Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Всеки да си прави чепаретата както намери за добре.На който му аресат, да си направи същите.За това е форума.Виждам, че и тази тема започва да се цапа.Всеки пост, който не се отнася до заглавието на темата, отива директно в коша, без предупреждение. Точка по въпроса, върнете се към темата!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
млади момко ,Камба,абсолютно си прав .Немога да не констатирам ОГРОМНАТА разлика между заглавието - КАЧЕСТВЕНИ ЧЕПАРЕТА и снимките които са публикуване в темата.стряскащи определения като- използвал съм коса...???? което (след дълги размисли)предполагам ,че трябва да се чете(превеждам) използвам косми от перука...абе я да спра то който чете разбира ,че тук се пише за всякакъв вид експерименти и вариации на тема чепаре -умишлено изпускам прилагателното,лошото е ,че всичко е една бъркотия -няма систематизиране ,липсва наблюдението в реални (риболовни) условия ,сравнения при еднакви условия с други модели,конкретизиране на ефективноста (сутрин,вечер,плитки води ,дълбоки води,от лодка,от бряг и.т.н.т.)прочети някъде,някой да пише за това -НЕ!
когато някой каже нещо -другия отвръща- НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ- цитат !!! това ли е същноста на темата все пак ,а....
когато някой каже нещо -другия отвръща- НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ- цитат !!! това ли е същноста на темата все пак ,а....
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ееее,тука си прав Лефи.
Но сега си правят младежите чепаретата,
Надявам се,като почне рибата и да покажат какво се лови на тези чепарета.
Видно е,че имат опит във фотографията,а и аз неведнъж съм показвал какво чепаре закачвам,
и какво излиза на него.
Чак тогава можем да кажем дали са качествени тези чепарета.
Имаме доста голяма база за сравнение,да я използваме.
Но сега си правят младежите чепаретата,
Надявам се,като почне рибата и да покажат какво се лови на тези чепарета.
Видно е,че имат опит във фотографията,а и аз неведнъж съм показвал какво чепаре закачвам,
и какво излиза на него.
Чак тогава можем да кажем дали са качествени тези чепарета.
Имаме доста голяма база за сравнение,да я използваме.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Я да видим сега, правилно ли ги виждам нещата. Значи, почти всеки си прави чепарета според своето си виждане и със свои тактики. Сигурно кой какво е натворил и защо така го прави ще е хубаво да е в темата "Чепаре" в подфорума "Сами сделали"
. Тука темата е "Качествени....", разбирайте работещи, ама супер. Айде да видим тука суперчепаретата, в какви условия се се изявили, и накрая ако може малко пояснения за "секретите" в изработката, разбирасе ако има желание да се споделят. А, кво ще кажете? Айде

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
- КИРО
- Обратна връзка:
Иво,и на мен това ми беше мисълта.
Нека да му дойде времето за пробите,и да си видим изработките.
Нека да му дойде времето за пробите,и да си видим изработките.

