За лефер в Гърция(спининг)

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За лефер в Гърция(спининг)

Мнение от asenfisherman »

Ще се радвам да се запознаем,само като наближи момента дай нишан да ти пратя тел.номер.Не само на теб ти е топло там,и аз ги почвам от септември.Лятото се утешавам с риболов по Дунава :lol: :lol: .И малко съм те изпреварил,аз се прибрах на 22 ри че стана много пренаселено ,а времето беше трепач за от брега :wink: .
Миро@
новобранец
новобранец

Мнение от Миро@ »

Здравейте колеги, аз също искам да отида в Гърция на спинингов риболов. Ще ползвам макара SHIMANO Catana 3000, влакно 8 нишково,пръчка още не съм избрал но мисля да е 3 метра,до 50 грама акция. Само за воблер. Надявам се да издърпам някой хищник с колегата. :fishing7:
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Миро@ написа:Здравейте колеги, аз също искам да отида в Гърция на спинингов риболов. Ще ползвам макара SHIMANO Catana 3000, влакно 8 нишково,пръчка още не съм избрал но мисля да е 3 метра,до 50 грама акция. Само за воблер. Надявам се да издърпам някой хищник с колегата. :fishing7:
Нали малко въдицата-поне на 2.70 м.,и ако имаш макара поне 4000,че на някоя по голяма риба да не държиш бигела с ръце-да не го изкърти :fishing6:
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Миро@
новобранец
новобранец

Мнение от Миро@ »

smel1968 написа:
Миро@ написа:Здравейте колеги, аз също искам да отида в Гърция на спинингов риболов. Ще ползвам макара SHIMANO Catana 3000, влакно 8 нишково,пръчка още не съм избрал но мисля да е 3 метра,до 50 грама акция. Само за воблер. Надявам се да издърпам някой хищник с колегата. :fishing7:
Нали малко въдицата-поне на 2.70 м.,и ако имаш макара поне 4000,че на някоя по голяма риба да не държиш бигела с ръце-да не го изкърти :fishing6:
Ако имам пара ще взема някоя Daiwa 4000. А пръта не е ли добре да хвърчи повече.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

При положение че ще ловиш на воблери и масовите такива са в диапазона 15-25 гр. защо ти е пръчка до 50 гр. С нея няма да постигаш по-големи дистанции.Избери теста на пръчката с оглед на примамките които мислиш да ползваш,а дължината е строго индивидуална според ръста ти,не винаги по-дългата прави по-добри дистанции.И макара 4000 по Шимано ти е напълно достатъчна,по-скоро гледай да е с по-високо предавателно число,често това е от значение.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Мдам. Макара 4000 по Дайва клони към 8000 на Шимано. Да не говорим, че в повечето случаи ще си ок с макара 2500 по Шимано, която е и значително по-лека. Та нещата са доста до преценка. При интензивно кълване по-тежкия такъм не е проблем, но при борбата да хванеш 1-2 риби и целодневно махане, теглото на такъма определено те смазва.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Миро@
новобранец
новобранец

Мнение от Миро@ »

fixxer написа:Мдам. Макара 4000 по Дайва клони към 8000 на Шимано. Да не говорим, че в повечето случаи ще си ок с макара 2500 по Шимано, която е и значително по-лека. Та нещата са доста до преценка. При интензивно кълване по-тежкия такъм не е проблем, но при борбата да хванеш 1-2 риби и целодневно махане, теглото на такъма определено те смазва.
Смятам да не купувам макара с SHIMANO 3000 ще пробвам понеже ще ми е първи път живот и здраве.
cena
новобранец
новобранец

Мнение от cena »

Как е тази макара ще я ползвам на море

http://www.captainhook-shop.com/bg/Spin ... &order=ASC
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

По добре тази http://www.captainhook-shop.com/bg/Spin ... &order=ASC щом е за море.
cena
новобранец
новобранец

Мнение от cena »

Бюджета ми е до 60 лева.Ако имате наблюдения на други макари казвайте
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Трета година и о нашето и по гръцкото море я ползвам http://captainhook.bg/index.php/vmchk/2 ... 0%B8/43931 , куих я от Варна за 50 или 55 лв. Много съм доволен
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Сигорно я ползваш на плувка ,а темата е за спиннг риболов на лефер. Интензивен спининг с макара с 2 лагера е не сериозно ,плюс това е много тежка за размера си.
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Ползвам я само за риболов на бомбарда .Лефер на спининг не съм ловил ,но не вярвам да се правят кой знае колко хвърляния повече от колкото с бомбарда . А и предложението ми се вписва в финансовите възможности на колегата ;)
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Ivan_nikolov написа:Ползвам я само за риболов на бомбарда .Лефер на спининг не съм ловил ,но не вярвам да се правят кой знае колко хвърляния повече от колкото с бомбарда . А и предложението ми се вписва в финансовите възможности на колегата ;)
Има разлика в броя хвърляния на бомбарда и блесна/воблер/-
1/бомбарда/ ---към 4 пъти/за лефер/ -поне.
Леферския риболов е много интензивен и макарата навърта много километри,затова трябва да е с по голям пробег дето се вика.
По добре си купи RYOBI Ecusima 4000,или тази от форума/не го познавам продавача но тази ОКУМА е по добра от твоя избор/---
>https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 30--a28649
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
bigbub
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbub »

Ryobi Ecusima Не става за този интензивен риболов. Кекава е за големи риби. Идеална е за зарган, бавно въртене, леки риби. По добре Ryobi Zauber 3-4000. Там нема лабаво. :fishing3:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”