Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка
-
- новобранец
Re: Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка
Миналата седмица бях на Искъра на римския мост , стана добър риболов на бабушки и платики и аз мисля четвъртък да ходя.
Искам с мача да ги търся на дистанция, чудя се шипока, филмовата или багера. И за трите места няма добри отзиви, но ще упорствам някъде. На римския не ми се оставя колата горе.borislav bonev написа:Миналата седмица бях на Искъра на римския мост , стана добър риболов на бабушки и платики и аз мисля четвъртък да ходя.
- Garbolino
- разбира нещата
Косьо може да помислиш и за устието. Там е ОК за паркиране. Предвид калта, най-добре е да си с гумени ботуши, за да влезеш максимално навътре към язовира т.е. не да ловиш в реката, а да си колкото се може по в язовира, като съответно търсиш руслото на реката. Там има риболов в момента.KOSIO669 написа:И за трите места няма добри отзиви, но ще упорствам някъде. На римския не ми се оставя колата горе.
- Garbolino
- разбира нещата
Отдавна не бях виждал толкова много хора на моста.
Не че хващаха нещо. Не че и аз хванах нещо. Серията излети без уловена риба продължава.
Не че хващаха нещо. Не че и аз хванах нещо. Серията излети без уловена риба продължава.
Не че хващаха нещо. Не че и аз хванах нещо. Серията излети без уловена риба продължава.[/quote]
Ентусиазма ти е завиден! Аз лових баби и уклей на Шипока с 5кг храна
. Привечер се раздвижи, през деня капо. Ако се задържи така времето, може и да стане риболов там.
Ентусиазма ти е завиден! Аз лових баби и уклей на Шипока с 5кг храна

- Garbolino
- разбира нещата
Еми, казах ти аз да отидеш на устието...KOSIO669 написа:Аз лових баби и уклей на Шипока с 5кг храна...
Иначе другата седмица на Пънча риболова започва. Минималните температури ще са над 5 градуса и нещата най-накрая ще се пораздвижат.
Дървена глава.......до забраната ще направя още 2 риболова там и после подхващам Пънча.Garbolino написа:Еми, казах ти аз да отидеш на устието...KOSIO669 написа:Аз лових баби и уклей на Шипока с 5кг храна...
Иначе другата седмица на Пънча риболова започва. Минималните температури ще са над 5 градуса и нещата най-накрая ще се пораздвижат.
Както се досещаш - тъп и упорит съм........удвоих храната и се капотирах и на филмовата. Май не го разбирам риболова, чудя се дали и аз да не стана гъбар? Другия път като минавам покрай Пънча на път за Искъра няма да го гледам с насмешка.
- Garbolino
- разбира нещата
Последните дни на Искъра всички се оплакват от слаби резултати. Може заради навалицата в почивните дни рибата да се е дръпнала малко по-навътре и / или просто рибите вече почват да мислят само за размножаване и храната не ги вълнува толкова.
Живи и здрави утре ще я видя тази работа аз и ще пиша.Garbolino написа:Последните дни на Искъра всички се оплакват от слаби резултати. Може заради навалицата в почивните дни рибата да се е дръпнала малко по-навътре и / или просто рибите вече почват да мислят само за размножаване и храната не ги вълнува толкова.
Вече са активни, но няма за кога. Учудващо излизат доста едри екземпляри. Сутринта ме изненада една на 16ти номер и ..........но да не спамя повече, че е за друга тема.
- Garbolino
- разбира нещата
Не знам с какъв акъл днес се озовах на Шипочане вместо на Пънча. Не знам какво си мислих. Голяма грешка. Можеше да си направя капо като обикновено на Панчарево вместо да бия толкова път за същото на Искъра
Обещавам още тази събота да съм на Пънча и в следващия месец и половина да не поглеждам към друг водоем!

Човеееек нали писах, че точно в този плиткаж се капотирах. Трябваше да ме питаш щях да ти дам точното мястоGarbolino написа:Не знам с какъв акъл днес се озовах на Шипочане вместо на Пънча. Не знам какво си мислих. Голяма грешка. Можеше да си направя капо като обикновено на Панчарево вместо да бия толкова път за същото на ИскъраОбещавам още тази събота да съм на Пънча и в следващия месец и половина да не поглеждам към друг водоем!

- Garbolino
- разбира нещата
Имах големи надежди за днешния излет на Пънча, но някак си не се получиха нещата.
Бях се подготвил за очакваното топло време с голям чадър и пълно бойно снаражение.
Бях заложил на захранка около какаовия вкус със Sensas Brune с добавени шоколадова бисквита и яко изпънат червей. За стръв подготвих само пинки и шарен.
На Пънча обикновено ловя с такива 20 грамови кошнички - булета за големи дистанции, а дистънса за средни.
От 8:30 до 9:30 хванах 5 ето такива платички:
Добро начало, обаче след това от 9:30 до 12:30 нямах никакво кълване. Пробвах каквото се сетих, но без резултат. Явно трябва да се търси рибата по-нагоре в по-плитки места.
Бях се подготвил за очакваното топло време с голям чадър и пълно бойно снаражение.
Бях заложил на захранка около какаовия вкус със Sensas Brune с добавени шоколадова бисквита и яко изпънат червей. За стръв подготвих само пинки и шарен.
На Пънча обикновено ловя с такива 20 грамови кошнички - булета за големи дистанции, а дистънса за средни.
От 8:30 до 9:30 хванах 5 ето такива платички:
Добро начало, обаче след това от 9:30 до 12:30 нямах никакво кълване. Пробвах каквото се сетих, но без резултат. Явно трябва да се търси рибата по-нагоре в по-плитки места.
- Garbolino
- разбира нещата
Отдавна не бях ходил на това място.
Както очаквах имаше нужда от яко косене. Идеален повод да тествам новата косачка.
След 30тина минути скубане на водорасли и две огромни камари, мястото стана годно за риболов.
Това място е типично бабушкарско и съответно подготвих подходяща захранка.
За съжаление имаше само дребни бабушки. Отделно не бях подготвен за толкова дребни рибки. Трябваше си кука 18ка, а пък аз имах само 16ки и беше доста тегаво с тези дребосъци. Хванаха се и по една случайна платика и костур.
Като пристигнах нивото бе ниско и за времето от сутринта до обяд нивото падна с още 20тина сантиметра.
Това е едно от най-ниските нива на Пънча, които съм виждал.
Както очаквах имаше нужда от яко косене. Идеален повод да тествам новата косачка.
След 30тина минути скубане на водорасли и две огромни камари, мястото стана годно за риболов.
Това място е типично бабушкарско и съответно подготвих подходяща захранка.
За съжаление имаше само дребни бабушки. Отделно не бях подготвен за толкова дребни рибки. Трябваше си кука 18ка, а пък аз имах само 16ки и беше доста тегаво с тези дребосъци. Хванаха се и по една случайна платика и костур.
Като пристигнах нивото бе ниско и за времето от сутринта до обяд нивото падна с още 20тина сантиметра.
Това е едно от най-ниските нива на Пънча, които съм виждал.