Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Pedro, шегувам се.
Гледах те цяла сутрин как сменяш блесни. Ами вземи поспри се, рибата няма да избяга. Поразходи се, размени някоя приказка с колегите "как е кълве ли" и т.н. Иначе излиза като да сме в асансьор - всеки мълчи и гледа пода.
Едно добро познанство е повече от една уловена риба, вервай ми.

sestrata,
Прав си.Ама като не познавам никой, не се осмелявам да заглавиквам
хората..пък и имам само 2 излизания тази година все на това място.
Мятах та се изкривих..ха-ха-ха...ама нямам голям набор от блесни (и имам само 1 воблерче)..та си правих разни клатушки и ги пробвах и с главата и с гъза напред..ама ниц мамата.
Явно си е от това че рибата не кълве.Първия път до мене дойдоха едни момчета дето мисля, че уловиха доста распери там преди, ама и те нищо-явно си е от това,че рибата на взима.
Надявам се пак да се срещнем и да разменим по някой лаф.Остани си със здраве.
Ама що мисля, че те питах как е и ти каза обажда се платика...или греша..то беше пътьом като си тръгвах.
Прав си.Ама като не познавам никой, не се осмелявам да заглавиквам
хората..пък и имам само 2 излизания тази година все на това място.
Мятах та се изкривих..ха-ха-ха...ама нямам голям набор от блесни (и имам само 1 воблерче)..та си правих разни клатушки и ги пробвах и с главата и с гъза напред..ама ниц мамата.
Явно си е от това че рибата не кълве.Първия път до мене дойдоха едни момчета дето мисля, че уловиха доста распери там преди, ама и те нищо-явно си е от това,че рибата на взима.
Надявам се пак да се срещнем и да разменим по някой лаф.Остани си със здраве.
Ама що мисля, че те питах как е и ти каза обажда се платика...или греша..то беше пътьом като си тръгвах.
Вчера, неделя преди обяд се намотах хубаво - домашна работа, после се поразходих из пазара да накупя това-онова. Минах и през рибарското магазинче и си харесах куки "Зебко". Взех №1 и №4 здрави с ухо. Видяха ми се по-малки от другите фирми - изглеждаха като 4 и 8 на "Камацу" например. Я да ги пробвам сега. Сварих си малай, намачках го с лимонада на прах ягода и към 14 ч отидох на буната на Лома. То в това намусеното време - къде другаде. Естествено имаше 10-15 коли, но успях да се вместя до лодките. http://www.album.bg/sestrata/images/348756/. Докато заметна и заваля дъжда, понамокри ме добре, но пък рибата си кълвеше. Долу-горе знам закачките на това място и въпреки това скъсах 5-6 пъти. Повечето бяха със закачена риба. Към 19:30 най-после удари шарко, събори пръчката, но явно му дойде стегнат аванса и скъса повода (0.28 Суфикс дуал кор). Здраве да е - не бил моя
. Прибрах се мокър и доволен - пак имаше платики по 500 гр, тъй че килата на шарко ги докарах от бройка
http://www.album.bg/sestrata/images/348757/

