Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

13 кг. морска котка
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз хвърлям първо на сафрид,замръзен донесен от вкъщи.А след като си хвана там сафридче или попче веднага го слагам да мърда.Гледам по книгите че морската котка се храни и с раци,но досега не съм пробвал.По дебелите книги пише че тази риба е топлолюбива и не знам сега зимата дали ще я има,но на сафридче винаги може да удари и калкан.По принцип това лято аз ходих само след 13 часа и стоях до 22.Ударите винаги бяха между 17:30 до 20:30.
Това коте удари единствено в 22:30

Това коте удари единствено в 22:30

Re: 13 кг. морска котка
На 10.05.2007г хванах морска котка ,незнам дали кантара беше верен но показа 21кг.За 40мин. имах три удара от които първите два скъса но третия беше успешен.Борбата продължи 45мин. при положение че я вадихме от 20-25м дълбочина.Изказвам благодарност на моя колега и приятел бат Стефко.(съжалявам че не носих камерата за да направим филм но обещавам че ще я нося за да снимам всичко на място)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- SILVESTER
- ще става разбирач
Първо,добре дошъл във форума колега,
и второ дай малко повече подробности по улова на тази "рибка",
от лотка ли е?
Такъм нещо,стръв
Иначе страхотен екземпляр
и второ дай малко повече подробности по улова на тази "рибка",
от лотка ли е?
Такъм нещо,стръв
Иначе страхотен екземпляр
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
-
- учете се от него
Ръкавицата е хвърлена към всички - аз я приемам за другите не знам - надпреварата започва ...сега
.ЕВАЛА за "котето" - представям си колко адреналин е нахлул в главата ти и как са ти омекнали краката като си я извадил
.
Времето наближава само месец и малко така че колеги гответе се - Пастръвчо много вдигна летвата и май мнооооого бира е изпил с това КОТЕНЦЕ
.
Благородно ти завиждам

Времето наближава само месец и малко така че колеги гответе се - Пастръвчо много вдигна летвата и май мнооооого бира е изпил с това КОТЕНЦЕ

Благородно ти завиждам

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
strijok мисля ,че с теб сме се засичали на нефто базата.Всяка година есента съм редовен там за Лефер,а котката я хванах на "Корикя" понеже нямаше много сафрид и бях хвърлил за калкан .
-
- учете се от него
100% сме се виждали и ще се виждаме за напред и ще кръстосаме шпаги
- само да дойде време.Да се постопли още малко и без това ми е домъчняло за морето - началото на МАЙ съм на рубежа
.

браво бе майстори това лято съм решил и аз да си хвана поне едно такова животно защото досега нямам сефте на ватус ,и понеже за мен подготовката е от голямо значение искам да попитам вече професионалистите има ли някаква особеност в монтажа не знам дали стандартен монтаж за лефер примерно върши работа имам предвид монтаж на дъно с кука 2 нули преди оловото но понеже гледам че излизат доста едри риби се чудя за дебелината на влакното примерно дали 0.45 ще е достатъчно и как е по удачно с една или 2 куки защото примерно аз за лефера слагам винаги 2 също така има ли нужда от метален повод
-
- учете се от него
Една е достатъчна с шлаух все пак, защото и Лефчо може да се появи
.Задължителното според мен е да е отпуснат аванса, че развива 10-20метра за секунди и да не се сбогуваш с въдицата
.На Колю Сървайвъра му отнесе безвъзвратно новата пръчка и машинка преди две години
Една кука и подвижно олово след нея, защото иначе рискуваш втората кука или оловото да се закачат по дъното и .........адиос, естествено ако дъното е мешано - пясък и камъни - ако е само пясък може и две куки с неподвижно олово.За влакното според мен е достатъчно и 0,35, но не се знае какъв дзвер може да удари а за металния повод си мисля че рибите му се назландисват - нямам удари, а съм пробвал.
И Zografe да се пазите от шипа ако незнаете
.

