Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Светата Троица- епизод II - Копринка
- Port_Royal
- разбира нещата
Re: Светата Троица- епизод II - Копринка
„Всичко, което е неразбираемо, не значи, че не съществува.“pacho69 написа: Колега, не учи попа как да се кръсти, резултата от риболова е красноречив за работата на фидерите. А като уцелиш ъгъла в тоз вятър ме извикай да го измеряОтносно ръкава - тук доста се изписа дали е дунавския или Копринския, някви указания за чешма и т.н. точно срещу чешмата хванах черния път и ме изведе на въпросното място. Големи разбирачи станахте бе почнахте да тепате рибата с четене, де тоз късмет да ме споходи да си чета и да ми кълве...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет.
Мъдър е този, който знае не много, а нужното.
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- Port_Royal
- разбира нещата
Ей от този може малко да научиш някои тънкости от фидер риболова.
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- bojkata
- ще става разбирач
Браво колега
страхотен риболов
Не ги слушай тия спецове. Добре са си пръчките и колчетата, и уловът си е впечатляващ!
Прдължавай все така и ние да погледаме и да почувстваме излетите.
Браво.

Не ги слушай тия спецове. Добре са си пръчките и колчетата, и уловът си е впечатляващ!
Прдължавай все така и ние да погледаме и да почувстваме излетите.
Браво.
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html

Жоре от къде го изкопа тоя селяк бе.Гледай какъв е кален и как си е сложил въдицата.Сигурно и той само на книга го знае риболова.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- bojkata
- ще става разбирач
Тоя па седнал по средата на язовира и не го знам къв е, ма като го гледам как лови
Една пръчка напред, друга пръчка назад и трета на страни

Кви тънкости да научи човек от него

Една пръчка напред, друга пръчка назад и трета на страни

Кви тънкости да научи човек от него

Божидар Кирилов-Божката
Поредната оплеската тема, а толкова малко колеги вече пускат в "Излети" 
Очевидно, е че снарежението на Пачо е средна ръка без претенции за изключителност, разполагането на фидерите не е като на състезател, но това трябва да се уважава, такива са болшинството от колегите във форума
А в случая и улова е ОК.
Похвалете първо човека, че си е направил труд да пусне тема и да ни създаде занимавка, пък после деликатно в темата или на ЛС си направете забележките и съветите, така би било колегиално.
П. С. И не си мислете, че е кой знае каква разликата при правилния ъгъл

Очевидно, е че снарежението на Пачо е средна ръка без претенции за изключителност, разполагането на фидерите не е като на състезател, но това трябва да се уважава, такива са болшинството от колегите във форума

Похвалете първо човека, че си е направил труд да пусне тема и да ни създаде занимавка, пък после деликатно в темата или на ЛС си направете забележките и съветите, така би било колегиално.
П. С. И не си мислете, че е кой знае каква разликата при правилния ъгъл

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Деката и стридата явно са големи корифеи-лошо няма.Вместо да бълват огън и жупел по УМНО би било да постнат една тяхна снимка с правилното разпокожение на фидерите. Прибрах се преди малко от гьола, за моя радост споделен със съфорумец. За хубаво или лошо фидерите днес не проработиха.о четох се с две риби. Колегата до мен мяташе на пружина и утепа каракудата за жалост тоз път. Нямах апарат нито телефон да метна и по едно фото.
По-голям шаран от рибаря няма...
Пачо, в такъв случай променяш тактиката задължителноpacho69 написа:.... За хубаво или лошо фидерите днес не проработиха.о четох се с две риби. Колегата до мен мяташе на пружина и утепа каракудата за жалост тоз път..

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Не,не съм корифей.Но се уча постоянно.И аз имам добри и лоши излети.Но е факт,че откакто взех да обръщам внимание на наглед простите и незначителни неща риболовите са ми по-успешни.Искаш да видиш как си поставям въдицата...ок.

При първият начин-гледаш напред,хвърляш лесно и точно.Засичаш бързо.Вече е въпрос на удобство дали въдицата ти е от ляво или дясно.
При вторият начин работиш лесно и удобно с две въдици.
В последно време си я поставям само по първият начин.
Най-важното е дръжката да ти е до ръката и гребена или колчето да не подминава средата на въдицата.Така въдицата е много по-чувствителна.Тези неща ги пиша евентуално,ако четат колеги прохождащи в този риболов.Както всички разбрахме,ти Пачо не си от тях.Ти всичко си знаеш.

