Инфо за Копринка

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Инфо за Копринка

Мнение от С.Върбанов »

Похвално е това , което правиш , а за утайката са те излъгали и то особено , ако са ти го казали тамошните апаши :idea: От тях точно няма кой да взима повече риба от този язовир ! Познавам по голямата част от тях и мога да ти кажа , че те и без мрежи си ловят доста риба защото знаят местата където се държи рибата в различните сезони и не са им нужни мрежи за да ловят по много ! Мрежарите са бонус тях не ги броим защото другите месари с въдиците им пречат да пускат мрежи на местата където ловят , а рибата е точно там :lol: И пада едно каране .......защото се познават........ :rolleyes:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Ти да видиш сеир...хаххаа...родна ми Българийо!
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

С.Върбанов написа:Похвално е това , което правиш , а за утайката са те излъгали и то особено , ако са ти го казали тамошните апаши :idea: От тях точно няма кой да взима повече риба от този язовир ! Познавам по голямата част от тях и мога да ти кажа , че те и без мрежи си ловят доста риба защото знаят местата където се държи рибата в различните сезони и не са им нужни мрежи за да ловят по много ! Мрежарите са бонус тях не ги броим защото другите месари с въдиците им пречат да пускат мрежи на местата където ловят , а рибата е точно там :lol: И пада едно каране .......защото се познават........ :rolleyes:

Не знам кой познаваш, но аз ги видях месните от Морозово с мрежите миналата година.
Мен ме интересува моста дали е залят, или треба да заобикалям през Павел баня?
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
konty
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от konty »

01.06 откриване на Копринка.
Не мога да кажа в коя местност бяхме, защото не познавам язовира , но имеше садки в дясно от нас и не съм сигурен дали не му викат Фазанарията. Бяхме там в 5 сутринта тъкмо на развиделяване, оказа че сериозните са още от предната вечер там :) и бяха заели позиции. Все пак застанахме на едно място и почнахме да разпъваме такъмите. Пробвахме на методфидер хранилки с косъм царевица, един фидер с кошничка и на бял червей, две пръчки бяха на пружина с земен и торен червей. На плувките също бяхме заложили на бял червей.
Пред нас имаше доста неприятни водорасли на около 10метра от брега които малко пречеха, но с плувките заложихме да ловим малко над тях и захранихме с тежка захранка и доволно количество бял в нея. Някъде 2 часа след като пристигнахме мина един колега който беше от вечерта там и каза че са имали хваната една бяла риба към кило и ловят основно на дъно, та решил да пробва на "директния" как са нещата и застана в дясно до нас точно където е въжето на садките. След час колегата започна да вади редовно каракуди размер шамарче като ловеше на торен и захраваше с кюспе, а при нас все още нямахме почукване даже. Веднага промених тактиката и минахме на плувките и на кошничките на земен торен, но резултата беше нулев. Оказа се ,че дълбочината пред нас на 15 метра на вътре е 2 метра , а на 35-40 метра на вътре е към 3метра. Колегата на дирекния имаше пред него над 3 метра дъблочина и така и не разбрах логиката защо рибата беше се събрала там ,а ние така и не можахме да е привлечем към нашата захранка само 10тина метра в страни. Към обед колегата си тръгна, аз застанах на неговото мясно и веднага започнах да ловя каракуди без да променям нищо от тактиката която бяхме приели на нашето си място.
Въпреки, че не успяхме да направим сериозен риболов, си остана удоволствието от прекасния ден наколкото уловени риби и натрупания опит от видяното :)
Изображение

Изображение
Изображение
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Браво за инфото. Не стана ясно рибите с какви размери са но пак е нещо.
konty
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от konty »

ROSEN_GB написа:Браво за инфото. Не стана ясно рибите с какви размери са но пак е нещо.
Прав си колега размера "шамарче" си е относително нещо :) , за това уточнявам ... каракудите бяха 150-200 грама .
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
has76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от has76 »

Дъртите каракуди се изловиха с чувалите преди забраната на втичалото. Сега яки 200 грамови останаха...
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Кажете за нивото на язовира, че мисля да ходя на Слънчев бряг. Дали тръбите са залети?
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

с това ниво дето е пълен до горе, слънчев бряг ще стане на есен чак :D
моста гаранция е залят,пък и какво те бърка от Виден да минеш,пак нагоре през гората ще обикаляш :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Don4o_62 написа:с това ниво дето е пълен до горе, слънчев бряг ще стане на есен чак :D
моста гаранция е залят,пък и какво те бърка от Виден да минеш,пак нагоре през гората ще обикаляш :wink:

Малко не ги знам пътищата от там. Друг път минавам през Морозово. Но много е зле пътя вече там.
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

g_yovkov написа:Гледам малко по-напред се коментират "месарските" навици на повечето риболовци на язовира, но едно не ми е ясно - рибата става ли за ядене?!
ЗАЩО ПИТАМ ??? - Преди няколко години съм говорил с хора, които живеят постоянно в района и съм чувал, че на дъното на язовира имало някакви утайки и наслагвания, които са отровни. Поради тази причина и рибата не била много за ядене (явно не важи за циганите щом още мърдат!).
В крайна сметка, някой може ли да каже за какво става въпрос? Истина ли е това или само така се говори?
Иначе язовира си го харесвам и с удоволствие ходя на него. Там уча и сина си да лови риба и си изкарваме доста добре. Риба от него не ядем защото предпочитаме морските виове за ядене. Сладководните ги ловим за удоволствие и ги пускаме за ужас на съседите колеги. Така си възпитавам детето и мисля че това е правилното.
Миналата година съм ловил уклей и бабушки на Дунавския,които имаха тения.Но от опит знам,че когато се изчисти добре,и естествено се препържи добре-проблеми при консумацията няма.
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

И каракудите бяха пълни с тения.
g_yovkov
новобранец
новобранец

Мнение от g_yovkov »

Тенията не е опасна като се изчисти добре и се препържат. Явно за отровите са ме метнали местните юнаци.
Тази седмица няма да успея, но следващата ще посетя язовира.
Мисля да пробвам воблерчетата и блесните (донесоха ми нови от Русия) пък да видим какво ще стане. Сигурно ще метна и някоя плувка... пък каквото било писано ;)
has76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от has76 »

От петък до неделя бях на Копринка, около втичалото но откъм Виден. пътя труден разбира се. Сериозни удари липсваха. Нещо тактиката не сработи. Разбира се на леко при желание може да се направи доста количество на дребна каракуда и по малко перка. Стръв червен и леш. Излизаше и маломерна бяла, която беше пускана веднага . За разлика от местни месари,които ги бутаха по чантите. Българска работа-как може да режем клона на който седим. Как ще хващаме 3-4 кг бяла като я взимаме по 600-700 грама. Като цяло хубавите места си бяха заети от местните,което е нормално. Но и при тях не се получаваха нещата качествено.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Всичко е от времето .......
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”