Маришкият 53

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Маришкият 53

Мнение от to4eh »

Браво колега, поздравления и от мен. Вече считах, че такива сомове са изчезнали от реката, благодарение на мрежарите, токаджиите, харпунистите и пр. друга измет, но явно още има чудовища. Интересно само как по това време сома е тръгнал да гони, и то на изкуствени примамки...би трябвало още да е в летаргия.
Желая ти наслука и това да не ти е последния такъв сом.
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

pike13 написа:Браво , голяма риба ,гледайки клипа не вярвам на ушите си ,как един уважаващ себе си Риболовец може да говори и показва как трябва да забие канджата колегата му до него 10-15мин. преди ваденето на рибата !

Ще си позволя да цитирам част от това:МЯТКАШ КАНДЖАТА ЗА ГЪРБА ЗА КОРЕМА ,ДЖАСКАШ ДОЙДЕ ЛИ ,ВИЖ ДА ТИ ПОКАЖА ,ТАКА СЕ ПРАВИ НЕ ТАКА РАЗБИРАШ ЛИ :twisted: :twisted: :twisted:

Не търся заяждане или обиди ,но не търпя това което се показва ,не това е риболовеца :idea:

Поздрави
:mrgreen: :mrgreen: Това да не ти е платика да я плъзнеш в кепчето без да падне дори и люспа от тялото и.Как да му кажа на човека който не е боравил никога с канджа.Погали го,почеши го и полекинка му забий само подкожно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rolleyes:
Бат Бойко забрани да се яде тлъсто,Москов да не се яде сладко..е аз веган ли да ствам за да съм рибар бе и риба да не ям :rolleyes:
Рибата си е законна и мога да си правя каквото си искам.Аз колкото риби съм върнал сигурен съм не си ги и сънувал.
Мразя да се обяснявам като ученичка но мразя псевдо хуманните чат форумни герои.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

carbolino написа: :mrgreen: :mrgreen: Това да не ти е платика да я плъзнеш в кепчето без да падне дори и люспа от тялото и.Как да му кажа на човека който не е боравил никога с канджа.Погали го,почеши го и полекинка му забий само подкожно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rolleyes:
Бат Бойко забрани да се яде тлъсто,Москов да не се яде сладко..е аз веган ли да ствам за да съм рибар бе и риба да не ям :rolleyes:
Рибата си е законна и мога да си правя каквото си искам.Аз колкото риби съм върнал сигурен съм не си ги и сънувал.
Мразя да се обяснявам като ученичка но мразя псевдо хуманните чат форумни герои.
Колега браво за улова, но риболовната ти етика е под всякава критика. Така като гледам дълбоко ме съмнява, че някога си пускал риба обратно и второ такива рекордни риби се снимат претеглят и се пускат обратно, а не се пълнят в буркани. По-добре да беше го закачил за ченето с тая канджа, а не директно да му я забиеш в гърдите, но както и да е няма значение поздравления пак за улова и съм сигурен, че ще има твои плакати във всички рибарски магазини и ще си VIP персона на града за следващите три дена.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Колега, поздравления за улова, не обръщай внимание на завистници, с нищо не си нарушил Закона! Законът е основното, а личните вкусове на поамериканчени псевдорексхънтъри са без значение. Благодаря за споделянето!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

кирил великий написа:Колега, поздравления за улова, не обръщай внимание на завистници, с нищо не си нарушил Закона! Законът е основното, а личните вкусове на поамериканчени псевдорексхънтъри са без значение. Благодаря за споделянето!
:lol: :lol: :lol: :lol:, поамериканчини, поевропейзирани и проруски...ама български тц !
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

кирил великий написа:Колега, поздравления за улова, не обръщай внимание на завистници, с нищо не си нарушил Закона! Законът е основното, а личните вкусове на поамериканчени псевдорексхънтъри са без значение. Благодаря за споделянето!
Колека не поамериканчен и не рексхънтъровец никой не говори за нарушаване на закона, а за опазване на риба. Хората от съседното село отдавана са стигнали до извода, че практиката 'хвани-пусни' не е някава лиготия, а начин да се запазят рибните запаси ама иначе цъкаме и се маяме как другите имали риба имат защото пазят, а не пълнят буркани. Заради такива хора които прибират всичко и тъпчат чували в Англия започнаха специлани програми за източно европейци да ги научат да пускат рибата обратно, Гърция обмисля да забрани риболова на българи защото и там се осрахме. Това че закона ти тава такова право не означава, че задължително трябва да я задържиш тая риба, да сега знам, че ще започнат редовните оправдания с мрежари и т.н., но както и да е няма значение. Ако бяхте на половина толкова усърдни да спазвате законите България сега щеше да е десет пъти по-добре.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Смока дали е пуснат,консервиран или бутилиран все ми е пет.
Спорете си колкото искате,но!

