Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Още по-лошото е,че продават и такива дето нямат нищо общо с ув-то което познаваме на цена левче-лев и нещо.Съвсем обикновен "Кристал Флаш" е.Ясно си пише на етикета ,че е ув,което няма общо с истината.Ако не се лъжа на горната снимка само 2-те бели ламета са ув-та а розовото и синьото не са.
Качествени чепарета Borkata

- germana74
- ще става разбирач
Здравейте колеги!
Не се правя на философ, ни най-малко, но големи глупости изговореха продавачите на рибарски стоки в Бургас. Еле на краставицата. Единствено видях нещо наподобяващо на ''миноу бейли'' и ''кристал флаш''. Други казваха,че увето било 3Д и всички увета задължително светели на ултравиолетовата светлина
Флуорисцента светел и бил уве, бля,бля.
Аз лично дължа много на Борето! Уникален пич! Творенията са му суперски, нямам думи!!!
Жив и здрав да си брат!!!
Кирето също е прав за прекалените шарении, наистина повече налитат онея ''киликандзери''
драконите. На маслен нос на мидарника съм го гледал бая пъти тоя филм и не само там.
Поздрави

Не се правя на философ, ни най-малко, но големи глупости изговореха продавачите на рибарски стоки в Бургас. Еле на краставицата. Единствено видях нещо наподобяващо на ''миноу бейли'' и ''кристал флаш''. Други казваха,че увето било 3Д и всички увета задължително светели на ултравиолетовата светлина

Флуорисцента светел и бил уве, бля,бля.
Аз лично дължа много на Борето! Уникален пич! Творенията са му суперски, нямам думи!!!
Жив и здрав да си брат!!!
Кирето също е прав за прекалените шарении, наистина повече налитат онея ''киликандзери''
драконите. На маслен нос на мидарника съм го гледал бая пъти тоя филм и не само там.
Поздрави

“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
- shturetc
- ще става разбирач
dobria1,да те питам има ли разлика между мухарски ув-ламета и такива-морско изпълнение?
После,гледам те,че си падаш алтруист!? 'Що не вземеш да внасяш по-големи количества от супер ув-тата,за да можем ние,простосмъртните рибари, да си ги набавяме от теб на по-тънка лайсна!...Има ли опасност,при вноса на по-големи количества, да не може да се избягва митница???....и,съответно,цената на по-крупните внесени в Родината количества да се повишава,заради неизбежното обмитяване?...Което е възможно при покупката на няколко челенца,получени в плик....
Благодаря за изчерпателните отговори предварително!
После,гледам те,че си падаш алтруист!? 'Що не вземеш да внасяш по-големи количества от супер ув-тата,за да можем ние,простосмъртните рибари, да си ги набавяме от теб на по-тънка лайсна!...Има ли опасност,при вноса на по-големи количества, да не може да се избягва митница???....и,съответно,цената на по-крупните внесени в Родината количества да се повишава,заради неизбежното обмитяване?...Което е възможно при покупката на няколко челенца,получени в плик....
- atillas
- ще става разбирач
недей че пак ще ги обвинят в търгашествоshturetc написа:dobria1,да те питам има ли разлика между мухарски ув-ламета и такива-морско изпълнение?
Адаш забелязвам,че има ламета които ги нямам от най долната снимка,трябва да измислим нещоdobria1 написа:Мога да се обзаложа за каквото кажеш че тук (това е от 1 пакет и съм вземал от него датата е вярна)shturetc написа:Липсва само цената(приблизителна) на най-качествените ламета...Може би към 8$ (от производител...и то без добавените транспортни разходи) за 3-4 пъти по-малко количество от това на ув-ламетата от фотосите на Пешо!?
3 пъти повече нишки отколкото в едно от тези пакети(не говорим за средния просукания,щото той май си е стар)
и цената е те тази
Krystal Flash ултравиолетови Colors
SKU: HL-KF
Ваша цена: 3.75 $
доставката за 7-8 пакета ти е към няма и 6$ и както каза по горе за около 40-50 лева ще имаш нещо истинско ПОНЕ а не щурите боклуци дето не струват и 2 кинта
а що се отнася за това
боли ме ....... колко пари ще им искат магазинерите,ама ми е жал като гледам как някой си дава парите за боклуциshturetc написа:ама...всеки си знае какво и защо го приказва
така съм се заредил че и 3 год. да не купувам пак ще имам
сами се уверете каква е разликата
това пък ако се появи,на нашия пазар сигурно ще му искат по 15 кинта

Вместо да драскаш тук и да се правиш на много отворен,що не вземеш да се пробваш сам да си поръчаш,ама пък ще вземеш да се набуташshturetc написа:Що не вземеш да внасяш по-големи количества от супер ув-тата,за да можем ние,простосмъртните рибари, да си ги набавяме от теб на по-тънка лайсна!

