Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

"Мисля,че от всичко най важно е: Канджата да има въже.То да е вързано за лодката.Куката да е по-малка за да не убием сома още 1-я ден от излета(естественно и да не го нараним).Да го боцнем с куката и после да си го поморим още малко на въженце!"

Това ли ви кефи? :shock: :cry: Целия цитат е бракониерски и познайте на кой,е? :mrgreen: Значи въдицата и 200-те либри се използува за повдигането на сома,после го бодваш с харпуна,който е вързан за лодката и почваш да го мориш,а може и "директно газ към брега след бодването"-мога да ви го цитирам! :cry: Значи това наричаме кльонкане,номера е да клъвне а после шансове за откач нема и не ги интересуват никакви правила,важното е да се снимаме колко сме....!Ай сиктир на такъв бракониерски риболов!Бат Ицо,защо от ДАМ неса се сетили за контра,а и некой е добавил карабина за въже? :rolleyes: Помислете малко,какво ви говоря и колко е важно това,иначе кльонкането ни ще си остане първобитно-месарски риболов,а не повод за гордост!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Докато се джавкаме, гледайте какво става... :twisted:
Аз се чудя, що не мога да си хвана каракуда...

http://iara.government.bg/?p=12273" onclick="window.open(this.href);return false;
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:
Troli Rapala написа:..Около кльонкащите е пълно с измами...
Шшт...това го знаем само аз и ти.
Разбрах, че на кльонкащия не му се полага канджа. Ти така и не ми даде пример за сомска канджа. Значи ще го вадя с ръце. :?
Махаш КОНТРАТА и ВЪЖЕТО и си ГОТОВ,толко ли е трудно да се сетиш? :cry: :cry: :cry: Единственото въже,което се слага на канджата е късо и затворено,та служи за каишка да не я загубиш,ако я изпуснеш! 8)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Докато се джавкаме, гледайте какво става... :twisted:
Аз се чудя, що не мога да си хвана каракуда...

http://iara.government.bg/?p=12273" onclick="window.open(this.href);return false;
Кофти работа! :cry: Но все пак е нормално ежедневие навсякъде,та тръгвай натам да си огледаш ловните полета,че колкото повече риболовци с лодки има на гьола,толко им е по-трудно на мрежарите! :cry:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа: Махаш КОНТРАТА и ВЪЖЕТО и си ГОТОВ,толко ли е трудно да се сетиш? :cry: :cry: :cry: Единственото въже,което се слага на канджата е късо и затворено,та служи за каишка да не я загубиш,ако я изпуснеш! 8)
Говориш, изхождайки от собствената си камбанария- твърдата лодка. Къса канджа не ми върши работа.
Единственото въже,което се слага на канджата НЕ трябва да бъде късо и затворено. Като те увърти сома, си готов закопчан. И после накъдето той, натам и ти!
Да тръгнеш с канджа на Рапала, която се огъва от шарани=неподготвен.
Покажи ми, или дай линк на качествена сомска канджа. Иначе ще си купя бронирани ръкавици от Чикаго.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Димане таман ме подсети. Някой пробвал ли е кевларена ръкавица ако я перниш с канжата върху тиква.. :lol: ., какво става.. :roll: ..с тиквата... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Не знам по Софето,какви канджи се предлагат,но има телескопични модели изработени за баяти морски риби! :wink: Специално за теб ти пускам едни Франсета-Профешънъл дет връщат обратно риби по 5000евро,да им видиш линиите и такъмите,както и времето на изваждане,та ги гледай и не се бой прекалено за някои неща! :idea: :wink: Риба-130либри=16минути с основно 60либри и повод от 50либри+въдица с 200грама горна акция!От такива тарикати треа да се учим,а не да пием шльоковица!

