Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Съвет за пръчка за тролинг и джиг плюс разни други въпроси..
Модератор: bobopeli
- 6tukara
- ще става разбирач
Re: Съвет за пръчка за тролинг и джиг плюс разни други въпро
С тази лодка и тази електричка скорост от 5км/ч е утопия а за да достигнеш 8-9 км/ч ще трябва и двама гребци и бая попътен вятър. Приказките са едно реалноста друго.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
На база какъв опит го твърдиш?
Колега с хубава колекция воблери започваш, колкото до лодката и електричката, взимай смело важното е да си в играта, а за останалото опита ще те научи...
Ето ви лодка, която е 12000лб, което е 5440кг с 55лб прави 2.8 мили в спокойна вода ... което е около 4.3км/ч. Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Ще, щеMaXo написа:....ако си купя един бензинов мотор по-натам...

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Единствената цел на моите коментари е да няма после "Ама що не ми казахте......".MaXo написа:Ето ви лодка, която е 12000лб, което е 5440кг с 55лб прави 2.8 мили в спокойна вода ... което е около 4.3км/ч. Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.
Сомът обича смелите!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това е истината!bulgarian написа:взимай смело важното е да си в играта, а за останалото опита ще те научи...
- ivelin_1976
- разбира нещата
Но опита на свой гръб струва париTroli Rapala написа:Това е истината!bulgarian написа:взимай смело важното е да си в играта, а за останалото опита ще те научи...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не внимаваш!MaXo написа:Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е щом е за 3-ма,значи се откажи от електриката,иначе схемата ти става грешна и ще се нервиш постоянно!С електрика е най-добре да си сам,а за трима просто забрави или поне трябва да си с 3-акумулатора!MaXo написа:Както отбелязах трябваше ми лодка за 3ма

- ivelin_1976
- разбира нещата
Troli Rapala написа:Е щом е за 3-ма,значи се откажи от електриката,иначе схемата ти става грешна и ще се нервиш постоянно!С електрика е най-добре да си сам,а за трима просто забрави или поне трябва да си с 3-акумулатора!MaXo написа:Както отбелязах трябваше ми лодка за 3ма

Внимавам и в случая спора беше каква скорост е постижима за комбинацията тази лодка + този мотор. А колко ще изкара със скорост за тролене е друга тема ... и да, това е най-важното.Ти си карал с електричка без максимайзер + стартови акумулатори, които ги точиш да приемем на 50-60%.Демек 2х100ач стартови ... могат да ти дадат толкова колкото един тягов 110ач, който можеш да изтощиш до 20% от капацитета му.Ако вярваме на всичко изписано за максимайзер ... то 2 до 3 пъти повече е логично да изкара при някаква тролинг скорост около 3км/ч. И за финал ... аз гоня едни 12-13 часа най-много за еднодневни излети ... в краен случай имам 3 коли ... ще им взема акумулаторите, ако реша да ходя за 2 дни някой път.Troli Rapala написа:Не внимаваш!MaXo написа:Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.В случая не е важна скоростта,а колко време ще изкараш на вода?Защото при моята схема с електриката с 2 обикновенни акумулатора по 100ач от буса тролех 20часа за 2 дена на Жребеца,а при теб часовете ще са двойно по-малко!Руската лодка от снимките е 20кила с надуваемо дъно+20кила акумулатор+2ма души=10часа тролинг на ден!

И все пак винаги бих предпочел да нося втори акумулатор пред това да ми бучи на главата цял ден бензинов мотор, но съм сигурен, че няма да се наложи за еднодневно тролене с един 110ач.Искам да отивам да релаксирам ... не да се чувствам все едно съм на работа и до мен буботи няква машина.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,всеки предпочита тишината сред природата и с електриката не плашиш рибите,а ги привличаш!Поне 10-пъти съм минавал над стада толстолоби на Пясъчник,Искъро и Жребеца без да ме усетят,а това са доста плашливи риби!Като изпляскат с опашки обаче тия добичета в купом и се осирах от стрес!Почвай с тая схема,пък ще ми е интересно,дали ще ти излязат ел.сметките в часовете тролинг=дали новите технологии-максимайзер+тягов акумулатор дават реално повече часове!Ще очаквам да споделиш и никога да не влизаш без спасителната жилетка! 

-
- ще става разбирач
След максимум 5 тролинг излета на Искъра ,бензиновият мотор с неговото буботене ще бъде най-желаното от теб нещо. Наистина искам да отбележа ,че комбинацията (лодка+мотор) е крайно неподходяща за този язовир. Екстремното преживяване което Троли спомена в по горен пост, няма нищо общо със приятен и разтоварващ тролинг уикенд. Поздрави!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

http://fakti.bg/sport/145848-amerikanka ... -s-grebane
Това е моя отговор и закачка към хората от страшния Искър!

"Лодката на Соня не е оборудвана с мотор или платно"