Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунав - на буните край Ряхово ...
- dimitar_
- сериозен играч
Росене(извинявам се за обръщението , все пак не се познаваме ) , това , че не съм поставил кавички на думата "дерат" , може би си е грешка , но мнозинството от колегите , знаят , че това е образно определение , което може би се използва от доста хора , които не влагат буквалният смисъл на думата .
Никога не съм коментирал начина на риболов на колеги , под какъвто и да е предлог , всеки разбира и практикува своето хоби по свой начин !
Едно е ясно , всички ние си правим "удоволствието" върху гърба на едно живо същество , наречено риба , няма значение дали някой са "месари" или "хуманисти", всички ние дърпаме с куки , на изкуствена или естествена стръв , вярвай ми на никой не е приятно това , най - малко на рибата ...
А това " хвани и пусни " , си е до съвестта на всеки , за мен не е нормално да се прибират " бебета" от какъвто и да е вид риба , а всичко което е позволено от закона си мисля , че който иска може да си го вземе , поне аз предпочитам да си хвана риба от язовир или река , вместо да правя това на пазара ! Като казах пазара , ами какво ще кажете за тези риби там , дето са около половинки (шаран , сулки , щуклета... )
Та това ми е коментара , нямам нищо против да го коментираме и на "живо" , винаги си стоя зад думите !!!
А колкото за местата на риболов , сам виждаш , че "скрито покрито"при нас няма , това което знам го споделям , и не само аз , повечето колеги го правят и те , просто никой не може да ти вземе късмета ...
Наслука , бъди жив и здрав !!!
Никога не съм коментирал начина на риболов на колеги , под какъвто и да е предлог , всеки разбира и практикува своето хоби по свой начин !
Едно е ясно , всички ние си правим "удоволствието" върху гърба на едно живо същество , наречено риба , няма значение дали някой са "месари" или "хуманисти", всички ние дърпаме с куки , на изкуствена или естествена стръв , вярвай ми на никой не е приятно това , най - малко на рибата ...
А това " хвани и пусни " , си е до съвестта на всеки , за мен не е нормално да се прибират " бебета" от какъвто и да е вид риба , а всичко което е позволено от закона си мисля , че който иска може да си го вземе , поне аз предпочитам да си хвана риба от язовир или река , вместо да правя това на пазара ! Като казах пазара , ами какво ще кажете за тези риби там , дето са около половинки (шаран , сулки , щуклета... )
Та това ми е коментара , нямам нищо против да го коментираме и на "живо" , винаги си стоя зад думите !!!
А колкото за местата на риболов , сам виждаш , че "скрито покрито"при нас няма , това което знам го споделям , и не само аз , повечето колеги го правят и те , просто никой не може да ти вземе късмета ...
Наслука , бъди жив и здрав !!!
В четвъртък бях на 6та буна на същото място.На мамалига и бял добри платики ,таранки и един шарко 1.800.Чудесен излет.Колегата с аудито пак беше там.Другия път ще му предложа да си направи адресна регистрация на 6та буна.Нивото на реката беше около 70см.,но отново взе да пада.Ще отида отново в понеделник,но незнам точно къде.Инфо ще дам чак другата събота.Поне така се очертава. 

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
В събота след работа натоварих 100 кила багаж, два пъти по толкова компания и към 17 ч бях на мястото. Какво да видя - гора от пръти. Колегата с аудито си беше там, на чакъла игла не може да се хвърли, по всички буни народ като сбора на Сливо поле. Риболовът замрял, никой не вади. Добре, че на 5-та буна излязоха познати и ме сместиха под техните въдици на 10 м място над върбата.
. Хвърлих моите 3 както винаги - кюспе/малай, малай/стиропор, живо попче - една до друга на 15-20 м. Докато наглася бивака и барбекюто, разви доста аванс ей тоя
. Не му пуснах много да се разхожда, обаче хитрецът хукна към клечките където го пресрещнах с кепа. Добре тръгнаха нещата и след малко - ПЛЬООС! На Аудито жена му по диагонал фърли върху моите и ги събра на джуфка. Ясно, викам си, свърши риболова. Отидох на софра на 5-та буна и ... изтървах сутрешния риболов. В неделя близах рани, но привечер пак удари на кюспето, после излезе ураган и събрахме набързо багажа. Краен резултат
.
Таранката и попчетата не се броят.
Таранката и попчетата не се броят.
Благодаря ти много Ивчо, аз уж с компютри си вадя хляба, пък не мога да качвам в галериата.Ivak написа:Пак сте си хванали, аз само няколко таранки и един распер.
В неделя бях там , но под 6 буна, трябвало е да пием по една бира
Оправих снимките

- dimitar_
- сериозен играч
И аз не издържах , въпреки "военното положение" в къщи , направо направих "десант" на Бръшлен , макар че , се гласях за буните на Ряхово , но решението за Дунава го взех рано сутринта и не ми беше удобно да звънна , надявам се ще бъда извинен . Пък и как иначе ще разберете как е в момента на Бръшлен . Иначе мислех като си тръгвам да завъртя през буните , но следобяд и батерията на телефона си "тръгна" преди мен , а като прибавя , че сутринта си забравих белият червей и ракийката , аха да се получи къръшки риболов . Местото дето си го избрах , на глед беше добро , но прага явно беше коренища и настана едно късъне , иначе на качамак си кълвеше добре , но не извадих нищо , как ли не пробвах , все късане . Местото явно си е "сомско" , защото до мен колегите (местни) , по предният ден са извадили 3 сома , най - големият от които е бил около 7 кг. ,иначе ите се оплакваха от късане , а и през целият ден "кльонкаха", но и при тях нищо . Местните хванаха един шаран към 2 кг. и аз успях да се добера до един распер на попче , понеже всичко бях обърнал за хищник и не хвърлях много навътре .
Явно , Иво , распера си е разширил "менюто" !
Въпреки всичко , съм доволен и ето снимки на местото , на корабите които броих през повечето време , и на распера който се показа , чак като свърши бирата ...
Ако съжелявам за нещо , то е затова , че въпреки всичко трябвало да мина през буните , явно там винаги ще си имаме наши хора !!!
Поздрави на Сестрата за добрите шарковци , и на всички колеги от форума , който са били там !
Та ето снимките :

Явно , Иво , распера си е разширил "менюто" !
Въпреки всичко , съм доволен и ето снимки на местото , на корабите които броих през повечето време , и на распера който се показа , чак като свърши бирата ...
Ако съжелявам за нещо , то е затова , че въпреки всичко трябвало да мина през буните , явно там винаги ще си имаме наши хора !!!
Поздрави на Сестрата за добрите шарковци , и на всички колеги от форума , който са били там !
Та ето снимките :
Здрасти н всички.В понеделник бях на 6та на чакъла.Много слабо а и водата падаше .Вчера пак бях но колега беше заел позицията та се наложи да засядам на мястото на аудито.Риболов само на мамалига щото попчетата изядат всякакъв вид червеи.То всъщност такъв нямаше,2 таранки на разсъмване и толкова.Колегата въобще нищо.Към 10 часа събрах и хайде на 1ва.Същата трагедия.И съм решил следващия път може би във вторник. 

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- dimitar_
- сериозен играч
Дано във вторник , Венци , ти е по - спорен деня , а аз утре има вероятност да си изпратя гостите на море , и в събота рано сутринта да се опитам да намеря място по буните . Този път няма да правя "грешки" и където и да съм ще ви звънна , на теб и на Иво , който има възможност , да се видим , ако не здраве да е , винаги има следващ път . Пък може да се видим и с други колеги , ако са там .
Късмет на всички !!!
Късмет на всички !!!