И между другото да ти споделя че който не ме е помолил на него не съм поръчал(и си ги плащат като пристигнат),ама за на едро си преговаряй сам

Адаш немаш грижи бре само кажи кое го немаш и мини през работата ще надърпаме от наличните

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Аксаковски отивай не го мисли много -много. Аз днес минах покрай него ,че ми бяха свършили точно тия ламенца ,за които питаш.Хванах го поизтупах го оттук -оттам и паднаха два пакетаdobria1 написа:
Адаш немаш грижи бре само кажи кое го немаш и мини през работата ще надърпаме от наличните![]()
![]()

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Пак някакви драми тука? Човека пита за ламетата има ли аджеба спешъл saltwater fly tying или да?
Не мога ви разбера , що за артисти сте!
Не мога ви разбера , що за артисти сте!

- shturetc
- ще става разбирач
Добрия,заеби темата с "отварянето",щото може да ти се сторя твърде лош 1 ,ако я докараме до там
....та,мир и рокендрол да има!
Не ми отговори на простичките ми въпроси,но ...няма да те мъча повече.
Само да ти река,че като споменах в предния си пост за "простосмъртни рибари",имах предвид,че мнозина сме с по-ограничени финансови възможности(включая на първо място себе си).Именно, заради това , няма как да я докарам до покупки-поръчки от производителя и търся възможните добри варианти за зареждане на дребно от хора като теб,Румен и други.
Е,понякога и от полуконфликти се извлича ценна и интересна информация

Не ми отговори на простичките ми въпроси,но ...няма да те мъча повече.
Само да ти река,че като споменах в предния си пост за "простосмъртни рибари",имах предвид,че мнозина сме с по-ограничени финансови възможности(включая на първо място себе си).Именно, заради това , няма как да я докарам до покупки-поръчки от производителя и търся възможните добри варианти за зареждане на дребно от хора като теб,Румен и други.
Е,понякога и от полуконфликти се извлича ценна и интересна информация