И Zografe да се пазите от шипа ако незнаете

благодарско strijok ще се възползвам от съветите и последно мислиш ли че май месец вече може да я търсим защото знам че по принцип цяло лято си върви или ще е още рано,а за шипа знам ще се пазя
-
- учете се от него
ПАСТРЪВЧО я е хванал на 10.05, а пък и до тогава трябва да се е постоплило морето - проверката е висша форма на доверие - ще пробваме и ще видим.
-
- новобранец
20 кг. морски котки
Здравейте,колеги рибари!Ето ви една тема за размисъл!Аз живея на Тенерифе и онази вечер на 05 юли 2008 с едни приятелчета рибари бяхме за риба и хванахме тези две морски котки!Две изпуснахме,но тези ги заковахме!Всяка една от тях е по 20 кг,борбата и трапката бяха велики!Влакното на въдиците беше 0,45 за 27кг,с метален подвижен повод!И задължително трябва да се носи дълга кука за да се закачи когато я искарате кам брега!Хващаме ги на рибка около 15/20 см ,не е нужно да е жива!Имам една молба кам вас,колеги ако някои знае как се приготвят тези риби да ми пише!До скоро и наслука на всички!!!!!!!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Тенерифе, такива и по-голями ти препоръчвам да ги пушиш. Стават и желирани. Някои колеги ги дерат и панират. Аз не мисля, че си заслужава масрафа. Ако ги панираш или пържиш прави филийките напреко на хрущялните ребра. Това е за да е месото по-крехко. Мускулните влакна са ориентирани по оста на ребрата и ако ги режеш по ребрата филиите стават по-жилави. Иначе режеш влакната на по 1см.и месото е много крехко По близо до долната страна ще ти се яви ред от хрущялни чепчета. Ако решиш да правиш супа или желирано, вари и гръбнака и главата. Бульонът става много гъст и при охлаждане се желира. Не е като от електрически скат, но е велико мезе. Нареждаш ва дъното на съдинка от иена глас хубави парчета месо, окрасяваш с кисели краставици и рязана капия. Заливаш с подсолен и овкусен бульон. Аз използвамм, при варенето:- дафинов лист, черен пипер на зърна, картоф и лук рязани на четири, сух или пресен тарос или дифисил. Бульонът го прецеждам и тогава заливам нареденото в съдинката. Охлаждам в хладилника и после се реже, като пача и сервира за предястие. Може да си поиграеш и да залееш по-малки купички, които след желирането да ги обърнеш върху чинийка и окрасиш с магданоз. Пушенето правя в тенекиена кутия от сирене. В горният край капакът трябва да е от едната страна цял, а от трите срязан. На 4-5 пръста под капака правя скара от тел, която минава през отвори в стените на тенекията, или слагам телена мрежичка. Месото нарязано и осолено поставям на скарата или в мрежичката. На дъното на кутията насипвам 1 пръст трица от широколистна дървесина:- дъб, липа, орех, махагон, топола и т.н. Не се използва трица от иглолистни дървета. Защото имат смола и това дава неприятен дъх на колофон при пушенето на месото. Така заредената кутия слагам на слаб огън! Пламъкът не трябва да облизва повече от 1см. странично от дъното. Капакът го затварям, като срезовете оплътнявам с намокрена кърпа на два ката. При нагряването на дъното се получава суха дестилация на триците и вътре в кутията е само дим без жарава. За риба времето на пушене ми бе около 10-15 минути. Като отвориш после кутията и охладиш рибените парчета цветът им следва да е тютюнев с преливане на цветовете, като от дъга или като от разляна масло или нафта във вода. Пробвай! Не е слажно и си заслужава! Един приятел - руснак при отиване в отпуск си бе поръчал в Калининградси завод от неръждавейка "каптилка", като капакът бе на "нут и федер". Абе класика и като използвахме газова горелка всичко ставаше за минути . Пробвай ! Заслужава си! Пушил съм и сланинка- 5мин и пиле 30мин и езици от телета- 45 мин. Всичко е било предварително осолено или мариновано. Езикът го обварявах и обелвах! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!

НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Диканаров,пак овации.Това за пушенето и аз го правя.За заек само дето е по-дълго време,2-3 часа,но скумрията за 45-50мин става мозък.
А рецептата за морската котка е супер,остана сега само да я гепя. Айде 5 мин.мечти стигат
А рецептата за морската котка е супер,остана сега само да я гепя. Айде 5 мин.мечти стигат

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА