Вкусотии в чинии

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
cherep
новобранец
новобранец
Мнения: 55
Регистриран на: Сря Юли 20, 2011 3:23 pm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от cherep »

Мисля че в катмите се слагаше мая за да е по пухкава сместа.Едно време баба забъркваше една кофа смес.Палеше огън двора и почва да пече на сача а ние само обикаляме и омахваме всичко.После като останат катми ги нареждаше в тава една върху друга.Нарязват се на квадрати и се заливат с прясно мляко в което е разтворена захар.Отавят се на хлодно или в хладилника докато попие и после става мазало.Ай че се окапах :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Опушване с течен пушек или как да съсипем мръвките :lol:

Най-накрая ми пристигна течния пушек /liquid smoke/ и взех един вратняк и едни наденички да пробвам да ги опуша.
Месото беше прясно, неохладено, абе както навремето в соц. магазините, само дето не беше увито в амбалажна хартия. :mrgreen:
Изображение

Разфасовах вратняка на пържолки, за да могат мръвките да попият повече от пушека:
Изображение

Грешка 1:
Не ми се чакаше да се мариноват дълго време, затова сипнах олио, вино и пушек в тавата, след това вътре метнах начуканите и овкусени с подправки пържоли:
Изображение
...много миризми се наслоиха, пушека след това не се усещаше.

Намазах наденичките с пушек с четчица и ги метнах на оребрения тиган, но явно това не беше достатъчно, защото накрая пак не се усещаше вкус на пушено:
Изображение
Изображение

Пържолите и те не ме изкефиха:
Изображение

Като че ли се бяха глазирали накрая....или заради препичането, или заради пушека, който обаче така и не се почуства. :roll:

Определено сбърках нещата, въпреки съветите на Светлето. :oops:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Margatyna »

GODzillata написа:Опушване с течен пушек или как да съсипем мръвките :lol:


Определено сбърках нещата, въпреки съветите на Светлето. :oops:
Казах ти накрая бе Пиле шарено, докато се пекат, кел файда че си сипал пушек в тавата и си овапцал надениците преди печенето!?:))))) Пак повтарям, пушек в каймата -иди дойди, течен пушек се маже накрая на рибената пастърма; пържолите се осоляват, мариноват и при печенето се мажат с течен пушек. :axe: Обикновено маааалко преди да ги извадиш от скарата или тавата. Ама нищо, Пушек работа-опитай пак!? Може пък пушекът ти да не е свестен :roll:

П.П. Много са ти препекани пържолите :D
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Митев »

Margatyna написа:..............
П.П. Много са ти препекани пържолите :D
И аз туй викам гадни,гадни, гадни.............. :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Мда...пържоли никога не мога да уцеля, все ме е страх да не останат алангле и обикновено отвън са изгорели, а отвътре леко сурови и крайният продукт е подметка. :oops: :oops: :oops:

Няма значение дали ги пека в тава или на скара - все тая. :evil:

Та я споделете вие как ги правите и технологията на топлинна обработка? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Margatyna »

GODzillata написа:Мда...пържоли никога не мога да уцеля, все ме е страх да не останат алангле и обикновено отвън са изгорели, а отвътре леко сурови и крайният продукт е подметка. :oops: :oops: :oops:

Няма значение дали ги пека в тава или на скара - все тая. :evil:

Та я споделете вие как ги правите и технологията на топлинна обработка? :roll:

Свински пържоли обичам вратни, поне 2 см дебелина, препоръчително с кокъл. Никога не ги правя на тиган. Предпочитам ги във фурна или на барбекю. Овкусяването е въпрос на вкус (сол, чубрица, черен пипер, кимион, лук, вино-кой каквото си пожелае). Омазвам ги добре с подправки и олио, не ги чукам. Слагам ги в тавата с малко вода около половината от височината на пържолите, което ще рече 1 см и ги покривам с фолио. Затоплям фурната до 230 градуса и ги мятам вътре. Задушават се около 40 мин, след което махам фолиото и ги оставям да се запекат. :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

И аз така процедирам в тава, ама....ядец! :oops:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Margatyna »

Митев написа:
Margatyna написа:..............
П.П. Много са ти препекани пържолите :D
И аз туй викам гадни,гадни, гадни.............. :lol:
O, Митев! Да те почерпя със свински далак!?

Изображение

2 бр св. далак
1 стрък праз лук
1 глава лук
30 мл червено вино
30 мл мазнина
сол и черен пипер на вкус
1 кафена лъжичка кимион
2 кафени лъжички семена ким (може и повече)

Далакът се нарязва на хапки. Задушава се в тигана с лука, подправките и виното докато остане на мазнина. :)
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Margatyna »

GODzillata написа:И аз така процедирам в тава, ама....ядец! :oops:
а вода и фолио слагаш ли? пържолите ти не приличат на вратни, а на бут, той става за шишчета, друсан кебап, скара, но на фурна-не особено
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от SUPER MARIO »

GODzillata написа:И аз така процедирам в тава, ама....ядец! :oops:
Остави ги два дни да отлежат в марината, и тогава ги мятай на скарата.Ако имаш търпение де. :D Месото ще отлежи и пържолите няма да сухи и ще се изпекат добре.
Бързай бавно.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от КИРО »

Кирееее,ако ти излязат малко така дет си ги показал - демек сухи,
сложи ги в една тенджерка,налей вътре 200гр бира,захлюпи ги за около 20 мин.
на топъл котлон / къде 50*.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

КИРО написа:Кирееее,ако ти излязат малко така дет си ги показал - демек сухи,
сложи ги в една тенджерка,налей вътре 200гр бира,захлюпи ги за около 20 мин.
на топъл котлон / къде 50*.

Адаш, вече ги сдавих. :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от КИРО »

Ммммм - завиждам ти на ченето тогава. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 359
Регистриран на: Вто Мар 01, 2011 8:57 am
Местоположение: Варна

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от недялко радков »

Кире,като си почнал с изкуствените магии(пушека демек) вземи си крехкотин-по транжорните го ползват,ако имаш приятел там да те снабди.На 1 кг месо се слага 1 гр. от него и 100 гр вода,слагаш си подправките,разбъркваш и оставяш в хладилника за 2 часа да изпие водата.Ефекта е поразителен!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Margatyna »

недялко радков написа:Кире,като си почнал с изкуствените магии(пушека демек) вземи си крехкотин-по транжорните го ползват,ако имаш приятел там да те снабди.На 1 кг месо се слага 1 гр. от него и 100 гр вода,слагаш си подправките,разбъркваш и оставяш в хладилника за 2 часа да изпие водата.Ефекта е поразителен!
Да бе, крехкотин, така ли му казват сега, иначе наречен мононатриев глутамат (MSG). Тук ресторати изрично упоменават,че не ползват този химикал само и само да привличат повече клиенти. И в нашият ресторант не ползваме.
малко повече инфо: http://margaritta.dir.bg/2009/mart/01umami.htm
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”