При първият начин-гледаш напред,хвърляш лесно и точно.Засичаш бързо.Вече е въпрос на удобство дали въдицата ти е от ляво или дясно.
При вторият начин работиш лесно и удобно с две въдици.
В последно време си я поставям само по първият начин.
Най-важното е дръжката да ти е до ръката и гребена или колчето да не подминава средата на въдицата.Така въдицата е много по-чувствителна.Тези неща ги пиша евентуално,ако четат колеги прохождащи в този риболов.Както всички разбрахме,ти Пачо не си от тях.Ти всичко си знаеш.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- stridata
- ще става разбирач
Може и онова дето му викат майче метод хранилка ако не бъркам, също да проработи в такава ситуация.

Ето и мойте въдици.

Ето и мойте въдици.

Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

Еха добра тема-с включвания.
Последните столове със стойките и на мен ми харесват-но нямам и аз-иначе са много удобни за фидер.
Пачо поздрави за репортажа-никога не съм ходил на Копринка и ми е интересно-какво се лови.
Пускай още.
На яз Искър-практикувам подобно на теб-стоене по далеч от фидера,щото търся сянка на една върба,а тя пречи да замяташ-та като напече-оставям по далеч фидера,и разчитам на самозасечки,
или притичвам до пръчката.
При тихо време я дигам като духа я свалям долу,но работя с много мек връх.
Последните столове със стойките и на мен ми харесват-но нямам и аз-иначе са много удобни за фидер.
Пачо поздрави за репортажа-никога не съм ходил на Копринка и ми е интересно-какво се лови.
Пускай още.
На яз Искър-практикувам подобно на теб-стоене по далеч от фидера,щото търся сянка на една върба,а тя пречи да замяташ-та като напече-оставям по далеч фидера,и разчитам на самозасечки,
или притичвам до пръчката.
При тихо време я дигам като духа я свалям долу,но работя с много мек връх.

Риболовци.
Не знам как така ловите от дистанция.При един от последните ми излети кълването на каракуди от порядъка на 600-700гр. се състоеше в свиване на върха от 0,5 унции с максимум сантиметър.Много леко и плавно.И ако не засечеш навреме няма никой.Дори като се облегнех назад на стола не го виждах.Правете си сметка колко кълванета и риби изпускате.
Така е верно е.
Но вече като поостарееш гледаш на теб да ти е добре-пък риба колкото толкова.
Сутрин и вечер съм до пръчката,като напече-на сянка.
Но вече като поостарееш гледаш на теб да ти е добре-пък риба колкото толкова.
Сутрин и вечер съм до пръчката,като напече-на сянка.

Риболовци.
Деката и стридата, ако бяхте постнали тези снимки с коментара вместо бълване на жъпел, нещата щяха да се развият по друг начин.Пак повтарям човек се учи докато е жив. Само ще ви дам един малък пример с колега съфорумец относно мои тегоби в областта на тролинга. Като абсолютно начинаещ в този риболов първата работа бе да ПИТАМ туй онуй в темите за тролинг. И точно както тук се почнаха едни полемики кое е по-по-най, коя въдица става, коя не става, сонара бил еди къв си, мотора що не съм го взел 8 ами 5 коня, що бил 2 тактов а не 4 тактов. Тоз воблер ставал ама само за Копринка, другия не ставал за Жребеца,,, На всеки съвет от опитен тролингист получавах поне 2-3 критики от друг такъв. Главата ми стана пълна каша. Получих на лични точно един ред "0878 555 555 ако си от СФ ми се обади ще се срещенем и ще ти покажа и обясня някои основни неща в тролинга, които на първо време са достатъчни" Ето това е пример за поведение, за съжаление тук в нарибата познавам точно 4 човека, които биха постъпили по подобен начин.
само да добавя с този колега който си даде телефона се срещнахме не веднъж, много неща научих и страшно ми помогна в доокомплектоването на такъма. Няма да споменавам името му той си знае
само да добавя с този колега който си даде телефона се срещнахме не веднъж, много неща научих и страшно ми помогна в доокомплектоването на такъма. Няма да споменавам името му той си знае
По-голям шаран от рибаря няма...
Е да се надямаме тия 4 човека-да стават повече 

Риболовци.