Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Как да излъжа шарана
Модератор: sapuna
Re: Как да излъжа шарана
след първи
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Аз също ходя на подобен язовир и печелившата ми тактика е гумения гащеризон.Избираш си подходящо место ,където можеш да влезеш пред папура, ако дълбочината позволява и захранваш 2-3 дена подред с 1-2 кг. накисната стара царевица.Целта е да не могат други рибари да ловят на захраненото петно.После влизаш с гащеризона, хвърляш 2 плувки на стара царевица и чакаш търпеливо.Нещо такова.murade написа:Здравейте колеги. От доста време ходя на един микро язовир който е доста обрасъл с папур и водорасли. Рибата е предимно каракуда но има и шарани , та въпроса ми е как да примамя шарана като се има предвид че рибата не е свикнала с топчета,пелети и т.н. и каракудите налитат на всичко. И наскоро като почнаха да излизат и едни малки шаранчета на царевица. Благодаря предварително!

Каракудата естествено ще кълве на старата царевица, но ще има удар и на шаран.Нещо такова:

Или такова:

Верно не е лесно да ти клъвне шарко, но още по трудно е да изкараш риба от подобни места. Айде и като хванеш да се похвалиш.

Бързай бавно.
Наистина си Супер Марио 

напоследък и аз почнах да мисля като марио благодаря все пак
обаче трябва да поразчистя водораслите на това място дето съм си го намислил
обаче трябва да поразчистя водораслите на това място дето съм си го намислил
-
- новобранец
Аз бих направил ,такъм на шише с Пружини с 4 кукички . Отиваш и го мяташ и чакаш да видиш какво е станало . Никога не храни рибата . Не знаеш какво обича да яде !
- Bigmarlin
- сериозен играч
Аз бих намалил куките с най-малко 2
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Аз бих намалил Пружините.Красимир Попов написа:Аз бих направил ,такъм на шише с Пружини с 4 кукички . Отиваш и го мяташ и чакаш да видиш какво е станало . Никога не храни рибата . Не знаеш какво обича да яде !

Бързай бавно.
- hshopov
- разбира нещата
Ама на какво шише...стъклено или пвц?! На флакон от дезодорант не става ли?
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им