гледат да си избият парите.... :mrgreen: :smt017
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

bobopeli написа:
maverini написа:Някои колеги още вярват че с въдица се обезрибява водоем,не казвам че не се нарушава рибното богатсво.Токаджий и мрежари са най-големия ни враг.А относно събираемоста на наложени глоби,до 14 дни не се ли плати наложеното,да минава към данъчното.
Точно заради ей тия разсъждения сме на тоя хал!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

[quote="GODzillata"Че има ли евтин спорт бре?!

Но може би една по-висока такса за билети допълнително да озвери "риболовците" и на всеки излет да гледат да си избият парите.... :mrgreen: :smt017[/quote]

Кире, това е и така и не така. МислЪ, че и ако вземем да плащаме по 200 лв. за билет нещата няма да се променят. Защо? Защото все тия пари потъват в държавния бюджет и едно левче не отива в ИАРА. Защото конкретно ИАРА - Хасково има точно 2-ма служители + модерен джип, кои трябва да охраняват много на брой водоеми отстоящи на над 100 км един от друг.
И като прибавим, че тия служители вземат по 500 лв. заплата за денонощна работа... е няма как да стане....
В тази връзка искам да кажа, че кога съм подал сигнал, хората са отреагирали винаги. Някога в рамките на половин, някога в рамките на час..

П.П. Все пак служителите на ИАРА-Хасково не са светии и винаги съм имал подозрения, че работят на определени места с бракониерите. Цитирам яз.Тракиец в района на стената, която по неведоми пътища е обявена за вододайна зона, въпреки че по никакъв начин не отговаря на наредба 3/2000г. за такава. Там бяхме гонени и заплашвани от тази държавна структура че ловим в няква 1-на километрова забранена зона, ама никой не посмя да ни напише акт, щото в съда щеше да блесне истината.... Имаше и служител на ИАРА, уволнен дисциплинарно за връзки и подпомагане на браковци....

Силата на гражданското общество е голяма, ама не сме израсли да там.. Кога израснем, даже и ИАРа не ни е нужна. Кога 20 човека пребием един бракониер, направо може да се вика линейка да го прибира в моргата, а полиция да разследва.... :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Тоя лъскавият джип с черен металик не го виждам да влезе някъде по Тунджа след Елхово , т.е там контрол НЯМА.Логичният въпрос е дали има нужда от такъв при условие ,че не се ползва по предназначение , а явно само да се возят. И как да повярва човек ,че няма лев като подръжката на същият сигурно е равна на заплатите на няколко служителя.Скоро стана въпрос ,че за да кандидатсваш за инспектор при ИАРА е нужно ВИСШЕ образование ????? Аз например съм завършил рибовъдство и аквакултури ,но за жалост съм със средно специално т.е. нямам шанс.Нямам намерение да кандидатствам ,просто ми е интересно какви са специалистите работещи там за 500 лв както твърди колегата.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”