Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Любимия воблер!
Ей,нищо не може да ви убегне значи!
Веднага разгадавате всека задачка-закачка!
Воблера не е мой,но ми допадат следите от зъби и за това го постнах!
Капетано е прав за едно нещо,че тия новички воблерчета дет се показват в темата не са показател за "любим=уловист"!
Точно следите от рибите по един воблер показват дали го бива или не!

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето две снимки на любимец Mercury Open IV

Леко грозен, но какво се прави- за всеки влак трябва да има пътници.
Довечера мога да пусна клип и на лубимец 2, от първия тур в събота.
И като си го разгледах по обстойно, не забелязах изкривени тройки.

Леко грозен, но какво се прави- за всеки влак трябва да има пътници.

Довечера мога да пусна клип и на лубимец 2, от първия тур в събота.
И като си го разгледах по обстойно, не забелязах изкривени тройки.
Пускай, чакаме с нетърпение 

На 6 сантовия имам бели риби на спиниг от брега.val написа:
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Вал,на това ли се фана щуката 3500гр.=3-то място?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе Стоманко и ти си една "терца",да ти го .........,защо ми каза предната вечер,че в този район немало кьорава риба,като на следващия ден точно от там дойде 3-то и 11-то място?stomanco написа:Пускай, чакаме с нетърпение

Завъртяхме веднъж пред църквата и на сонара беше бяло петно, по плиткажа покрая не сме минавали, а и щуки там не сме търсили. Ти нали в петък там обикаля, що не ги намери щуките
Аз по това време на годината в този район нямах и час тролинг, затова ми беше пълна Индия, ма така е като съм още стажантче в тази дисциплина
Казах ти че имахме два удъра пред паметника, единия беше сериозен с аванс, ма не се закачи хайвана, то всеки ден да не е велик ден
, в противен случай бяхме най-отгоре на черешата, с тия маломерки на почетната стълбица, ама уви!

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вие двамата ако бяхте дошли на разбора след първия кръг, щяхте да знаете всичко. Не помня на кого не съм казал това което съм видял на сонара. Моя е от преди 15 години. Малко дрът и с тесен лъч, но на него познавам каква е рибата под мен.
Това е за феновете на RAPALA.
http://youtu.be/PNhjzcgx848
Това е за феновете на RAPALA.
http://youtu.be/PNhjzcgx848
На тази рацветка костур,но на 9см. хванах на състезанието 5 риби....за съжаление нито една в нормата за теглене.При мен воблера гази по-плитко,защото съм с по-дебел конец и повод....тройките също са сменени.
Също на 9см. Шад-Рап имаше изправяне на тройки и късане от голям сом,поради липса на флоро или друг повод.....не от щука.Колегата се казва Лъчо.Веднага след състезанието си купи флоро.За детайлите говорим....изпипвайте ги.
Този уикенд,хващах хубави бели риби,но само през ноща.Сомчета бяха дребни,но колегата ми Жоро А,хвана един 20кг.на тролинг.На кльонк излиза по-често до 15кг.

Също на 9см. Шад-Рап имаше изправяне на тройки и късане от голям сом,поради липса на флоро или друг повод.....не от щука.Колегата се казва Лъчо.Веднага след състезанието си купи флоро.За детайлите говорим....изпипвайте ги.
Този уикенд,хващах хубави бели риби,но само през ноща.Сомчета бяха дребни,но колегата ми Жоро А,хвана един 20кг.на тролинг.На кльонк излиза по-често до 15кг.

- te4osoma
- разбира нещата
не мога да разбера това ....аз и не разбирам ...ПОРАДИ ЛИПСА НА ФЛОРО ако имаше нямаше ли да скъса .......и къв друг повод би го спасил ....Emo-83 написа:Също на 9см. Шад-Рап имаше изправяне на тройки и късане от голям сом,поради липса на флоро или друг повод.....не

п.п. не ми обръшайте внимание

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Тенка,не мога да не ти обърна внимание бате.Троянци тролят от години с метални поводи.От тази година ги използвам и аз.Тази бяла е хваната на същия повод и не е само една.А на сома въобще не му пречи.Това,че някои не могат да си сметнат колко ще им гази воблера с повод и с тънък конец си е техен проблем и излишно моя грижа.te4osoma написа:не мога да разбера това ....аз и не разбирам ...ПОРАДИ ЛИПСА НА ФЛОРО ако имаше нямаше ли да скъса .......и къв друг повод би го спасил ....Emo-83 написа:Също на 9см. Шад-Рап имаше изправяне на тройки и късане от голям сом,поради липса на флоро или друг повод.....не...метален ли ....стоманен ли
![]()
п.п. не ми обръшайте внимание![]()
![]()
Гео троли със 2м. дебел повод....щото,ако закачиш товарния влак,не къса само около устата,а и около мидите по камъните или дърветата където е влезнал.
Но не ми обръщайте внимание на глупостите,които пиша.Те отдавна за някои не са такива.Нужно е само да се узрее....полово.

