С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от КИРО »

По добре пред Галата,на 700-800м от брега.Посока Черноморец,преди ден е дало малко паламуд./Абе 15 бройки набързо е взел колега/.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Бат Киро,аз без чепаре и скандил не тръгвам.Да видим времето как ще е.Ти ще излизаш ли?
Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jackomo »

Днес около Черноморец ниииищо, ако не се смятат 6 дракона и 1 граца за риба. Цял ден чепаросвах за чернокоп, защото братчеда взел доста на мрежите около "Биволите", ама при мен от "Биволите" до о-в. Св. Иван - нанци. Май ще трябва да закривам сезона. Ех, жалко! Щеше ми се това да стане с повече екшън. А дано при другите колеги да е имало повече слука.
Иван Събев
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

Jackomo написа:Днес около Черноморец ниииищо, ако не се смятат 6 дракона и 1 граца за риба. Цял ден чепаросвах за чернокоп, защото братчеда взел доста на мрежите около "Биволите", ама при мен от "Биволите" до о-в. Св. Иван - нанци. Май ще трябва да закривам сезона. Ех, жалко! Щеше ми се това да стане с повече екшън. А дано при другите колеги да е имало повече слука.
и аз вчера от ченгене до черноморец-нищо.утре ще се пробвам на маслен нос, днес по 10 кила сафрид разправят злите езици ;)
от страх файда няма
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Ами Jackomo,аз я виждам работата до неделя(вкл.).След това...зелето...ракията...и...така.Не беше много лош сезона.Лефер само неможахме да видим,ама нищо.Догодина вече ще го скъсаме.
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Вчера пак обикалях морето.Сафридите и чернокопите ги няма изобщо.Отдавна се каних да пробвам за заргана на ход и ето резултата за 2 часа.Изображение
Рибите са само едри.То не остана какво друго да се хваща в това море.Въпреки това аз съм доволен. Доста красив спорт е от лодка да ловиш заргани.Следващия път няма да си губя времето с други риби,ами две дози червеи и .....газ.Успех на всички.
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Колега milen kordov , къде ги хвана зарганите и на каква бомбарда?
Ivu
новобранец
новобранец

Мнение от Ivu »

От лодката замята или влачи?
Не кълве, не кълве, че като спре....
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Пред Галата,колега.Имам в предвид,от самия нос до плажа на Фичоза.На около 80-100м от брега даваше най-добре и само на влачене с най-малък ход на машината.Бомбардата е бързопотъваща,прозрачна,20гр. и я оставям на около 30-40м зад лодката.
Последно промяна от milen kordov на Съб Ное 15, 2008 9:08 am, променено общо 1 път.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Милене,може би по-късно днес ще влизам,или може и да не стане.Ще разберете ако се получи.
Изображение

Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Ами ако не духа много и аз може да се покажа по обяд.
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Искам да попитам трябва ли капитанско за лодката на Милен Кордов :?: /смятам и аз да се оборудвам с подобна лодка догодина/
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение

Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Бат Киро,ходил ли си в морето?Щото аз я зазимих мойта джапанка,че и мотора.Много студ дойде.Сряда може да опъна пръчките за калкан,па да видим и тоя спорт как е.Ще обадя ако има хаир.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ба си и нета и чудото,белким този път успея,че все наполовината материал ме съсипва.

Бяхме решили с Киро /селския / да направим пробата в събота,ама студ,слана,вятър,абе оставихме за неделята.
Пък тя се пръкна като приказка.Слънце,няма вятър пък и по-топло,и към 9 часа хукнахме.
Ама стигнахме до ТВ кулата,и до там с ентусиазма,гледам към морето една мъгла-красота.
На стоянката пак карък,акумулатора сдал багажа,а 3 дни го зареждах.Хем по-голям ми дадоха,ама .....
И ей къде стартирахме.
Изображение

Излязохме от канала,и това е поглед към Галата
Изображение

Налага се да прилагаме наученото навремето на практика.
Изображение
Вадя "GPS"-a ,че не се знае какъв може да го ядем по-късно.По принцип трябва да се вдигне мъглата,ама знае ли човек.
Така почна да се вижда Галата
Изображение

И така Варна
Изображение

Стигнахме пред Галата,сонара пуснат,търсим бялата риба.Почнаха да се показват едни чертички,луди кучки на лодката и пускам чепарето.Дето Моряк 1 ми подари.И успех,има удар значи.
Изображение

Добре,че бях си взел очилата,да разбера каква марка е.

Поиграх си малко,но ми писна,То само такива,по 1 по 2.
Изображение

Дигай котва
Изображение

и назад към буните,поне от кафявата да извадим,че пак капо се очертава.
Изображение

Преди това се чух с колега по тлф,че имало,ама дребно.Проверихме,ама много дребно.
Обаче пък морето стана тепсия,студения вятър спря,и решихме да се повозим малко пред Галата.
Тругнахме.
Изображение

с този улов
Изображение

и отидохме при ачика.Морето приказка.
Изображение

По едно време сонара се отчете,спряхме и с първото пускане на чепарето извадих 7 добри сафрида,само дето сапунерката ми направи номер,и нещеше да заработи.После я бутнах в джоба да се стопли.
Адаша метна на другата страна,но до оловото на чепарето беше сложил блесна.Един добър удар,но за кратко,извади чепарето без олово и блесна.На 100-тина метра заигра рибата отгоре,аз на другата сопа сложих блесната,но всичко свърши.Стояхме повече от половин час,нищо.Нито на чепаре,нито на блесна,нито на сонара.Почнахме да обикаляме на зиг-заг,към брега и навътре,нъц.Само по-близо до брега до Галата,излизаше от туй дребното.То и на граца не прилича.По-късно пред Галата показа машинката наличие на риба,пуснахме пак такъмите,при мен един добър удар,и този път сапунерката проработи.
Изображение

Изображение

Още малко мотане из залива,и това рибе ме отказа напълно.
Изображение

От тези граци си оставих към 15 бройки,за по-късна есен и зима.Може да ми дойде мерака и за калкана,пък те са чудесни за тази работа.
Ами чао към гаража.
Изображение

Изображение

И това е общия улов на двамата.
Изображение

И в заключение,чакайте сафрида и другите бели риби.Идват.Най много 10-тина дни,и ще са при нас.
Айде до следващия път.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”