Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ивайловград
Модератор: sapuna
Re: Ивайловград
Е какво знание имам чак толкова,като позволих да ми скъса 1мм.(влакното Шимано Тиагра) сом,който го държах за устата и го морих 1час и 20мин.Значи съм си ренде.Пред мен беше и канджата,а аз се правя на спортсмен.Сакън да не убоцкам сома.Наистина при тоя случай цялата вина си е само в мен.Не,нескъса на възела.Малко беше наранено влакното до 20м. от дърветата.Нямах слука да попадна на гладко,равно и плито място.А и лятото явно сомовете са по-буйни.
А бе Аветите да не ги хващат рибите сами.И Акурат да си вземеш все тая.Важното е да клъвне чичо Скруч.Teleto написа:Е какво знание имам чак толкова,като позволих да ми скъса 1мм.(влакното Шимано Тиагра) сом,който го държах за устата и го морих 1час и 20мин.Значи съм си ренде.Пред мен беше и канджата,а аз се правя на спортсмен.Сакън да не го убоцкам сома.Наистина при тоя случай цялата вина си е само в мен.Не,нескъса на възела.Малко беше наранено влакното до 20м. от дърветата.Нямах слука да попадна на гладко,равно и плито място.А и лятото явно сомовете са по-буйни.
- krokibg
- учете се от него
Васко,казах че си изкупил всичките възможни воблери от Е-bay,или нещо излъгах
Лодка ли нямате,въдици ли нямате
Няма ли да ти е хубаво да ти правят и отстъпка като им купуваш стоката на тези от Е-бай.Ей,колко си скромен/така сме ние от Пловдив/почвам да се изчервявам даже и аз

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- kum4oval4o
- новобранец
някой знае ли,дали продължва да спада нивото на водата,щото преди 2 седмици,спадаше стряскащо бързо.
и дали от малки воден все още може да се вкара лодката.

и дали от малки воден все още може да се вкара лодката.
Днес се чух с мой приятел който е там от неделя,и каза че продьлжава да спада водата.
Аз сьщо смятам да ходя на там в края на седмицата, пьк каквото ще да става.
Аз сьщо смятам да ходя на там в края на седмицата, пьк каквото ще да става.
Паднала е доста поне аз не съм го виждал толкова паднал за една седмица падна с 2метра.риба дава само шаран и то епизодично нямах удар на кльнк бяла на мен поне не ми и чукна.един удар и дирекно късане на воблера имах на 3ден около Камилскидол имаше доста колеги с лодки но какво са направили незнам дано сам бил полезен и наслука на всички.
Предполагам , че от сега или от следващата година постоянно ще е така.
Мисля, че водата ще се пуска по често, но да се надяваме, че няма да държат постоянно много ниско ниво.
На Ст.Кладенец строят нова турбина която ще работи постоянно , без прекъсване 1000КвТ. А и май преустройват нещо. Цяло лято не са били пускали водата с малки изключения и сега може да им трябва свободен капацитет , а и зима иде, може и за това да пускат. Аз само мога да кажа, че на ивайловград рибата много се влияе от пускането на язовира(почти спира да кълве) и от лунната фаза. Имало е периоди на почти пълно капо , а има и на ухааооххаа да не споменавам
.
Аз това лято нямах много възможност да седя там. Направих излет за 4 дена точно когато почнаха да пускат водата, на първия ден един шарко към 4кг на плувка, много кльонкане с едно много нежно налапване и повдигане на рибката нагоре (за първи път ми се случва) и не го засякох , и това беше. Живи и здрави догодина повече
Мисля, че водата ще се пуска по често, но да се надяваме, че няма да държат постоянно много ниско ниво.
На Ст.Кладенец строят нова турбина която ще работи постоянно , без прекъсване 1000КвТ. А и май преустройват нещо. Цяло лято не са били пускали водата с малки изключения и сега може да им трябва свободен капацитет , а и зима иде, може и за това да пускат. Аз само мога да кажа, че на ивайловград рибата много се влияе от пускането на язовира(почти спира да кълве) и от лунната фаза. Имало е периоди на почти пълно капо , а има и на ухааооххаа да не споменавам

Аз това лято нямах много възможност да седя там. Направих излет за 4 дена точно когато почнаха да пускат водата, на първия ден един шарко към 4кг на плувка, много кльонкане с едно много нежно налапване и повдигане на рибката нагоре (за първи път ми се случва) и не го засякох , и това беше. Живи и здрави догодина повече

Почистват стената( турбините).Свърши с големите сомове.И температурата на водата падна и кой е... е.ал-кака се ожени.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И аз така чух!
Да не споменаваме имена! 

- krasimir n.
- научил се да хвърля
Новите турбини са 2 и тази,която ще работи почти постоянно е към 1600 КВА,т.е--много по малка от съществуващите.Екоизисквания
,реката след централата да има определен минимален дебит(изискването го има, но това е едно от малкото места ,където наистина ще се направи).За нивото на Ивайловград--не се притеснявай!
Сваля се нарочно,когато се правят ремонти по съоръженията на стената.

- tonipu6kata
- новобранец
x
Последно промяна от tonipu6kata на Вто Ное 04, 2008 12:18 am, променено общо 1 път.
Да спада нагоре.

- tonipu6kata
- новобранец
Ту спада,ту качва!Рибата стана ШАШЪК!!!