http://www.album.bg/sestrata/images/348757/
Последно промяна от sestrata на Сря Сеп 05, 2007 2:38 pm, променено общо 2 пъти.
- dimitar_
- сериозен играч
Ама и вие сте едни , как да се познаете , че сложете си за аватар някой от вашите "образи", не сме на конкурс , да си намираме "махна"!
Вярно , който иска може да ви види снимките в галерята ви , но като ги вижда човек на всяко ваше мнение по - лесно се запомнят , пък и на практика като ти виждам образа ,аз го смятам като разговор "очи в очи", не знам , поне аз така мисля .
Ей , не смятайте , че с това мнение ви задължавам с нещо , просто всеки си решава какво да сложи за аватар , а иначе ако видя някой от вас по реката или на някой язовир , и го позная , бъдете сигурни , че ще се обадя !
Пък и да сбъркам , лошо няма , нали все пак съм заговорил колега ...
Май не съм много по темата , но за да се оправдая , ще кажа , че към сряда мисля да съм по Дунава , но като гледам времето май ще съм към Бръшлен , защото там пътя си е чакъл и спокойно се стига до реката , независимо от времето . Каквото и да стане , предполагам , че ще го споделя ... !
Вярно , който иска може да ви види снимките в галерята ви , но като ги вижда човек на всяко ваше мнение по - лесно се запомнят , пък и на практика като ти виждам образа ,аз го смятам като разговор "очи в очи", не знам , поне аз така мисля .
Ей , не смятайте , че с това мнение ви задължавам с нещо , просто всеки си решава какво да сложи за аватар , а иначе ако видя някой от вас по реката или на някой язовир , и го позная , бъдете сигурни , че ще се обадя !
Пък и да сбъркам , лошо няма , нали все пак съм заговорил колега ...
Май не съм много по темата , но за да се оправдая , ще кажа , че към сряда мисля да съм по Дунава , но като гледам времето май ще съм към Бръшлен , защото там пътя си е чакъл и спокойно се стига до реката , независимо от времето . Каквото и да стане , предполагам , че ще го споделя ... !
dimitar,
И това с образите ще стане някой ден.Я кажи...дай информация за места в чертите на града дето се стига до реката с кола.Днес се мотах и търсих начин да стигна до Дунав с колата в района на Родопа/Маята ама не можах.Един човек ми каза - оставяш колата пред Маята и пеша...така ли е ?
После се мотах в района на Тухлената,срещу Захарната отбивката наляво - стигнах почти до реката..ама не ми хареса мястото...нито пътя..до тополите не ходих..казаха ми че можело с кола.
А около Дунав мост??Преди и след него...как се стига до реката??
Че и по нататък....докъдето не искат винетка.Че карах досега на седмични-нямам много път извън Русе.
Това ми е проблема-някой ако иска ..да каже.
P.S. По аватар досега не съм познал никой...малки снимки..с не ососбенно качество - някои..не дават добра представа.
И това с образите ще стане някой ден.Я кажи...дай информация за места в чертите на града дето се стига до реката с кола.Днес се мотах и търсих начин да стигна до Дунав с колата в района на Родопа/Маята ама не можах.Един човек ми каза - оставяш колата пред Маята и пеша...така ли е ?
После се мотах в района на Тухлената,срещу Захарната отбивката наляво - стигнах почти до реката..ама не ми хареса мястото...нито пътя..до тополите не ходих..казаха ми че можело с кола.
А около Дунав мост??Преди и след него...как се стига до реката??
Че и по нататък....докъдето не искат винетка.Че карах досега на седмични-нямам много път извън Русе.
Това ми е проблема-някой ако иска ..да каже.
P.S. По аватар досега не съм познал никой...малки снимки..с не ососбенно качество - някои..не дават добра представа.
- dimitar_
- сериозен играч
Приятелю , с удоволствие бих ти казал местата в рамките на града , но не мога , защото не ги знам , все пак съм от Разград , иначе аз обикновенно ходя към Ряхово ( благодарение на колегите от форума) , Бръшлен , че има чакъл и се стига до реката във всяко време , а и имам едно обещано ходене около Тутракан . Така че , и аз изцяло съм се доверил на колегите от Русе и от околността , няма да споменавам имена , защото всеки когото съм попитал , ми е помагал както може , за което съм им повече от благодарен !
Та сигурен съм и на теб ще помогнат , аз мога да ти помогна за язовирите около Разград , ако някога имаш път насам ... , пък и не само на теб !
Та сигурен съм и на теб ще помогнат , аз мога да ти помогна за язовирите около Разград , ако някога имаш път насам ... , пък и не само на теб !
dimitar,
Незнаех, че си от Разград.Няма лошо-ще ги налучкам местата, а може някой и да се обади тука или на Л.С.Не става всеки ден извън Русе.Гадовете искат пари за пътищата дето не са ги строили...да пълнят гушите...а не да оправят пътищата,аз не мисля да им ги пълня,доколкото мога.Едно време ходех само извън Русе-Мартен Ряхово Бръшлян..и нагоре Пиргово, Стълпище..и пак ще ходя,но в чертите на града мога всеки ден по 2 -3 пъти да ходя.Просто ме сърбят ръцете да мятам спининга - по принцип търся места за спининг...Иначе ползвам Google Earth, но като се замоташ някъде
и губиш време..и се оказва,че си пропуснал завоя..ха ха.
Незнаех, че си от Разград.Няма лошо-ще ги налучкам местата, а може някой и да се обади тука или на Л.С.Не става всеки ден извън Русе.Гадовете искат пари за пътищата дето не са ги строили...да пълнят гушите...а не да оправят пътищата,аз не мисля да им ги пълня,доколкото мога.Едно време ходех само извън Русе-Мартен Ряхово Бръшлян..и нагоре Пиргово, Стълпище..и пак ще ходя,но в чертите на града мога всеки ден по 2 -3 пъти да ходя.Просто ме сърбят ръцете да мятам спининга - по принцип търся места за спининг...Иначе ползвам Google Earth, но като се замоташ някъде
и губиш време..и се оказва,че си пропуснал завоя..ха ха.
- dimitar_
- сериозен играч
Напълно си прав , друго е когато те заведе човек на място , особено когато е за първи път , въпреки всички карти и тем подобни упътвания . Добре че Ивака има голямо търпение , че иначе как щяхме да се намерим на Ряхово не знам , но за сметка на лутането , риболова беше повече от успешен !
Това GSM-а , е велика работа , просто трябва когато решим някъде да ходим на "чуждо" място да си ги кажем на "лични" , и едва ли ще имаме проблем . Виждаш че имаме колеги от който и край на България се сетиш , така че , не е проблем да отидем където и да е !!!
Това GSM-а , е велика работа , просто трябва когато решим някъде да ходим на "чуждо" място да си ги кажем на "лични" , и едва ли ще имаме проблем . Виждаш че имаме колеги от който и край на България се сетиш , така че , не е проблем да отидем където и да е !!!
Ivak,
Преди 10-на дни ходих на разузнаване пак -за места.Ходих на хижата
и видях положението.Ама ми се видя много пусто там за оставяне на кола без надзор (не че моята е нещо де..),а долу до заведенеието не ходих.Незнам дали няма да имат претенции, че там пакрирам и изчезвам..какво мислиш.Мерак ми е да хвърлям там..там съм ходил на млади години ама се плащаше на лодкар да те хвърли на острова и после на връщане пак..имаше си организация (20 стотинки на курс).Мой чичо се замотал вечерта,лодкаря си заминал и го яли комарите цяла нощ...
За Мартен ще проверя-почвам да се активизирам...
Преди 10-на дни ходих на разузнаване пак -за места.Ходих на хижата
и видях положението.Ама ми се видя много пусто там за оставяне на кола без надзор (не че моята е нещо де..),а долу до заведенеието не ходих.Незнам дали няма да имат претенции, че там пакрирам и изчезвам..какво мислиш.Мерак ми е да хвърлям там..там съм ходил на млади години ама се плащаше на лодкар да те хвърли на острова и после на връщане пак..имаше си организация (20 стотинки на курс).Мой чичо се замотал вечерта,лодкаря си заминал и го яли комарите цяла нощ...
За Мартен ще проверя-почвам да се активизирам...
-
- сериозен играч
Вчера ходих на Лома до Вятово, не бях ходил от цял месец за риба , и вчера ми остана свободно време след обед и поех,Ловяхме с колегата само на плувка, захранвахме предимно с царевица и малко кюспе.Резулата беше над 15 шаранчета (маломерни) 500-700гр. два шарана по1.5кг и един над 2кг. едно амурче малко над кило, и таранка и десетина кефала (интересно че кефала и той на царевица се хваща
) Стояхме до към 19.30 и не спря да кълве до последно, следващият път ще остана на светеща до по-късно.

