Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Колеги,къде е каята?
Няма риба, NOTHING, NILL, ZERO!!!! Имам наблюдения някакви за тази риба във Варна. Когато даде, преди няколко дни, морето беше баси картинката - доста вълна. На няколко пъти вече забелязвам, че в пристанището тогава дава пре-доволно. Става баси и рибното място. Вярно, че е режимна зона, но пред Морска гара резултата е почти същия. Е, една (много малка) идея по-слабичко. С две думи - мисля че салантията вкарва тези риби вътре. А може ида греша, знам ли, но това са ми наблюденията. Вятъра падна, вълна няма - вътре вече нищо. Обаче.... те пак ще влязат да си правят дупки за гнезда, и тогава ще имам да им говоря нещо, съкровенно!
Айде, всички

Започна да се обажда каята въпреки ,че водата все още е студна. Лошото е че и малко да духа в морето е много студено.
На 3-ти март , буквално за един час напраихме 2кг.
- turing
- вече хвърля и на тежко
на каква стръв колега 

- Моряка
- кандидат преподавател
Това е Многоуважавана колежка,дето си разбира от риболовturing написа:на каква стръв колега

А сега де? 

-
- новобранец
Здравейте колеги. От доста време чета форома но днес за първи път пиша. Много и интересни неще съм научил от вас за което ви благодаря. От скоро имам и лодка, Yamaha 330s надуваема с надуваем кил, твърдо дъно и транцева дъска с мотор 8 коня Меркюри. До сега не съм ходил с нея за риба само съм и правил няколко теста из морето. Гледам, че в неделя го дават времето да е хубаво и реших да ви попитам бихте ли ми дали съвет (евентуално и координати) каде бих могъл да пробвам каята. Благодаря ви предварително.
- Честито за лодката и Добре дошъл в клуба !Ще чакаме репортажи с новата придобивка !...пиши откъде си , че да ти препоръчаме и мястоplamen_mitev написа:Здравейте колеги. От доста време чета форома но днес за първи път пиша. Много и интересни неще съм научил от вас за което ви благодаря. От скоро имам и лодка, Yamaha 330s надуваема с надуваем кил, твърдо дъно и транцева дъска с мотор 8 коня Меркюри. До сега не съм ходил с нея за риба само съм и правил няколко теста из морето. Гледам, че в неделя го дават времето да е хубаво и реших да ви попитам бихте ли ми дали съвет (евентуално и координати) каде бих могъл да пробвам каята. Благодаря ви предварително.

-
- новобранец
Забравил съм да попълня тази информацияБулти написа:...пиши откъде си , че да ти препоръчаме и място

Добре дошъл колега plamen_mitev.
В момента температурата на водата е 5-6 градуса С и рибата е още ленива. Когато излизаме по това време първо почва да кълве на Суперга, но последият ни опит показа , че там не е много добре. Едно много добро място е срещу Пантьона. Аз мисля , че в момента няма слисъл да се проверява надолу към Черноморец и Палеца. Можеш да провериш пред носа на Галата(там обаче има много мнежи в момента)и на Свлачището( там има хубав Лихнос, когато се разяде
). Времето обаче го дават лошо през почивните дни.
Късмет
P.S. Внимавай с Западния вятър.
В момента температурата на водата е 5-6 градуса С и рибата е още ленива. Когато излизаме по това време първо почва да кълве на Суперга, но последият ни опит показа , че там не е много добре. Едно много добро място е срещу Пантьона. Аз мисля , че в момента няма слисъл да се проверява надолу към Черноморец и Палеца. Можеш да провериш пред носа на Галата(там обаче има много мнежи в момента)и на Свлачището( там има хубав Лихнос, когато се разяде
). Времето обаче го дават лошо през почивните дни.
Късмет
P.S. Внимавай с Западния вятър.
В момента кълве на бял ем. Пробвахме и на скарида, но все още не е подвижна иска да я дразнищ повече.turing написа:на каква стръв колега
- turing
- вече хвърля и на тежко
благодаря колежке и се извинявам за обръщението

вчера минах към моста в Бургас и кво да ви кажа - целия залив е набъкан с мрежи , на моста висят пет въдичара с по 10 пръчки и 15 волти секи , място свободно няма 

Вчера за около 4 часа на вълнолома,с още един колега хванахме по 2 попчета в интервала 14:00-18:00 нямаше много хора,имаше и колеги дето са капо,но ми направи впечетление когато си тръгвах към 18:30 започнаха да идват хора и с по няколко пръчки и стръв солена рибка хвърляха навътре.Имаше към 15-20 човека предполагам хвърлят за лихнус,но какви са резултатите незнам.
Зарганолог
Няма проблем, обръщението няма никакво значение и винаги бих дала актуална информация , ако имам такава.turing написа:благодаря колежке и се извинявам за обръщението![]()
Късмет!