Търся бюджетен мач 4.20 или 4.50 олколо 50-60 лв :)

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Re: Търся бюджетен мач 4.20 или 4.50 олколо 50-60 лв :)

Мнение от pampasa »

Не мислех да пиша ,но все пак . ................ на въпроса - има специални пръчки за пелет ваглер - обикновенно са на 2 /две/ части ,при дължина на въдицата 330 - 360 см.

При този вид риболов няма нужда от по-дълга пръчка ,поради спецификата му / лови се масово на 1-1.5 м. дълбочина/.

Това ,че някой е ловил с дълга пръчка и е имал успех ,само по себе си не означава нищо.

Този начин на риболов е успешен при гъсти риби - в топлата част на годината ,монтажа е елементарен ,стрелят се гранули постоянно /по малко и начесто/ и се лови на пропадане.

Към автора на темата : понеже видимо не приемаш съвети , призовавам колегите да не пишат в твоята тема повече - смятам ,че оттук нататък и сам ще се оправиш.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Мач пръчка на 4,5м и пелет ваглер.... :shock: :shock:
По-скоро за такъв риболов ти трябва 3,3 или 3,6м макс.
Всяка една мач пръчка при борба с 8-10 килограмови риби става мигновенно пълен параболик.
nikolas3
новобранец
новобранец

Мнение от nikolas3 »

Ако колегата го интересуват тези дължини- имам един чисто нов за продаване.

https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 60-5-20-gr

Не разбирам от този вид риболов - спинингарствам си.
Но е на един приятел, който също мина в тъмната страна и сега разпродаваме разни такъми, които не са влизали и няма да влизат никога в употреба.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

pampasa написа:Не мислех да пиша ,но все пак . ................ на въпроса - има специални пръчки за пелет ваглер - обикновенно са на 2 /две/ части ,при дължина на въдицата 330 - 360 см.

При този вид риболов няма нужда от по-дълга пръчка ,поради спецификата му / лови се масово на 1-1.5 м. дълбочина/.

Това ,че някой е ловил с дълга пръчка и е имал успех ,само по себе си не означава нищо.

Този начин на риболов е успешен при гъсти риби - в топлата част на годината ,монтажа е елементарен ,стрелят се гранули постоянно /по малко и начесто/ и се лови на пропадане.

Към автора на темата : понеже видимо не приемаш съвети , призовавам колегите да не пишат в твоята тема повече - смятам ,че оттук нататък и сам ще се оправиш.
По точно приемам съвети и имам изградено мнение и идей какво да търся.
Иначе да прав си по принцип пръчките за пелет ваглери са по къси.
Нещата отиват към теле мача. Но за пелет ваглер мога да ползвам и друга пръчка :)

Въпроса ми е кое е оптималния вариант на 4.20 или 4.50 което да ще ми свърши работа. По често ловя шарани при това всякакъв калибър :) (Пак казвам идеята да се ползва за пелет ваглер отпада :)
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

За какво пускаш въобще теми, като и сам можеш да си намериш пръчка за какъвто риболов искаш. Обиколи магазините, порови се в интернет и толкова.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Значи към момента съм се спрял на тези 3 модела
Мисля че за сега ще заделя още някой лев и ще купя нещо наистина качествено след седмица,две. За сега предпочитанията са ми към сенсас-а. Но ще се радвам да чуя и вашите мнение за тези 3 мача

1-sensas crazy match
http://www.hunter.bg/products/sensas-cr ... -1218.html" onclick="window.open(this.href);return false;

2-cormoran
http://www.masterfishing.bg/product/183 ... match.html" onclick="window.open(this.href);return false;

3-mancho
http://www.ake-mancho.com/index.php?ch= ... item_id=85" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

Колеги.....когато разберете че за всеки ВИД риболов има предназначен за НЕГО такъм...../колкото и да ни се иска да има универсални такива/ тогава ще отговорите на повечето си въпроси!!!
Или по нашенски- с пръдня боя не става
Весели Празници!!!!
:fishing8:
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

pepi555 написа:Колеги.....когато разберете че за всеки ВИД риболов има предназначен за НЕГО такъм...../колкото и да ни се иска да има универсални такива/ тогава ще отговорите на повечето си въпроси!!!
Или по нашенски- с пръдня боя не става
Весели Празници!!!!
:fishing8:
Благодаря Пепи :)
След тази дискусия тук наистина разбрах че може би искам прекаленно много от пръчката.
Но все пак мисля че Sensas Crazy match e моята въдица и може много повече.
От тук дискутиращите научих :

-нямало как 4,50 мач да бъде параболик :D :D :D предполагам че тези които са направили пръчката са магьонсници
- ако била поне 300-400 лв щели да ми предложат добра въдица иначе нямало шанс :D :D :D явно тия са некакви балъци щом искаш само 109 лв :lol:
-4.50 мач не можело да се намери около 50-60 лв Според Аке манчо можело и то даже чисто нова :D
-научих от вас нещо много ценно, ако разчиташ на някой друг да ти намери или свърши нещо по добре хич да не се хаби човек да пише из форумите

