Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Калкан около Варна
Що ли да не наминаКИРО написа:Няма смисъл и пред Гларус.Клечах 2 часа,ей така време да мине,после на 4 буна Кранево,ама не пипа.Взех малко карагьоз от бай Жеко,и сега съм запалил огъня.Гледах на Кранево,че и каяджиите клатеха сопите,ама не видях някой да вади.
Абе риболов,след края на март,сега карагьоз,но на мрежи,и то не всеки ден.Днес изкараха 15-20 харипа,май от 1300м мрежи.За дължината не съм много сигурен,но там някъде.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Оооо,приятел,ами що не минеш затъ .... 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
При проверка на калкан уловен последните два дни е установено наличие на тения,възбранени са 2 т в МЕТРО-Варна,информацията все още не е излязла никаде за случая е информирана и ИАРА ако някои има познати нека провери и потвърди,консумацията изключително вредна за човешкия организъм ,болеста при рибата не е на химична а на биологична основа тоест от всичките помийни ями които се исипват в морето.....
За да поискаш, трябва да дадеш
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тука ме уби,след като десетина познати леководолази,и двама тежко,не са виждали тази риба от два месеца,като вземеш от Бяла до Шабла.to6eto69 написа:При проверка на калкан уловен последните два дни е установено наличие на тения,възбранени са 2 т в МЕТРО-Варна,информацията все още не е излязла никаде за случая е информирана и ИАРА ако някои има познати нека провери и потвърди,консумацията изключително вредна за човешкия организъм ,болеста при рибата не е на химична а на биологична основа тоест от всичките помийни ями които се исипват в морето.....
То на тях им е друга работата,ама се оглеждат за яденето докато работят.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
КИРО написа:to6eto69 написа:При проверка на калкан уловен последните два дни е установено наличие на тения,възбранени са 2 т в МЕТРО-Варна,
Тука ме уби,след като десетина познати леководолази,и двама тежко,не са виждали тази риба от два месеца,като вземеш от Бяла до Шабла.
от сигорен източник найстина има някъкъв проблем с пресния калкан в метро
но се продава замръзен
КИРО написа:Тука ме уби,след като десетина познати леководолази,и двама тежко,не са виждали тази риба от два месеца,като вземеш от Бяла до Шабла.to6eto69 написа:При проверка на калкан уловен последните два дни е установено наличие на тения,възбранени са 2 т в МЕТРО-Варна,информацията все още не е излязла никаде за случая е информирана и ИАРА ако някои има познати нека провери и потвърди,консумацията изключително вредна за човешкия организъм ,болеста при рибата не е на химична а на биологична основа тоест от всичките помийни ями които се исипват в морето.....
А от втора буна до вълнолома, има ли някакъв шанс да се открие калкан?

- Моряка
- кандидат преподавател

А сега де? 

куките да са вързани една за друга /както се прави при риболов на лефер/ или една до другакакто при заргана.
- Моряка
- кандидат преподавател
Нещо такова,но малката не е толкова близко до голямата

Любак обясни

Любак обясни
икуките да са вързани една за друга
или една до другакакто при заргана.
А сега де? 

както са ми обеснявали баш майсторите, това вързване което си показал на снимката ,е за лефер /за да пазиш от прегризване на повода/. Дори веднага след рамото на втората кука се слага тапа със залепен за нея станиол /да светка/.Но не смятам че има нещо ненормално този вид вързване да се използва и за калкан. Има достатъчно компетентни колеги които да изкажат и те своето мнение.
- Моряка
- кандидат преподавател
Това ми е за чернокоп на усет
Обясни това

П.С.То на калкана 2 куки не му трябват ,ама снощи аааааа спам и викам да вмъкна нещо

да не е една след другаили една до другакакто при заргана.

П.С.То на калкана 2 куки не му трябват ,ама снощи аааааа спам и викам да вмъкна нещо

А сега де? 

Чувал съм и за такъм при който се използва Т-образен вирбел и за ем се закача жива рибка /сладководна/.Тези дето ги продават по магазините за улов на щука, сулка идр. сладководни хищници. Вирбела се слага на майката и може да се върти и по този начин позволява по-голяма свобода на движение на рибката. Според мен има логика в цялата тази работа, а и направата му няма да е сложна. Остава само да се пробва.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С живи каракудки се прави номера,щото даянят повече в солената вода.При мен не даде резултат на Шкорпиловци.Риба излезе само на един колега,който си меткаше с нормален такъмчец,0.30влакно за основно и повод,морски куки №1,два броя,през около метър една от друга.
Стръв-нищо и никаква Фмирисана цаца(даже жалки останки от нея). 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.