Колеги, гледам материалите ламета, пера, куки, и се сещам мен едно време как ме учеха за чепаретата,колко телефонен кабел като малък съм обелил, колко ленти на касети съм изхабил,как ходихме да търсим четина от черно прасе, и гнезда от щъркели,постоянните набези в зоологическата градина, я за пера ,я за бамбук.Далече съм от мисълта че сега не работят по-добре, ама тогава как работеха????:) мисля да вържа две-три, да ви покажа как изглеждаха едно време, аа имаше и едни руски бомбони, къде им отлепяхме на пластове опаковката:)))) от тях мисля че няма да намеря.Само вече няма обществени бани да ходя да искам пичи косъм от булките:))))))) , така правеха едно време старите гларуси.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Знаем ги тези чепарета,назад в темата има доста снимки.
Ама щом ти се играе - вързвай.
Хващат и сега перушините,като минат големите пасажи,
то и на гола кука отиват де.
Ама като е рехав сафрида,и се чуди дали да налита,
тогава тези ламета си казват приказката.
И в тази тема точно за такива моменти иде реч.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- rikitikitavi
- разбира нещата
Преди много - много години сонари нямаше. Хващаш сафрид- значи пасажа минава. Ни гу фащаш- нема ги още рибите. Дето се вика преди 25години и аз бях със самочувствие, че мойте чипарета най- много хващат. Ама след години имах възможност да ловя в много-много бистро море на много много гъсти пасажи със сафрид. И кво да видя- минават много пасажи със сафрид и на 4 пасажа една риба се закача. Останалите никакво внимание. Учуден бях е малко да го кажа. После почнах много здраво четене и проби с всякакви нови материали и вече имам някакъв напредък. Хващам малко повече от тези до мене. Ама при кофти ламета се къдрят много бързо "перушините" и се налага много често смяна на чипаретата. После пробвах и тези чуждоземни скъпи ламета и ефекта на работещото чипаре се удължи. За моя опит се е доказало, че активния сафрид трябва чипаре от голи-бели -морски куки 7ми номер. За пасивен сафрид продължавам да чета и да експариментирам.КИРО написа:Знаем ги тези чепарета,назад в темата има доста снимки.
пп да се плюят хора дето показват е глупаво. Нека всеки си търси информацията и лошите дни да си ги изкарва във други сайтве.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ники,последния ред не трябваше да го пускаш де.
пп - то
Търсим и още нещо в тези чепарета.
Да могат едновременно да са добри за сафрид,сардина,хамсия и чернокоп.
Може да изтървам някоя любима риба.
Защото меджита и гюмюша не са ми приоритет.
При чернокопа,верно че бързо почва да ги пасе,но той като се появи
на тези чепарета,веднага минаваме на специалните за чернокоп.
Тези са само индикация за наличието на тази дългоочаквана риба.
Не отхвърлям перушината по никакъв начин - има си място в
качествените чепарета,с голям приност плюс това.
В годините когато няма хищник,те си работят чудесно,
в комбинация от 2-3 ламета.
Използването на едно чепаре е преди всичко,голямо познание
на морето,поглед върху много неща за в момента в морето.
И миналата година съм имал случаи когато съм бил в шах в някои моменти,
гледам какво става в другите лодки.
Но и много лодки съм ги вкарвал в същия проблем.
Така че,качествените увеселителни лентички покрай кукичките,
играят много важна роля за един успешен риболов.
Успешен го приемайте,че около вас се оплакват че го няма сафрида,
хванали са по кило за цял ден,а ти излизаш с 3 през това време.
На същия район.
За това говорим в тази тема.
пп - то
Търсим и още нещо в тези чепарета.
Да могат едновременно да са добри за сафрид,сардина,хамсия и чернокоп.
Може да изтървам някоя любима риба.
Защото меджита и гюмюша не са ми приоритет.
При чернокопа,верно че бързо почва да ги пасе,но той като се появи
на тези чепарета,веднага минаваме на специалните за чернокоп.
Тези са само индикация за наличието на тази дългоочаквана риба.
Не отхвърлям перушината по никакъв начин - има си място в
качествените чепарета,с голям приност плюс това.
В годините когато няма хищник,те си работят чудесно,
в комбинация от 2-3 ламета.
Използването на едно чепаре е преди всичко,голямо познание
на морето,поглед върху много неща за в момента в морето.
И миналата година съм имал случаи когато съм бил в шах в някои моменти,
гледам какво става в другите лодки.
Но и много лодки съм ги вкарвал в същия проблем.
Така че,качествените увеселителни лентички покрай кукичките,
играят много важна роля за един успешен риболов.
Успешен го приемайте,че около вас се оплакват че го няма сафрида,
хванали са по кило за цял ден,а ти излизаш с 3 през това време.
На същия район.
За това говорим в тази тема.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги имам въпрос към по опитните??Последно време се набляга в темата кои УВ-та са качествени и кои боклук.Как ги различавате кое кое е , просветлете и нас които си нямаме хабер от това.Както стана ясно в много магазини се предлагат УВ-та които не са УВ-та как да различим истината от лъжата без да разчитаме на продавачите които винаги могат да ти хвърлят прах в очите и да те омаят че това УВ е от най доброто качество??Не всеки има възможност да поръча от чужбина па и такива индивиди кат мен и хабер си нямат как се прави и бъкел не знаят чужди езици и ни се налага да купуваме от тук и да се доверяваме на магазините че това което взимаме ще ни свърши работа а понякога се оказва че това не е точно така.
Благодаря на всички които ще се отзоват с съвети

Благодаря на всички които ще се отзоват с съвети

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Пешо ,ще ти отговоря много просто . Гледам ,че си от Бургас ,гледам ,че си и РОЗОВ .Толкова ли е трудно да отидеш при Борката и да му видиш ламетата!!! Пък като не можеш да си поръчаш сащите ,помоли го да ти го паръча.Той със сигурност може.Ако беше от Варна Добрия щеше да ти свърши тази услуга със сигурност .Но си от Бургас....Pe6o_Tikvata написа:Колеги имам въпрос към по опитните??Последно време се набляга в темата кои УВ-та са качествени и кои боклук.Как ги различавате кое кое е , просветлете и нас които си нямаме хабер от това.Както стана ясно в много магазини се предлагат УВ-та които не са УВ-та как да различим истината от лъжата без да разчитаме на продавачите които винаги могат да ти хвърлят прах в очите и да те омаят че това УВ е от най доброто качество??Не всеки има възможност да поръча от чужбина па и такива индивиди кат мен и хабер си нямат как се прави и бъкел не знаят чужди езици и ни се налага да купуваме от тук и да се доверяваме на магазините че това което взимаме ще ни свърши работа а понякога се оказва че това не е точно така.
Благодаря на всички които ще се отзоват с съвети![]()
![]()
![]()

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.