Благодаря за безкрайно ценните съвети :) Бяхте ми също толкова полезни колкото тоалетната хартия без която не мога :D
Айде с здраве и весели празници
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

На вълка му е дебел врата,защото сам си върши работата.
Весели празници.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Slavi_82 написа:......... Бяхте ми също толкова полезни колкото тоалетната хартия......../quote]
pampasa написа:....Към автора на темата : понеже видимо не приемаш съвети , призовавам колегите да не пишат в твоята тема повече ..........
Принципно , дотук повечето съвети ,които са ти дадени относно въдицата - са правилни :!:

Прочетох внимателно няколко пъти постовете ти - и за мен , много неща не са ти ясни.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

И на мен не ми е ясно...................... кой е тоя Манчо?!?! :lol: :lol: :lol:
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

pepi555 написа:И на мен не ми е ясно...................... кой е тоя Манчо?!?! :lol: :lol: :lol:
В същност Аке Манчо е Българска фирма.
Преди много много години ги бях срещал само в 1 магазин в Кюстендил.
Дори не знаех че все още съществуват.
Но след като се разрових из нета се оказа че даже и тия пръчи продавали :)
Та поне тва е което знам за тая марка

Тва намерих на официалния им сайт:

Фирма "АКЕ" е създадена през 1989г. от Асен Тасев, дългогодишен състезател по спортен риболов и удостоен със звание майстор на спорта по улов на риба в сладки води, както и треньор на националния отбор по риболов на България в периода 1983 – 1988г.

В началото дейността и започва с производство на балсови плувки за риболов. Същата година във Варна е открит и фирмен магазин за продажба на риболовни и спортни стоки внос от Русия.

През 1991г. фирмата започва търговия на едро с риболовни стоки от Чехия, а по късно и от Южна Корея и Китай, с които понастоящем продължава своята работа.

В средата на 1998г. фирмата стартира свое собственно производство на различни артикули за риболов, предназначени за вътрешния пазар като: живарници, рачила, винтери, бомбарди, оловни тежести и др. По това време започва продажбата на риболовни стоки със собствен фирмен знак. Началото е трудно, тъй като на българския пазар се предлагат стоки на водещи световни фирми в бранша. Благодарение на опита си като състезател и треньор, както и на постояния контрол върху качеството на предлаганите стоки Асен Тасев и екипа на фирмата, успяха да наложат своите продукти на българския пазар, като се стремят да постигнат идеално съотношение цена-качество.

В средата на 2000г. към екипа се присъединява Христо Калудов и съвместно с Асен Тасев създават фирмата "Тасев и Калудов" ООД.

През следващите години към продуктовата гама се добавят и стоки на италианските фирми "CARSON" и "GRUPPO DP". Компанията "GRUPPO DP" е специализирана в производството на високо качествени влакна за риболов с марката "ASSO", на която "Тасев и Калудов" ООД е дистрибутор за България.
Последно промяна от Slavi_82 на Чет Дек 24, 2015 4:24 am, променено общо 1 път.
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Slavi_82 написа:
pepi555 написа: Колеги.....

-научих от вас нещо много ценно, ако разчиташ на някой друг да ти намери или свърши нещо по добре хич да не се хаби човек да пише из форумите

Благодаря за безкрайно ценните съвети :) Бяхте ми също толкова полезни колкото тоалетната хартия без която не мога :D
Айде с здраве и весели празници
Здравей колега,
няма как някой друг да ти намери или свърши нещо, все пак всички имаме различни предпочитания относно такъмите и това което е добро за един на теб може да не ти допадне.
За това колегите изразяват своите мнения относно зададения въпрос, а ти сам ще си прецениш какво да избереш.

Успех в избора, весели празници и 2016 да ти донесе много положителни емоции по водоемите!

Успех на всички колеги! :drinkers:
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

За последно взех един мавер abiss X series 4.20 втора ръка, изключително добре запазен 246 грама с по широки водачи от стандартните което го смятам за голямо предимство. Видимо пръчката е малко по мекичка като се разлкати, предполагам че кефа ще е на макс с нея :)
За сега смятам да не правя глупости и да ловя риби до 3-4 кила макс с нея ако не пръсне :D Утре и предстой 1-вия тест с рибоци :)
kostadin skabrin
новобранец
новобранец

Мнение от kostadin skabrin »

Колега, мога да ти препоръчам Formax Speedy Match Plus. Добра е, но проблема за теб е, че не е много здравичка. Акцията и е 5-15. Цена-качество е идеална. Успех и ако имаш някои въпроси към нея пиши на лично :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”