Забравих:Драга на макарата е 5кг. :oops: Надявам се Дими да не ме смята повече за глупак относно такъмите и рибите,че има доста по света кат мене! :cry: :oops:
Последно промяна от Troli Rapala на Пон Фев 17, 2014 3:23 pm, променено общо 1 път.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Troli Rapala написа:
Махаш КОНТРАТА и ВЪЖЕТО и си ГОТОВ......
Сега ако кажеш и къде да ги търсим сомовете :D рано пролет на трол-като стане водата около 10 градуса,също и мнения за рова влакно 0.25 -защото навих от него на трите си въдици с които мисля да дърпам на тролинг,няква измислица -плетено влакно с претопен горен слой и почти нулева абразивност :rolleyes: абе гледаш монофил а всъщост е плетеняк :?: :idea: :rolleyes: Изображение
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ето ти и една рекордна риба 600либри на Основна линия 113либри + повод 200либри Флуоро за 1.05часа битка!Мнооо ма кефи как пъшка,ма се смениха щот за да изкараш час-два или три не всеки го може,а даже напротив и е признак за упорство и мъжество!Щот и от дългата борба много хора се страхуват и все не могат да го преодолеят тоя проблем! :wink:

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тоци,недей да спамиш с тоя "тъп" тролинг,че ше ни ебаннат с право! :cry: :wink: Тази линия,която ми показа е новост за мен и с тия параметри си става и за кльонк!Че поровим в нета,че много ми ареса тази нова линия,но все пак дано поне малко да се разстяга,че иначе ти треа лабав драг или леко-мека въдица за да обира все пак нещо тласъците! Тоци,научих нещо ново днес от теб,мерси! :wink:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

:wink: :wink:
Troli Rapala написа:Тоци,недей да спамиш с тоя "тъп" тролинг,че ше ни ебаннат с право! :cry: :wink: Тази линия,която ми показа е новост за мен и с тия параметри си става и за кльонк!Че поровим в нета,че много ми ареса тази нова линия,но все пак дано поне малко да се разстяга,че иначе ти треа лабав драг или леко-мека въдица за да обира все пак нещо тласъците! Тоци,научих нещо ново днес от теб,мерси! :wink:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

toci23 написа:
Troli Rapala написа:
Махаш КОНТРАТА и ВЪЖЕТО и си ГОТОВ......
Сега ако кажеш и къде да ги търсим сомовете :D рано пролет на трол-като стане водата около 10 градуса,също и мнения за рова влакно 0.25 -защото навих от него на трите си въдици с които мисля да дърпам на тролинг,няква измислица -плетено влакно с претопен горен слой и почти нулева абразивност :rolleyes: абе гледаш монофил а всъщост е плетеняк :?: :idea: :rolleyes: Изображение

Тоци, ти първо си го навил влакното, пък после питаш за мнения за него :D . Я кажи сега плетено ли е аджеба, моно ли е, кръгло ли е, плоско ли е, че интересно изглежда на картинка, ма друго е кога е пред теб :rolleyes: А и ако си падаш по тестовете на сухо, кажи кви кила издържа, че вече от картинка само не купувам.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

stomanco написа:

Тоци, ти първо си го навил влакното, пък после питаш за мнения за него :D . Я кажи сега плетено ли е аджеба, моно ли е, кръгло ли е, плоско ли е, че интересно изглежда на картинка, ма друго е кога е пред теб :rolleyes: А и ако си падаш по тестовете на сухо, кажи кви кила издържа, че вече от картинка само не купувам.
Както ти го казвам -точно това е :D аз го навих защото-имам някво собствено мнение- много ми хареса и ме грабна веднага,за теста-аз винаги правя тест преди да започна да работя с нещо :lol: сухия му тест с два силови възела от двете страни е 14кг.с обикновени възели се къса между 8-12кг .Формата му е кръгла точно като моното,изглежда точно като моното кораво като моното :roll: но когато се опиташ да го скъсаш със зъби :mrgreen: не става,с ножицата когато го режеш вече се вижда че е плетеняк и го дъвче докато го отреже :rolleyes: Изображение
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

А сега де, то щом 14кг издържа при положение, че му дават 17, значи не е лошо. Ще трябва да се види на живо, само метража ти 110 малко ми се вижда, за това за което ще го ползваш, но ти си знаеш :wink: .
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Хитра схема и не би имал особенни проблеми в другата дисциплина,дано макарата да е нова и ще издържи!Прецизните и мощни драгове се разпознават по наличието на лагер на основната ос под,във или над шпулата!Отдавам голямо значение на макарата,защото само при продължителна битка и натоварване разбираш колко струва!След голяма риба,доста от макарите стават за боклука!То да се стигне до там,де! :drinkers:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”