.........бах аз т'ва 0,19 мм.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Имам информация.че сомът е продаден за 400лв.Честито.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Веднъж заклан е все тая за колко е продаден.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

аксел написа:Имам информация.че сомът е продаден за 400лв.Честито.
chirusa_bg написа:Веднъж заклан е все тая за колко е продаден.

Глад майка глад...................... :twisted:
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

pike13 написа:

А пича дали има право да осъществява търговска дейност, документи, данъци там закона спазвахте ли го, а след това ми ревете за мрежарите и ми обяснявате къв бил закона !!!!!!
Изображение
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

Благодаря.Сагата със сомовете скоро ще продължи.Поздрав
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

carbolino написа:Благодаря.Сагата със сомовете скоро ще продължи.Поздрав
Явно си много горд и щастлив, налит... :wink:
Аксел, Аксел, ...ако това е вярно, че си е продал дажбата незаконно....тука пише така.... :wink:

ЗАКОН за рибарството и аквакултурите

4) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 3, изм., бр. 59 от 2012 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 3 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.

Та приказката е такваз - Цената за следващият път ще е много интерестна, помнете ми думата тогаз.
Та, сънувах Педали първомайски Втори . :wink: ....и смодиви първи, дип боля, и че и някой ми предлага сом за десет лева...... срамота, и то само за 50 кила.. :lol:
....Виноват съм, ...че, Че и Аз,..... :lol: без да искаме се продадохме на това първомайско изкушение,
но никога отново, не ще да бъдем в ръцете на педалите, че остава и на тяхното внушение.... :drinkers: :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

dunavski написа:
pike13 написа:

А пича дали има право да осъществява търговска дейност, документи, данъци там закона спазвахте ли го, а след това ми ревете за мрежарите и ми обяснявате къв бил закона !!!!!!
Защо не оставите момчето да се порадва на заслужения трофей и не освободите темата от присъствието си? Вие сте поредното доказателство, че за злобата и завистта няма почивен ден. Направете си друга тема и обсъждайте в нея риболовната етика и морал. Колегата Carbolino ни е споделил един невероятен излет и е редно да му отдадем заслуженото признание. Винаги се намират обаче дребни душици, които не пропускат възможността да пръскат злоба и да ръсят акъл, какви действия е трябвало да предприеме колегата след изваждането на трофейната риба. В конкретния случай Carbolino с нищо не е престъпил закона и в неговите правомощия е да реши съдбата на рибата. Типично по нашенски винаги се намират "капацитети", които се опитват да вгорчат нечия радост с посредствените си коментари. Единият му затвори сома в буркани, вторият му направи сметка на парите, а третият го обяви за ВИП персона на гр. Първомай. Към последния съм готов да поема ангажимент на собствени разноски да му отпечатам и разлепя плакати в София с трофейна риба два пъти по-малка от тази на колегата Carbolino. Не осъзнавате ли, колко жалки и смешни изглеждате в очите на останалите колеги.
Накрая благодаря отново на Carbolino за споделения риболовен излет! Да излезеш победител в борбата с подобно речно чудовище е по възможностите на малцина.
Респект колега!
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Аз също заставам зад колегата carbolino. Човека е уловил трофейна риба, в позволено време, на позволено място, с позволени средства и накрая мъжки и честно е спечелил борбата. Ако аз бях на негово място - също бих я взел. Закона му позволява да реши какво да прави с рибата, за какво тогава се заяждате...или да ви цитирам конкретната точка от ЗРА? Не е нарушил закона - точка. Ако всички спазвахме законите, вярвайте ми щяхме да сме в пъти по-добре. И да - пак ще повторя: виновни за обезрибяването на родните водоеми са не риболовците, а бракониерите - нека се обединим срещу тях, а не да лаем срещу това, че някой е решил да си прибере законно уловената риба. Освен това, колегата е спинингист, както и аз съм спинингист, а от това което съм видял след толкова години по реките мога с ръка на сърцето да кажа, че спинингистите са най-съвестните риболовци (без да ми се обиждат останалите колеги) и пускат обратно във водата над 90% от рибите си. Аз спинингист с живарник не съм видял, аз самия също не нося живарник и си пускам обратно почти всичката риба, докато повечето от вас пълнят живарниците ама иначе са много отворени.
Така че стига сте се бъркали в избора на човека - решил е, взел я, не е нарушил нищо и никой закон, и не сте никакви, за да го съдите. Още веднъж поздравления колега и за в бъдеще повече такива риби. Наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”