Това го пуснах в др. форум и се радвам,че никой не му обръща внимание.....щото съм изпечен лъжец и нарочно забълбуквам хората,да не им кълве.

Тия машинки дето ги пуснах в една друга тема,не са за продаване а за знания.Хората при тролинг на сом и други големи морски риби използват шок лидери.Те са разтегливи за да издържат резките удари на сома.Но там повода е от 6 до 12м.Той трябва да мине през водачите и няма нищо общо с флорокарбона,който повечето го правят по една педя.
Този факт дори Сашко не го споменава говорейки ИГФА, вадене на Тунци,Тарпони и Мерлини.Там се говори само за основната линия и нейната дебелина,но никога за повода.
А както всеки би трябвало да знае,рибата в повечето случаи къса до лодката.
Все се надявам някой да е чувал за кримпване.А може би ще попитате бат Върхи с колко воблера се върна от Испания и защо!?
Риболова на сом е интелигентна игра,но когато говорим за големи риби,тя е груба.
Не съм спирал да мисля за всеки който е казал нещо в този и другия форум.Постоянно търся и мисля за новости и въпреки напрегната обстановка се опитвам да пиша за риби.
Отивам да ви търся клип със метален повод на може би един от най-добрите тролингисти.Но не съм забравил Старчето и неговия въпрос за монофила.Ще му търся клип за 18кг. сом и какво прави при удър,въпреки аванса и монофила.
Ами,ако е голям.

Последно промяна от Emo-83 на Сря Сеп 25, 2013 1:05 am, променено общо 3 пъти.
Клещи.

Кримпване на метален повод 40лб. за любимия воблер.

Клип с монофил,специално за Старчето.Дето нищо не ставало на тройките и халките с аванс при монофил.
http://www.youtube.com/watch?v=f9Tc12u8hvU" onclick="window.open(this.href);return false;
Не съдете за сома само от вашите случки......особенно,ако са единични на голо и равно поле.
Търся клипа със металния повод,но съм му забравил името и май ще ви го пусна утре.
Със сигурност и Гео има какво да каже и покаже,но той е на друго интелектуално ниво за да се разправя тук с глупости и вятърни мелници.
Ето един клип на колегата ми Иво за сом уловен с въдица за джиг и нанофил.Щото знам кво си мислят повечето....мани ги тия гробари с въдици чукове,дето нямат понятие от риболов.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NRDWuKt2gU" onclick="window.open(this.href);return false;
Ааааааааа,ето го металния повод дето не лови ни бели,ни сомове на любимите ни воблери....намерих го.
http://www.youtube.com/watch?v=3SLmK1TDg4U" onclick="window.open(this.href);return false;
Тенчо,сома му скъса Шад-Рапа на Лъчо,защото беше глътнал воблера и му протри конеца....сега дано съм ясен с нагледни материали......щото тука само бля,бля с чатлаци от компа.

Кримпване на метален повод 40лб. за любимия воблер.

Клип с монофил,специално за Старчето.Дето нищо не ставало на тройките и халките с аванс при монофил.
http://www.youtube.com/watch?v=f9Tc12u8hvU" onclick="window.open(this.href);return false;
Не съдете за сома само от вашите случки......особенно,ако са единични на голо и равно поле.
Търся клипа със металния повод,но съм му забравил името и май ще ви го пусна утре.
Със сигурност и Гео има какво да каже и покаже,но той е на друго интелектуално ниво за да се разправя тук с глупости и вятърни мелници.
Ето един клип на колегата ми Иво за сом уловен с въдица за джиг и нанофил.Щото знам кво си мислят повечето....мани ги тия гробари с въдици чукове,дето нямат понятие от риболов.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NRDWuKt2gU" onclick="window.open(this.href);return false;
Ааааааааа,ето го металния повод дето не лови ни бели,ни сомове на любимите ни воблери....намерих го.

