Видове кльонкове

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Видове кльонкове

Мнение от Иво Ломски »

Работя с кльонкове с вдлъбнати, изпъкнали и прави пети. Най много удари съм имал с тези, които имат прави пети, но като се замисля с тях съм работил и най-дълго време. Искам да кажа че ползвам и една карбонка с изпъкнала пета, взех си я за 70 кинта, веднага след като се появиха карбоновите кльонкове на пазара (държа да подчертая, че сега в много магазини се предлагат карбонови боклуци....). Досега, същата се е представяла повече от подобаващо и още нещо......., докато кльонках с него имах удар на голям. Не мога да ви кажа колко голям беше, откачи се, но ме тегли с лодката около 5-6 минути срещу течението на Дунав!
Не правя реклама на карбонките, но факт е че с тях се работи много лесно. Тези с изпъкнала пета, работят по-лесно при ветровито време и най-важното за мен лично, е че имах удар на хубава риба, точно с него. Изпъкналите, според мен работят по-чисто, почти не мокрят и звукът е по-различен, все едно че идва отдолу.
Когато работя с плоските пети, а те са сравнително голями (45мм), звукът е като от топовен гърмеж, а ехото се бие последователно ту в Румънския, ту в Българския бряг..., направо имам чувството че лодката подскача! В такива моменти ми се привиждат черни сенки под лодката :? :? :?

Не мога да съм категоричен, кои са по-добри (а и кой съм аз, за да давам подобни определения), за мен експериментът с различните кльонкове, монтажи и стръв още не е свършил, но имам усещането, че ако същият свърши..., то магията от този прекрасен риболов ще изчезне завинаги!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе,момчета,що не вземете да продавате,само плямпате да дразните хората дето не могат да си правят кльонкове.Дайте на хората да Ви ги пробват и те да ги хвалят не само да бръщолевите кой колко хубаво ги прави ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеАйде с здраве и повече да произведете тази година та и ние да извадим некой таласъм от дълбините ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Има кой да ги продава,ама му нямам доверие :lol: Затова си ги правя сам :wink: Пък и така кефът е по пълен :P Все едно да ловиш пъстърва с купешки мухи :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами,да вземеш да ни светнеш,та и ние да му нямаме доверие ИзображениеКажи на теб как да имаме доверие,като от миналата година си се регистрирал и имаш осем мнения ИзображениеОбаче си говориш с всички като че ли са ти приятели от години ИзображениеИзображениеИзображениеЯ,кажи магьоснико,кой си в същност и да продължаваме.Стария ник ли си забрави или паролата ИзображениеИзображениеИзображение

Продаваш ли от твойте магий или не Изображение
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ами засичали сме се по Марица,но не си обърнал внимание :D Подарявам на приятели :wink: Това лошо ли е? Магии не се продават, а се учиш да ги правиш :lol: Някой май се притесни,че се нарушава статуквото 8)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз няма от какво да се притеснявам.Статуквото не ме бърка дали ще се промени или не.Аз кльонкове не правя и не продавам че да се притеснявам от излизането на нови модели.Повече се притеснявам от това,дали ще имам време за риба този сезон ИзображениеАко сме се засичали,защо не се обадиш ??? Аз хора не ям и нямам нищо против да си създавам приятели !!! Другия път като ме видиш да се обадиш,няма защо да се разминаваме,след като ни вълнуват едни и същи неща,само да не си от хората с по 10 Ника ИзображениеС десет кльонка може да си,но с никове 10бр - НЕ ИзображениеИзображениеИзображениеГледай сега ,като се появи с тези кльонкове,да не детронираш някой че ще падне много смях ИзображениеИзображениеИзображение

Сега по-сериозно.Доста хора си правят сами кльонкове и аз по едно време бях започнал да си ги дялкам като руснаците направо на брега.едни вадят някакво подобие на звук,други -не но удавалствието да си направиш нещо сам е незаменимо.Аз много ценя руските модели но от тези дето ги правят набързо.Видях с очите си че работят и все още съм запален да си направя сам,лично мой и да работи.айде,че трябва да спя вече.Другия път,повече Изображение
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

:D Ей я се усмихвайте повече-помага на настроеннието :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
duel
новобранец
новобранец

Мнение от duel »

Важно ли е за един кльонк да вади звук с лекота? Да ти е удобен и да работиш без усилие? :)
Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

duel написа:Важно ли е за един кльонк да вади звук с лекота? Да ти е удобен и да работиш без усилие? :)

Това е най важното, освен това , ако е и приятен за окото - цена няма.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

...
Последно промяна от Diman на Сря Мар 25, 2009 10:32 pm, променено общо 1 път.
duel
новобранец
новобранец

Мнение от duel »

Значи съм намерил подходящите!
lusienn

Мнение от lusienn »

Димчо-колега само мога да ти пожелая да го пипнеш-на Ники стефанов.Иначе се работи-испъкнал-по язовирите-прав-плитка вода.Прав е Калин -неговите са Дунавски-даже много хубави.по язовирите се ползват и прави и също се хваща ама на по плитко. :D Какво да ти кажа друго-тия къде ловят по язовирите са със S-КИ-поне пишещите тук-друготто е заблуда на конкуреннцията :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

А сега обратно към темата :) Закачката със снимката е не какви са моделите и тяхната изработка, а че са направени от сурово дърво :wink:
Не са съхнали 50 години, а са моделирани 10 дена след отсичането на дръвчетата :) Нито са се изкривили, нито напукали :) Направата на кльонкове е едно приятно занимание и не знам защо се опитват да го изкарат сложно като ядрена физика. Така, че се захващайте смело и разгърнете цялата си фантазия :smt111
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

magiosnika--- написа:А сега обратно към темата :) Закачката със снимката е не какви са моделите и тяхната изработка, а че са направени от сурово дърво :wink:
Не са съхнали 50 години, а са моделирани 10 дена след отсичането на дръвчетата :) Нито са се изкривили, нито напукали :) Направата на кльонкове е едно приятно занимание и не знам защо се опитват да го изкарат сложно като ядрена физика. Така, че се захващайте смело и разгърнете цялата си фантазия :smt111

Ами как защо, и питаш?!!Някой правят пари от тая работа и търсят балъци.Аз от десет години си правя кльнкове и не претендирам, обаче има хора преди две години питаха кое как, а сега се правят на корифеи и разказват приказки от под шипковия храст.
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

lusienn написа:Димчо-колега само мога да ти пожелая да го пипнеш-на Ники стефанов.Иначе се работи-испъкнал-по язовирите-прав-плитка вода.Прав е Калин -неговите са Дунавски-даже много хубави.по язовирите се ползват и прави и също се хваща ама на по плитко. :D Какво да ти кажа друго-тия къде ловят по язовирите са със S-КИ-поне пишещите тук-друготто е заблуда на конкуреннцията :D
Аз не разбрах какво точно трябва да пипне колегата на Н. Стефанов, но и не искам да съм на негово място.....
Също така ми стата ясно това, че по язовирите се работи и с изпъкнали и с плоски на плитка вода...., извинявайте но се обърках нещо!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”