Re: КАРАГЬОЗ - 2009г
Ама и вие не сте прави,Аз като се опитам да покажа какво съм хванал на въпросното чипаре,все нещо съм в разрез с правилата,в старата тема за сафрид съм писал резултати(без снимки понеже не ми харесва как изглежда една кофа пълна с малки рибки) ,от сниманите тук чипарета обаче това остана незабелязано,и видиш ли казал съм,че ЧИПАРЕТАТА РАБОТЯТ без да съм ги ИЗПРОБВАЛ.В темата карагьоз пуснах умишлено именно заради това снимки на чипаретата,с които работя ,за да не се окаже,че пак си прехвялвам чипарета обаче НЕ-ТАКА НЕ МОЖЕ.И кво се оказава,че получавам критики от хора,които не следят добре форума,и не дай си боже да пусна снимки на риби в подфорума за чипаретата с цел да запуша устата на поредния критик,който не следи форума...и някой от модераторите, ме секва с "придържайте се към заглавието".Айде успехи ви желая господа и дано сезона е дащен,аз ще поспра да пиша малко в тоя форум, ще стана като болшеството хиени ,които влизат само за да точат информация без да споделят,че взе да ми писва и да се товаря от хора,които не познавам.
Re: Качествени чепаретаКИРО написа:Айдеееее,придържайте се към темата.
Половината постове трябва да отидат към " Чепарета "-та.
Re: Качествени чепаретаКамбата написа:Всеки пост, който не се отнася до заглавието на темата, отива директно в коша, без предупреждение. Точка по въпроса, върнете се към темата!
КИРО написа:Видно е,че имат опит във фотографията,а и аз неведнъж съм показвал какво чепаре закачвам,
и какво излиза на него.
lefi написа:липсва наблюдението в реални (риболовни) условия ,сравнения при еднакви условия с други модели,конкретизиране на ефективноста (сутрин,вечер,плитки води ,дълбоки води,от лодка,от бряг и.т.н.т.)прочети някъде,някой да пише за това -НЕ!
Ама и вие не сте прави,Аз като се опитам да покажа какво съм хванал на въпросното чипаре,все нещо съм в разрез с правилата,в старата тема за сафрид съм писал резултати(без снимки понеже не ми харесва как изглежда една кофа пълна с малки рибки) ,от сниманите тук чипарета обаче това остана незабелязано,и видиш ли казал съм,че ЧИПАРЕТАТА РАБОТЯТ без да съм ги ИЗПРОБВАЛ.В темата карагьоз пуснах умишлено именно заради това снимки на чипаретата,с които работя ,за да не се окаже,че пак си прехвялвам чипарета обаче НЕ-ТАКА НЕ МОЖЕ.И кво се оказава,че получавам критики от хора,които не следят добре форума,и не дай си боже да пусна снимки на риби в подфорума за чипаретата с цел да запуша устата на поредния критик,който не следи форума...и някой от модераторите, ме секва с "придържайте се към заглавието".Айде успехи ви желая господа и дано сезона е дащен,аз ще поспра да пиша малко в тоя форум, ще стана като болшеството хиени ,които влизат само за да точат информация без да споделят,че взе да ми писва и да се товаря от хора,които не познавам.
Зарганолог
- КИРО
- Обратна връзка:
Mi7chell ,както виждаш пускаме понякога да се спами в една тема,
но когато спама почва да надхвърля повече от 4-5 поредни поста,сме длъжни да върнем влака в релсите.
( става въпрос за темата за карагьоза,а и не само тя ).
Сега за тази тема.Какво означава качественно чепаре.
Ами според мен,това което си върши работата на 100 %,затова казах,че
резултатите ще се видят по-късно,като се завърти рибата.
И аз си правя експерименти,но сега като има сафрид ( 10 бр на 1000 дка ),
не мога да реша дали е добро или не.
С риск да се повторя,доста от вас са се научили да ги правят много добре,
което ме радва.
И стига сте се нервирали,никакъв смисъл няма.
Айде бягайте за риба.
но когато спама почва да надхвърля повече от 4-5 поредни поста,сме длъжни да върнем влака в релсите.
( става въпрос за темата за карагьоза,а и не само тя ).
Сега за тази тема.Какво означава качественно чепаре.
Ами според мен,това което си върши работата на 100 %,затова казах,че
резултатите ще се видят по-късно,като се завърти рибата.
И аз си правя експерименти,но сега като има сафрид ( 10 бр на 1000 дка ),
не мога да реша дали е добро или не.
С риск да се повторя,доста от вас са се научили да ги правят много добре,
което ме радва.
И стига сте се нервирали,никакъв смисъл няма.
Айде бягайте за риба.

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Радвам се, че и аз най-накрая мога да кача няколко снимки на мои чепарета. Надявам се да ви харесат (чепаретата де
, 'щото снимките нещо не можах да ги направя много хубави
).

Дотук това са само бидеми вързани с небесно син конец, за да напомнят цвета на малките рибки.
Искам да обърна внимание, че съм се старал примамките(перата и ламета) да преминават през върховете на куките.

Тук съм снимал края на едно разгънато чепаре.

А тук сгънато на картонче чепаре. А на самото картонче си пиша какви са куките, влакното и примамките(пера, ламета).
Наслука!

Радвам се, че и аз най-накрая мога да кача няколко снимки на мои чепарета. Надявам се да ви харесат (чепаретата де

Дотук това са само бидеми вързани с небесно син конец, за да напомнят цвета на малките рибки.

Искам да обърна внимание, че съм се старал примамките(перата и ламета) да преминават през върховете на куките.

Тук съм снимал края на едно разгънато чепаре.

А тук сгънато на картонче чепаре. А на самото картонче си пиша какви са куките, влакното и примамките(пера, ламета).
Наслука!

жестоки са колега много са красиви дано и рибата е на същото мнение
исках да питам откъде взе пера от (бърне)
исках да питам откъде взе пера от (бърне)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

ще покажа на какво викат коса

има и в други разцветки

има и в други разцветки

ето и 1-2 чепарета от рибя кожа и черно перо

който го интересува може да пита

който го интересува може да пита

колега,и аз можех да напиша- СУПЕР,АДСКИ,ЖЕСТОКИ са,и да се подхилвам скришно. предпочитам да кажат -тоя на голям специалист се направи,но да ти кажа истината - не съм сигурен ,че тези чепарета(бидеми) изглеждат добре и ще са удачни .разгледай например сайта на хаябуса -един от лидерите в производството на чепарета ,имат стотици модели .мисля ,че хората са открили топлата вода,остава само да префасонираме към нашите условия....
лефи към кого да са критиките към това което показвам или към 1000

не са критики, мнение -към 1000