Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от fishingman »

Вчера отидох на Невестино под прага захраних едно местенцеи с първото хвърляне една хубава мрена, после още една и си рекох ще стане хубав риболов. Но уви не стана така, като се закучи излизаха инцидентни риби ту мренки ту някой морунаж. Към 16.30 водата взе да мъти нивото остана същото, но рибите се активизираха и на задържане почти всяко изтичане на плувката преди края на влакното имаше прилична мрена и пак някой морунаж. Явно в началото /което бе към 13.20ч./ хвърлих не каквато трябва подхранка, а тя бе трохи с малко захранка за мрена само да ароматизира трохите. Колеги над мен хвърляха само захранка за мрена тъмна и концентрирана и имаха по голям успех с мрените, видях да вадят и яки баби и както казва един приятел спасяват ги от умиране във водата. Стръв само бял червей и търсене на мрената в по дълбоко и малко по бързо течение. Наслука!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Имал съм честта да се запозная с Вальо Колев и да ловиме рамо до рамо риби-това е Великан! Крики също!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Veleka написа:Малко информация за Бело поле /над моста/ от неделя 20.10.13 г. Пристигнах на реката около 08 ч. За мое най-голямо удоволствие на любимото си място /най-тясната част на вира/, заварих Валентин Колев и приятеля му Кристиян Костов. Сега е моментът да ви споделя колко приятен, непринуден, отзивчив и разговорлив човек е Вальо Колев. Цяло щастие е, че имах възможността да се запозная с най-добрия речен риболовец в България. Вальо и компанията му са риболовствали и в съботния ден като са успели да уловят с болонези по десетина скобара на троха. След споделената ми информация относно захранването, стръвта, вида и воденето на линията се преместих на отсрещния бряг, малко над Вальо Колев, за да не му преча на риболова. Моята подготовка включваше Мondial F 2,5 кг., 200 гр. бял червей и пресен хляб от фурната в с. Джерман. Въпреки, че бяха налице всички условия за един прекрасен риболов, такъв изобщо не се получи. За разлика от миналата седмица температурата на водата беше по-ниска , а нивото на реката малко по-високо. Рибата не обръщаше никакво внимание на подхранките и категорично отказа да се храни. Настана едно голямо всеобщо спокойствие на вира, като единствен Вальо Колев успя да улови четири прилични скобара. Приключих риболова в 13.30 ч., а резултатът беше едно кленче и една откачена.
ясно, значи аз дойдох срещу теб точно когато си тръгваше та хванах няколко риби но кълванета имаше много въпроса е че бе точно както ти каза по високо ниво и по студена вода и след като пробвах трохата и нямах пипане минах наа фидера и там нито бутване след което колегата под теб ми даде червеи и нещата си дойдоха на мястото между многото дребни кленчета излязоха и скобари и морунажи но почнах много късно и залязващото слънце сложи край на риболова ми . Рибата бе много предпазлива леки почуквания и ако не засечеш всичко приключва. Лових с повод около 30см ,верижка с плувка 2гр. и кука 18
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

В събота в долния край на вира при Монца с триста зора успях да хвана на задържане десетина мрени.Морунажа,тази риба проклета,се скъса да играе и въпреки смяната на монтажи и стръв не иска да пипне. :oops:
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

жокер-само кило бели-кинтите са същите ;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

В4ера Рилската река мътна и огромна
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

Някой знае ли какво е положението на "канала" при железопътния мост на Симитли,(там където острова разделя р.Струма на две)?
Скоро не съм ходил и ми е любопитно какво е положението сега,може ли въобще да се направи някакъв риболов?
Преди две-три зими съм имал добри излети там,и най хубавото беше,че точно в канала нямаше "косачи" даже местните,които ловяха на стръв гонеха ТЕЗИ С ТРОЙКИТЕ!!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

Вчера на Железница под кафето - 3- скобарчета и доста мрени..само на троха . Разходих се до железния мост - за един час нямах пипане , а и много плитко ми се стори. Един чичка на пружина с хляб и стъв бял червей хващаше по някоя дребна мряна.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

rosakat написа:Вчера на Железница под кафето - 3- скобарчета и доста мрени..само на троха . Разходих се до железния мост - за един час нямах пипане , а и много плитко ми се стори. Един чичка на пружина с хляб и стъв бял червей хващаше по някоя дребна мряна.
цвет .. ниво ... под кое кафе при моста ли си бил. там ако ми кажеш че до корените значи е супер :D
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Днес се поразходих из Благоевградско :
Бело поле,на местата които ловя,реката малка и бистра-не става за риболов,над и под моста рибари почти липсваха :wink:
На Монца се вадеха доволно мрени, и на цръв и на троха,имаше и колеги с по 2 -3 скобара.

Та пофрълях под Железница от 14ч до 18ч,стръв трошка,първия час се забавлявах основно с мрени,но с бая манджа и настояване се привъртеха средни скобарета:
Изображение
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Па ти си шампион.Моите хора ходат три пъти за последните 10-тина дни.Инфото е че мрената е супер активна на какво фърлиш апе яко.Колкото до скобите от тея три ходения са ги уцелили веднъж и са хванали по 15-20 за три четири часа докато реката е била мътна през останалото време тц.На другите два излета освен мрените са вадили и по 1-3 скобара сутрин рано.Предполагам сега е по удачно да се оди следобяда и да се виси до тъмно.
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

Бобка на щеката ли ги лови или на боло?
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Интересно ми е да знам, дали по нашите райони е имало някога бяла мряна? Пък ако ли не, дали ще е добра идея да се зариби реката с тоя вид риба ?
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

metoo написа:Интересно ми е да знам, дали по нашите райони е имало някога бяла мряна? Пък ако ли не, дали ще е добра идея да се зариби реката с тоя вид риба ?
Батка незнам кои път вече го задаваш тоя въпрос тука .....
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

:D :lol: Не съм се сетил че вече е писано по тоя въпрос извинете. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”