КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
FlipSs
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от FlipSs »

Привет ! Днес бях на Шкорпиловци, платерина - през 2-3 мин. минаваха огромни пасажаи (само дребна до 10-15см). Плуваше на не-повече от 50см. от повърхността. Също ми направи впечатление много големия брой на малки (до 10см.) заргани. Днес бях само на плаж без въдици :) но с харпуна.
stambo3
новобранец
новобранец

Мнение от stambo3 »

FlipSs написа:Привет ! Днес бях на Шкорпиловци, платерина - през 2-3 мин. минаваха огромни пасажаи (само дребна до 10-15см). Плуваше на не-повече от 50см. от повърхността. Също ми направи впечатление много големия брой на малки (до 10см.) заргани. Днес бях само на плаж без въдици :) но с харпуна.

Хм странно. Явно аз съм голям карък. Бях там цял ден в събота и видях само две риби, А водолазите като излязоха / капо разбира се /, казаха много мътно, не видяхме риба
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

FlipSs
Ува е това,не заргани.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

ivalpetkov написа:Днес по стечение на обстоятелствата бях в района на Атия...почти цял ден наблюдавах огромни пасажи платерина ,която скачаше по повърхността и се гонеше а също се хранеше доста настървено на пръв поглед.Морето просто завря от риба.Жалко ,че не бях подготвен.Как е на Илия Бояджиев ?
Въъъъъъъъй тва как го е издържало рибарското ти сърце ? Ако се беше случило пред мен щях да инфарктясам, както съм зажаднял за бомбардаджийски подвизи :shock: :lol:
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
machete
новобранец
новобранец

Мнение от machete »

КОЛЕГИ ДНЕСКА И НАПУКАХ ГАЭА ЭДРАВО УСПЕХ КОЛЕГИ?????
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

machete написа:КОЛЕГИ ДНЕСКА И НАПУКАХ ГАЭА ЭДРАВО УСПЕХ КОЛЕГИ?????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
marto951005
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от marto951005 »

Здравейте колеги имам едно пръчле на два и десет с малка акция (10-30) дали ще ми свърши работа за кефалови. И има ли ефект на скарида.
А за пръчлето е изпробвано в затворен водоем и мята доста големи тежести на далеко.
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

marto951005 написа:Здравейте колеги имам едно пръчле на два и десет с малка акция (10-30) дали ще ми свърши работа за кефалови. И има ли ефект на скарида.
А за пръчлето е изпробвано в затворен водоем и мята доста големи тежести на далеко.
Колега акцията е перфектна , но размера за от брега е малко.
Ако е от лодка и дължината е перфектна!
На скарида - НЕ , но на морски червей е друга бира!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

amatev1 написа:
ivalpetkov написа:Днес по стечение на обстоятелствата бях в района на Атия...почти цял ден наблюдавах огромни пасажи платерина ,която скачаше по повърхността и се гонеше а също се хранеше доста настървено на пръв поглед.Морето просто завря от риба.Жалко ,че не бях подготвен.Как е на Илия Бояджиев ?
Въъъъъъъъй тва как го е издържало рибарското ти сърце ? Ако се беше случило пред мен щях да инфарктясам, както съм зажаднял за бомбардаджийски подвизи :shock: :lol:
ООООххххх питаш ли ме братко мили...служебното ми задължение беше следното:седиш от сутринта до 16 часа на пустинен плаж.Това беше задачата ми за която ми платиха добре....ама аз нямам въдица,нищо нямам и виждам всичко това на 15 метра пред мен ..и така цял ден.Мъкааа мъкааа :(
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

колега от коя страна на атия става въпрос... където са вилите от към черноморец или на този плаж който е точно под самата база
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
marto951005
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от marto951005 »

Има ли проблем ако бомбардата я заменя с булдо за риболова на кефалови
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

marto951005 написа:Има ли проблем ако бомбардата я заменя с булдо за риболова на кефалови
Няма да можеш да замяташ много на вътре. Иначе според мен няма проблем.
svilen12
новобранец
новобранец

Мнение от svilen12 »

Здравейте,някой скоро да е ходил на Илия Боядиев,да каже как е положението там.Благодаря.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

За целта ти трябва "проходно"булдо~ 30 гр.Намираш подходяща достатъчто здрава пластмасова тръбичка/най-добре от оптичен кабел/ да я вкараш в централния отвор на булдото/евентуално да я залепиш:получаваш прозрачна бомбарда.Можеш да продължиш като я напълниш с вода, да я напълниш със оловни съчми през един от страничните отвори /нещо като тракаща бомбарда/ или освен съчми да донапълниш с вода.По този начин имаш "универсална" бомбарда.Сам подбираш каква да бъде: плуваща, полупотъваща или бързопотъваща.
Трябва да ти кажа от собствен опит, че ако имаш хубава пръчка, ще постигнеш максимално възможната далечна дистанция, която пръчката ти може да достигне/и тя си има своя лимит/.

Това по този въпрос.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
marto951005
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от marto951005 »

Митко Кирилов написа:
За целта ти трябва "проходно"булдо~ 30 гр.Намираш подходяща достатъчто здрава пластмасова тръбичка/най-добре от оптичен кабел/ да я вкараш в централния отвор на булдото/евентуално да я залепиш:получаваш прозрачна бомбарда.Можеш да продължиш като я напълниш с вода, да я напълниш със оловни съчми през един от страничните отвори /нещо като тракаща бомбарда/ или освен съчми да донапълниш с вода.По този начин имаш "универсална" бомбарда.Сам подбираш каква да бъде: плуваща, полупотъваща или бързопотъваща.
Трябва да ти кажа от собствен опит, че ако имаш хубава пръчка, ще постигнеш максимално възможната далечна дистанция, която пръчката ти може да достигне/и тя си има своя лимит/.

Това по този въпрос.
Мерси колега за изчерпателния отговор, но май ще си продължа с бомбардите няма да ги сменям с булдо.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”