Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Те още от мойта кутия.
И чернокопски от Бургазлия.
А Варненските са при Жорката още 100 броя.
И чернокопски от Бургазлия.
А Варненските са при Жорката още 100 броя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
И финал последното преди риболова,
Вързах го от скука сега,събирам кутията
И скоро в морето за проби.
Пък Хариб,хамсия са бонус към чернокопа,
И сафрида които традиционно ловя.
Скоро не съм хващал скорпид,
Дано да е активен и той.
Вързах го от скука сега,събирам кутията
И скоро в морето за проби.
Пък Хариб,хамсия са бонус към чернокопа,
И сафрида които традиционно ловя.
Скоро не съм хващал скорпид,
Дано да е активен и той.

Риболовци.
В моя район вече може да се влиза
Спокойно,след бурята му трябва 2
Дни да избистри морето и риба
Ще се появи.
Тая нощ ще тръгвам,че в неделя пак
Ще надуе вятъра с дъжд,3, дни риболов
Всеки ден по цял ден в морето ми предстои.
Светията дано да пусне нещо за рибарите.
Днес предполагам нищо не се е ловило.
Спокойно,след бурята му трябва 2
Дни да избистри морето и риба
Ще се появи.
Тая нощ ще тръгвам,че в неделя пак
Ще надуе вятъра с дъжд,3, дни риболов
Всеки ден по цял ден в морето ми предстои.
Светията дано да пусне нещо за рибарите.
Днес предполагам нищо не се е ловило.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
РКтата налазиха още в понеделник ,имаш ли инфо как се справят - вчера ,днес ?Чакала от Варна написа:................
Още в първите дни,когато Морето пусне да се влиза ,ще стане ясно по даляните и рекетата,какво се случва ?!
...........
Чувам на север от Варна нещата поне за сега не били добре ,но предполагам "стар морски" ,като теб има по достоверна информация !?
Благодаря ти предварително !
-
- ще става разбирач
Ще се опитам да кажа с точност .
Морето обича хората,които го обожават !
На юг паламуд 350,500 гр в брега,
На тролинг на червено и розово
Октопод 3/0 кука горе на плитки
Воблери,аз 2 на веднъж сефте.
Водата е избистрила
,сафрид няма.
Толко от мен за сега.
.
Водата е избистрила
,сафрид няма.
Толко от мен за сега.
.

Риболовци.
-
- разбира нещата
Тъй като темата е за въдичари-гости на Черноморието забравяте да им напомняте да не си забравят да вземат със себе си лодките, катерите и....сонарите!А те са такъв опит и практика, че цяла зима са си правили и имат бол чепарета за всякакви риби.Така де!lusienn написа:На юг паламуд 350,500 гр в брега,
Водата е избистрила
,сафрид няма.
Толко от мен за сега.
.

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- ще става разбирач
Новините не са добри ,но няма място за отчаяние.Спомням си само една такава година и то не точно същата,защото провезата закъсня с повече от месец през тази. Нямаше ,нямаше и после стана работата ,ама за кратко.
А колкото за Митковата теза,аз познавам един, дето си забрави мотора навремето и му го пращаха по влака...
Хора всякакви,рибите и те различни...
А колкото за Митковата теза,аз познавам един, дето си забрави мотора навремето и му го пращаха по влака...
Хора всякакви,рибите и те различни...
Митко Кирилов написа:Тъй като темата е за въдичари-гости на Черноморието забравяте да им напомняте да не си забравят да вземат със себе си лодките, катерите и....сонарите!А те са такъв опит и практика, че цяла зима са си правили и имат бол чепарета за всякакви риби.Така де!lusienn написа:На юг паламуд 350,500 гр в брега,
Водата е избистрила
,сафрид няма.
Толко от мен за сега.
.
Аз се вписвам като гост на черноморието,
Живея в София.
Междудругото дойдохме без лодка
От София,носехме си въдиците и чепарета,
Но видяхме Хасковлии да си теглят лодките с колесарите насам.
Улова ни е в нормата. Други уточнения нямам какво да споделя.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
Става нещо наистина с Морето тази година ?!По-точно с ема,с хамсията...Внос от Гърция ???!!!Такова не е било,взимал съм по 2 тона от даляните,събаряха ги заедно с камбаните...в чудо се виждаха хората...
Старите, навремето казваха - чатал куйрука ,,управлява'' риболова !!!
Старите, навремето казваха - чатал куйрука ,,управлява'' риболова !!!
Морето е супер,
Но рибите са дребни
Те една сефте.
Има и некой делфин,но не много.
Времето е перфектно за сега.
Но рибите са дребни
Те една сефте.
Има и некой делфин,но не много.
Времето е перфектно за сега.