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Разхлади се временцето и реших да посетя така любимото Теке
! Станах рано сутринта и гепихме пръчките с още 2-ма приятели.5:30 бяхми заметнали и чакането започна.Времето беше ужасно,духаше много силен вятър и на плувка не се и обади.Следователно разчитах на дънните.Кам 8 8:10 дойди и 1-вият удър след малка борба рибата беше в кепа Шаран 4.300 за жалост нямам снимка . след около 2 часа 2-ри удър и....... Бяла риба 5.300
.
И последният удър дойде към 13:30 14:00 борих си кам 1-2 мин и скъса влакното 0.40 .
НА СЛУКА НА СИЧКИ И ПО-ГОЛЕМИ РИБИ ОТ МОЙТЕ ДА ВАДИТЕ!!!!!

И последният удър дойде към 13:30 14:00 борих си кам 1-2 мин и скъса влакното 0.40 .

Браво, колега!vasko^^^ написа:Разхлади се временцето и реших да посетя така любимото Теке![]()
! Станах рано сутринта и гепихме пръчките с още 2-ма приятели.5:30 бяхми заметнали и чакането започна.Времето беше ужасно,духаше много силен вятър и на плувка не се и обади.Следователно разчитах на дънните.Кам 8 8:10 дойди и 1-вият удър след малка борба рибата беше в кепа Шаран 4.300 за жалост нямам снимка . след около 2 часа 2-ри удър и....... Бяла риба 5.300
![]()
.

Около и в Русе
Днес реших да си пробвам късмета на Дунава на буната в града, пък и да видя колко от буната се е скрила под водата.
Не беше спорен ден и за мен, и за другите наоколо поне до 09:45 когато си тръгнах.
А ето и снимка на буната при ниво 199 см, за тези които скоро не са ходили там.
Прогнозата е още покачване +35 и после +51 см...

Наоколо подводни закачки..камънак, не ми харесва за спининг при това положение...
Не беше спорен ден и за мен, и за другите наоколо поне до 09:45 когато си тръгнах.
А ето и снимка на буната при ниво 199 см, за тези които скоро не са ходили там.
Прогнозата е още покачване +35 и после +51 см...
Наоколо подводни закачки..камънак, не ми харесва за спининг при това положение...