http://www.youtube.com/watch?v=3SLmK1TDg4U" onclick="window.open(this.href);return false;
Тенчо,сома му скъса Шад-Рапа на Лъчо,защото беше глътнал воблера и му протри конеца....сега дано съм ясен с нагледни материали......щото тука само бля,бля с чатлаци от компа.
- te4osoma
- разбира нещата
тва ми е ясно..Emo-83 написа: на сома въобще не му пречи.Това,че някои не могат да си сметнат колко ще им гази воблера с повод и с тънък конец си е техен проблем и излишно моя гриж

чета аз и ми е интересно ,и Емо мен не ме ебе и грам от кой ще си купя нещо ...,искам ли го ,трябва ли ми го взимам от първия....марулята пролетта я купувам от първата сергия дет ми е най близка ,до колата..и пак ми е сладка ракиятаEmo-83 написа:о не ми обръщайте внимание на глупостите,които пиша.Те отдавна за някои не са такива.Нужно е само да се узрее....полово.
Това го пуснах в др. форум и се радвам,че никой не му обръща внимание.....щото съм изпечен лъжец и нарочно забълбуквам хората,да не им кълве.

тия машинки пък въобще не ме интересуват ...Emo-83 написа:Тия машинки дето ги пуснах в една друга тема,не са за продаване а за знания.Хората при тролинг на сом и други големи морски риби използват шок лидери.Те са разтегливи за да издържат резките удари на сома.Но там повода е от 6 до 12м.Той трябва да мине през водачите и няма нищо общо с флорокарбона,който повечето го правят по една педя.
Здрави халки и куки пожелавам ...
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Тенка,разбира се,че си прав.Но не зная защо мислиш,че те карам да купуваш нещо от някъде.
Моля те,интелигентно момче си.Не ми пиши същите неща,като Троли.Никой не съм карал нищо да купува.
Зададе въпрос с мой цитат и аз отговорих на него с клип и снимки за металния повод.
Отговорих,също така на Старчето при въпроса зададен 10 дена по-рано....щото човека попита за монофила и изправените куки.
Не зная защо,за пазаруване ми говорят хора,които никога не са купили нищо от мен,няма и да купят.Пуснах само клипове и разяснения,които мисля.....те са с реални актьори от БГ язовирите и не ги продавам.
Моля,изчистете си мозъците от предрасъдаци.
А за халки никъде не съм писал нищо.Това,което зная,че си пазаруваш на Колмик,защото са здрави и по-евтини.Не виждам нищо лошо в твоята постъпка.
В личен план си пазарувам Гамакатцу,Оунер и Басдрийм.Тези са до мен наблизо.Не ги внасям....купувам си ги.
Ако платя за Колмика транспорта ще ми се вържат екстра.И все пак не съм чул за нещо по-добро като халка от тези на Предатек от Австралия.....последното само за инфо.
Но няма да ви напиша от къде ги продават,да не се приема за реклама или някой да се засили и изкупи всичките от вносител,който дори не познавам.
Тенка,какъв ти е любимия воблер!?Моя е Сливър.

Моля те,интелигентно момче си.Не ми пиши същите неща,като Троли.Никой не съм карал нищо да купува.
Зададе въпрос с мой цитат и аз отговорих на него с клип и снимки за металния повод.
Отговорих,също така на Старчето при въпроса зададен 10 дена по-рано....щото човека попита за монофила и изправените куки.
Не зная защо,за пазаруване ми говорят хора,които никога не са купили нищо от мен,няма и да купят.Пуснах само клипове и разяснения,които мисля.....те са с реални актьори от БГ язовирите и не ги продавам.
Моля,изчистете си мозъците от предрасъдаци.
А за халки никъде не съм писал нищо.Това,което зная,че си пазаруваш на Колмик,защото са здрави и по-евтини.Не виждам нищо лошо в твоята постъпка.
В личен план си пазарувам Гамакатцу,Оунер и Басдрийм.Тези са до мен наблизо.Не ги внасям....купувам си ги.
Ако платя за Колмика транспорта ще ми се вържат екстра.И все пак не съм чул за нещо по-добро като халка от тези на Предатек от Австралия.....последното само за инфо.
Но няма да ви напиша от къде ги продават,да не се приема за реклама или някой да се засили и изкупи всичките от вносител,който дори не познавам.
Тенка,какъв ти е любимия воблер!?Моя е Сливър.
- 6tukara
- ще става разбирач
Колега ЕМО-83 би ли споделил малко повече за металните поводи. Този червеникавият- кримпвания какъв е и вътре с метални нишки ли е. Препоръчай някакъв метален повод на метър или ако е на парчета да са дълги поне 40-50см. Ако може дай марки и цени който не му харесва да не купува.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