Риболовци.
Те и малко делфини снимах зад лодката.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Колеги дайте съвет!!!Един авер се прибира в събота от чужбина и иска в неделя да излизаме с лодка в морето , за сафрид или чернокоп.Нямаме готовност за паламуд .Това е за района около Варна.Но времето го дават кофти.Всмисъл вятър от юг и леки превалявания с гръмотевици , това е прогнозата от гисметео.Чета в раздела с лодките и коментарите не са никак хубави .А авера го сърбят ръцете яко
.Лодката е така наречената рибка 4 местна с 50 коня мотор , двутактов и няма проблем с бързо излизане от морето ако се наложи.Чакала беше споменал за чепарета за хариб , ако някой може да пусне една снимка с точния модел за тях , че ме заинтригуваха.Наслука 

-
- ще става разбирач
За риболова ,нещата стоят, както си ги направиш...madevil_82 написа:Колеги дайте съвет!!!Един авер се прибира в събота от чужбина и иска в неделя да излизаме с лодка в морето , за сафрид или чернокоп.Нямаме готовност за паламуд .Това е за района около Варна.Но времето го дават кофти.Всмисъл вятър от юг и леки превалявания с гръмотевици , това е прогнозата от гисметео.Чета в раздела с лодките и коментарите не са никак хубави .А авера го сърбят ръцете яко.Лодката е така наречената рибка 4 местна с 50 коня мотор , двутактов и няма проблем с бързо излизане от морето ако се наложи.Чакала беше споменал за чепарета за хариб , ако някой може да пусне една снимка с точния модел за тях , че ме заинтригуваха.Наслука

Ако е силно южно време ,подходящо място е завета зад Галата. Можеш да се ,,покажеш'' докъм траверсите и ако имаш проблем ,бързо да се скриеш в койтолука.Галата пази.Умната бс двата такта !!!
Ако е ,,откровен'' юг ,Болата работи,донякъде... !
За харибските чипарета-всеки си има мнение !?
Мой съвет е да си поръчаш или направиш с основа ПЕРО,излишно е да ти обяснявам ,че е щъркел.Можеш да го украсяваш с всякакви неща ,но ПЕРО !!! Хариба си пада по перушина и не залита по висша мода .

6-8 куки 7 номер ,20/25,25/30 и ще стане работата.
Перо !!!
-
- научил се да хвърля
Gismeteo ги зарежи ,от доста време са тоталщета.....madevil_82 написа:Колеги дайте съвет!!!Един авер се прибира в събота от чужбина и иска в неделя да излизаме с лодка в морето , за сафрид или чернокоп.................
Повечето сайтове го дават северняк и то силен !
Като добавим и всеобщата прогноза за дъжд в събота вечер и неделя ,то най-разумното нещо което можете да направите в неделя е да пиете по питие някъде на СУХО.
Не вярвам този твой приятел ,като си идва от чужбина ,да е за по-малко от седмица .
Потърпете до вторник или още по-добре сряда .
Знам ,че е кофти като се нагласи човек да ходи за риба ,а морето не дава ,но понякога сме безсилни..........
Късмет и умната !