Съвет за пръчка за тролинг и джиг плюс разни други въпроси..

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за пръчка за тролинг и джиг плюс разни други въпро

Мнение от 6tukara »

С тази лодка и тази електричка скорост от 5км/ч е утопия а за да достигнеш 8-9 км/ч ще трябва и двама гребци и бая попътен вятър. Приказките са едно реалноста друго.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
MaXo
новобранец
новобранец

Мнение от MaXo »

На база какъв опит го твърдиш?
bulgarian
новобранец
новобранец

Мнение от bulgarian »

Колега с хубава колекция воблери започваш, колкото до лодката и електричката, взимай смело важното е да си в играта, а за останалото опита ще те научи...
MaXo
новобранец
новобранец

Мнение от MaXo »

Ето ви лодка, която е 12000лб, което е 5440кг с 55лб прави 2.8 мили в спокойна вода ... което е около 4.3км/ч. Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.

Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

MaXo написа:....ако си купя един бензинов мотор по-натам...
Ще, ще :wink: , засега е важно да влезеш в играта :fishing12: . Наслука и да се похвалиш след първата проба.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

MaXo написа:Ето ви лодка, която е 12000лб, което е 5440кг с 55лб прави 2.8 мили в спокойна вода ... което е около 4.3км/ч. Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.
Единствената цел на моите коментари е да няма после "Ама що не ми казахте......".
Сомът обича смелите!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bulgarian написа:взимай смело важното е да си в играта, а за останалото опита ще те научи...
Това е истината!
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Troli Rapala написа:
bulgarian написа:взимай смело важното е да си в играта, а за останалото опита ще те научи...
Това е истината!
Но опита на свой гръб струва пари :wink: , но всеки си шета на джоба!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

MaXo написа:Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.
Не внимаваш! :roll: В случая не е важна скоростта,а колко време ще изкараш на вода?Защото при моята схема с електриката с 2 обикновенни акумулатора по 100ач от буса тролех 20часа за 2 дена на Жребеца,а при теб часовете ще са двойно по-малко!Руската лодка от снимките е 20кила с надуваемо дъно+20кила акумулатор+2ма души=10часа тролинг на ден!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

MaXo написа:Както отбелязах трябваше ми лодка за 3ма
Е щом е за 3-ма,значи се откажи от електриката,иначе схемата ти става грешна и ще се нервиш постоянно!С електрика е най-добре да си сам,а за трима просто забрави или поне трябва да си с 3-акумулатора! :roll:
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Troli Rapala написа:
MaXo написа:Както отбелязах трябваше ми лодка за 3ма
Е щом е за 3-ма,значи се откажи от електриката,иначе схемата ти става грешна и ще се нервиш постоянно!С електрика е най-добре да си сам,а за трима просто забрави или поне трябва да си с 3-акумулатора! :roll:
:smt023 Те затова става въпрос и това се опитваме да му кажем, но щом иска колегата нека да пробва тътенето на акумулатори и набиването на пари за покупката им. Без да обиждам никой, но някои хора разбират някои неща по трудния и финансово обременен начин.
MaXo
новобранец
новобранец

Мнение от MaXo »

Troli Rapala написа:
MaXo написа:Мисля, че е излишно да коментираме дали 5км/ч са утопия за надуваема лодка 3.60 с тегло около 60-70кг.
Не внимаваш! :roll: В случая не е важна скоростта,а колко време ще изкараш на вода?Защото при моята схема с електриката с 2 обикновенни акумулатора по 100ач от буса тролех 20часа за 2 дена на Жребеца,а при теб часовете ще са двойно по-малко!Руската лодка от снимките е 20кила с надуваемо дъно+20кила акумулатор+2ма души=10часа тролинг на ден!
Внимавам и в случая спора беше каква скорост е постижима за комбинацията тази лодка + този мотор. А колко ще изкара със скорост за тролене е друга тема ... и да, това е най-важното.Ти си карал с електричка без максимайзер + стартови акумулатори, които ги точиш да приемем на 50-60%.Демек 2х100ач стартови ... могат да ти дадат толкова колкото един тягов 110ач, който можеш да изтощиш до 20% от капацитета му.Ако вярваме на всичко изписано за максимайзер ... то 2 до 3 пъти повече е логично да изкара при някаква тролинг скорост около 3км/ч. И за финал ... аз гоня едни 12-13 часа най-много за еднодневни излети ... в краен случай имам 3 коли ... ще им взема акумулаторите, ако реша да ходя за 2 дни някой път. :) Пък и не пречи да джигосваме по някой друг час в който електричката ще си почива.Все пак съм прочел по разни форуми колко карат с максимайзер с лодки подобни на тази, която вече взех и някои пишат, че карат по цял ден с дори 80ач тягови.

И все пак винаги бих предпочел да нося втори акумулатор пред това да ми бучи на главата цял ден бензинов мотор, но съм сигурен, че няма да се наложи за еднодневно тролене с един 110ач.Искам да отивам да релаксирам ... не да се чувствам все едно съм на работа и до мен буботи няква машина.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Да,всеки предпочита тишината сред природата и с електриката не плашиш рибите,а ги привличаш!Поне 10-пъти съм минавал над стада толстолоби на Пясъчник,Искъро и Жребеца без да ме усетят,а това са доста плашливи риби!Като изпляскат с опашки обаче тия добичета в купом и се осирах от стрес!Почвай с тая схема,пък ще ми е интересно,дали ще ти излязат ел.сметките в часовете тролинг=дали новите технологии-максимайзер+тягов акумулатор дават реално повече часове!Ще очаквам да споделиш и никога да не влизаш без спасителната жилетка! :roll:
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

След максимум 5 тролинг излета на Искъра ,бензиновият мотор с неговото буботене ще бъде най-желаното от теб нещо. Наистина искам да отбележа ,че комбинацията (лодка+мотор) е крайно неподходяща за този язовир. Екстремното преживяване което Троли спомена в по горен пост, няма нищо общо със приятен и разтоварващ тролинг уикенд. Поздрави!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

http://fakti.bg/sport/145848-amerikanka ... -s-grebane

Това е моя отговор и закачка към хората от страшния Искър! :roll: Да знаете,че има различни хора,с различни усещания и търсения!Аз лично не търся само рибата в един излет,а да ми е интересно или да има екшън!Екшън е борбата с природните сили,вятър,дъжд,гръмотевици,градушки и др.,иначе ми се доспива в лодката и ставам неуправляем! :roll:Браво на Сончето Баумстайн да гребе алтава 9600километра,тя е истински мъж! :roll:

"Лодката на Соня не е оборудвана с мотор или платно"
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”