За лефер в Гърция(спининг)
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- asenfisherman
- ще става разбирач
Re: За лефер в Гърция(спининг)
Ще се радвам да се запознаем,само като наближи момента дай нишан да ти пратя тел.номер.Не само на теб ти е топло там,и аз ги почвам от септември.Лятото се утешавам с риболов по Дунава
.И малко съм те изпреварил,аз се прибрах на 22 ри че стана много пренаселено ,а времето беше трепач за от брега
.

Здравейте колеги, аз също искам да отида в Гърция на спинингов риболов. Ще ползвам макара SHIMANO Catana 3000, влакно 8 нишково,пръчка още не съм избрал но мисля да е 3 метра,до 50 грама акция. Само за воблер. Надявам се да издърпам някой хищник с колегата. 

- smel1968
- ще става разбирач
Нали малко въдицата-поне на 2.70 м.,и ако имаш макара поне 4000,че на някоя по голяма риба да не държиш бигела с ръце-да не го изкъртиМиро@ написа:Здравейте колеги, аз също искам да отида в Гърция на спинингов риболов. Ще ползвам макара SHIMANO Catana 3000, влакно 8 нишково,пръчка още не съм избрал но мисля да е 3 метра,до 50 грама акция. Само за воблер. Надявам се да издърпам някой хищник с колегата.

Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Ако имам пара ще взема някоя Daiwa 4000. А пръта не е ли добре да хвърчи повече.smel1968 написа:Нали малко въдицата-поне на 2.70 м.,и ако имаш макара поне 4000,че на някоя по голяма риба да не държиш бигела с ръце-да не го изкъртиМиро@ написа:Здравейте колеги, аз също искам да отида в Гърция на спинингов риболов. Ще ползвам макара SHIMANO Catana 3000, влакно 8 нишково,пръчка още не съм избрал но мисля да е 3 метра,до 50 грама акция. Само за воблер. Надявам се да издърпам някой хищник с колегата.
- asenfisherman
- ще става разбирач
При положение че ще ловиш на воблери и масовите такива са в диапазона 15-25 гр. защо ти е пръчка до 50 гр. С нея няма да постигаш по-големи дистанции.Избери теста на пръчката с оглед на примамките които мислиш да ползваш,а дължината е строго индивидуална според ръста ти,не винаги по-дългата прави по-добри дистанции.И макара 4000 по Шимано ти е напълно достатъчна,по-скоро гледай да е с по-високо предавателно число,често това е от значение.
Мдам. Макара 4000 по Дайва клони към 8000 на Шимано. Да не говорим, че в повечето случаи ще си ок с макара 2500 по Шимано, която е и значително по-лека. Та нещата са доста до преценка. При интензивно кълване по-тежкия такъм не е проблем, но при борбата да хванеш 1-2 риби и целодневно махане, теглото на такъма определено те смазва.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Смятам да не купувам макара с SHIMANO 3000 ще пробвам понеже ще ми е първи път живот и здраве.fixxer написа:Мдам. Макара 4000 по Дайва клони към 8000 на Шимано. Да не говорим, че в повечето случаи ще си ок с макара 2500 по Шимано, която е и значително по-лека. Та нещата са доста до преценка. При интензивно кълване по-тежкия такъм не е проблем, но при борбата да хванеш 1-2 риби и целодневно махане, теглото на такъма определено те смазва.
-
- разбира нещата
По добре тази http://www.captainhook-shop.com/bg/Spin ... &order=ASC щом е за море.
Бюджета ми е до 60 лева.Ако имате наблюдения на други макари казвайте
-
- вече хвърля и на тежко
Трета година и о нашето и по гръцкото море я ползвам http://captainhook.bg/index.php/vmchk/2 ... 0%B8/43931 , куих я от Варна за 50 или 55 лв. Много съм доволен
-
- разбира нещата
Сигорно я ползваш на плувка ,а темата е за спиннг риболов на лефер. Интензивен спининг с макара с 2 лагера е не сериозно ,плюс това е много тежка за размера си.
-
- вече хвърля и на тежко
Ползвам я само за риболов на бомбарда .Лефер на спининг не съм ловил ,но не вярвам да се правят кой знае колко хвърляния повече от колкото с бомбарда . А и предложението ми се вписва в финансовите възможности на колегата 

- smel1968
- ще става разбирач
Има разлика в броя хвърляния на бомбарда и блесна/воблер/-Ivan_nikolov написа:Ползвам я само за риболов на бомбарда .Лефер на спининг не съм ловил ,но не вярвам да се правят кой знае колко хвърляния повече от колкото с бомбарда . А и предложението ми се вписва в финансовите възможности на колегата
1/бомбарда/ ---към 4 пъти/за лефер/ -поне.
Леферския риболов е много интензивен и макарата навърта много километри,затова трябва да е с по голям пробег дето се вика.
По добре си купи RYOBI Ecusima 4000,или тази от форума/не го познавам продавача но тази ОКУМА е по добра от твоя избор/---
>https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 30--a28649
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Ryobi Ecusima Не става за този интензивен риболов. Кекава е за големи риби. Идеална е за зарган, бавно въртене, леки риби. По добре Ryobi Zauber 3-4000. Там нема лабаво.