Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Риболова около Русе
Активна ама не и сутринта.Аз бях до обяд и никой нищо не хвана.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
Не знам за сутринта как е било колега но като си тръгвахме спирах покрай другите колеги и всеки се оплакваше. Имало по някоя друга каракуда и това е казваха.
Или ме лъжеха , или наистина е било така незнам.
То не че и аз направих нещо кой знае какво , но за откриване на сезона и то само за 3 часа все е нещо. Надявам се следващото ми ходене да е с нощувка и да си начеша крастата по яко като някои колеги дето бяха там. То имаше едни шатри ,барбекюта , даже май и лаптоп ми се мярна. Абе искренно им завидях на колегите.
Надявам се да има някой , който после да сподели тук как е протекъл целият излет.
Наслука колеги!!!
Или ме лъжеха , или наистина е било така незнам.
То не че и аз направих нещо кой знае какво , но за откриване на сезона и то само за 3 часа все е нещо. Надявам се следващото ми ходене да е с нощувка и да си начеша крастата по яко като някои колеги дето бяха там. То имаше едни шатри ,барбекюта , даже май и лаптоп ми се мярна. Абе искренно им завидях на колегите.
Надявам се да има някой , който после да сподели тук как е протекъл целият излет.
Наслука колеги!!!
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Инфо и от Лом-а ... от 20:00 до 8:00 около 10 сомчета по около 300 гр.(всичките са в реката да пораснат
), към 22:30 имаше зверски удар на царевица за жалост нереализиран 

-
- вече хвърля и на тежко
И аз открих риболова след забраната, като избрах р.Янтра като дестинация. Влязохме от моста на Ценово по черния път към моста на Долна студена и какво да видиш панаира беше голям, много народ и много комари, но все пак намерихме си място и очесахме крастата (таранки, уклейки и костур общо половин кофа). Имаше видима активност от страна на хищника, но за съжаление не ми харесаха изкуственните примамки или мен :).
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
И аз да се включа.
Както очаквах така и стана.
Направихме откриване с капо от към истински риби.Нищо общо с миналогодишното.
Мътността на реката си каза думата.
Поне се включиха няколко кефала на плувката ,че да не е истинско капото ,но тях не ги броим.
Иначе добре ,барбекюта ,ледени напитки и релакс с хубави хора....другият път повече.
Както очаквах така и стана.
Направихме откриване с капо от към истински риби.Нищо общо с миналогодишното.
Мътността на реката си каза думата.
Поне се включиха няколко кефала на плувката ,че да не е истинско капото ,но тях не ги броим.
Иначе добре ,барбекюта ,ледени напитки и релакс с хубави хора....другият път повече.
Здравейте колеги.
Така,да се отчетем след вчеращни ни риболов в Писанец,на рибарника пред хотела!Бяхме с колегата PPETROV84!Пристигнахме към 7 и 15 и започнахме да разпъваме цирка,аз с моита девоика си разпънахме дирекните и започнахме да се занимаваме с фидерите и с столчета и чадърчета,и изведнъж
на дирекния имаше удар и резултата беше един шарко около 0.900кг. които съответно беше върнат обратно!Общо шарковците които хванахме бяха кум 10-12 бр но всичките под 1кг,а колегата имаше и чупене на кука!В 13 4аса бяхме принудени от адското слънце и високата температура да се преместим на сянка и там да продулжим.Там нямаше нещо по интересно,но продалжихме да лопвим дребосъци!в краина сметка резултата е 5кг риба от странан на колегата петров1!а от моя е малко над 6кг +10-12 върнати шаранчета!Там наяистина си заслъжава да се иде,за да се чеши краста!ЮТова е от мен!
Така,да се отчетем след вчеращни ни риболов в Писанец,на рибарника пред хотела!Бяхме с колегата PPETROV84!Пристигнахме към 7 и 15 и започнахме да разпъваме цирка,аз с моита девоика си разпънахме дирекните и започнахме да се занимаваме с фидерите и с столчета и чадърчета,и изведнъж

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги.На откриването на яз.Бели лом е имало много народ,та си рекох може и от нашият град да е имало.Та на въпроса някой има ли информация какво дава в момента.И нивото как е че от тези дъждове може да се е напълнил доста.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, аз бях очевидец на "панаира"djokoriboloveca написа:Здравейте колеги.На откриването на яз.Бели лом е имало много народ,та си рекох може и от нашият град да е имало.Та на въпроса някой има ли информация какво дава в момента.И нивото как е че от тези дъждове може да се е напълнил доста.

Уговорихме се с Митака - Димитър от Разград да се съберем още в четвъртък вечер, за да си запазим място и да полеем

Вечерта мина тихо и дори колегите останаха очудени, че нямаше "аларма"

От другата ни страна - същата картинка, че и пияна със закани и глупости

На мен ми писна и реших да си тръгна, за да не си вкарам някоя беля на главата, въпреки, че имах желание да остана поне още един ден

Сега точно по въпроса - излизат и прилични костури и сулки на местни рибе

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Бат Ицо написа:
Колега, аз бях очевидец на "панаира"![]()
Благодаря за отговора колега.За зло или добро,но точно преди откриването се разболях. Слава Богу оправям се и вече мисля да откривам и аз,та затова питам.Аз ходя на опашката по пътя с.Пороище,с.Студенец и след моста в ляво и на сенките откъм с.Крояч.Не каза нищо за водата висока ли е?
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги.В по-горен пост колеги се оплакват че на Текето е само капо.И така ще бъде.Днес научих че след като влязла в сила забраната,две Николовски бригади БРАКОНИЕРИ всяка вечер тарашели езерото с мрежи.Това е два месеца ,как да има риба.И най-важното че играят с така наречената охрана, ако има такава или само денем събират такса да пълнят хазната.А за закона който цитира Sestrata просто нямам думи " За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.член 65.Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по член 24 ал 1 се наказва с глоба от 50лв. до 200лв.Докато няма бракониери в затвора така ще бъде.Наслука на Текето колеги.
Колега от сигурен източник ли ти е инфото. Струва ми се, че за два месеца все някой щеше да ги види. Скоро говорих с един от охраната и той ми се оплакваше, че нямали никакви правомощия срещу бракониерите и ми изглеждаше много искрен.djokoriboloveca написа:Здравейте колеги.В по-горен пост колеги се оплакват че на Текето е само капо.И така ще бъде.Днес научих че след като влязла в сила забраната,две Николовски бригади БРАКОНИЕРИ всяка вечер тарашели езерото с мрежи.Това е два месеца ,как да има риба.И най-важното че играят с така наречената охрана, ако има такава или само денем събират такса да пълнят хазната.А за закона който цитира Sestrata просто нямам думи " За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.член 65.Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по член 24 ал 1 се наказва с глоба от 50лв. до 200лв.Докато няма бракониери в затвора така ще бъде.Наслука на Текето колеги.

- Vlado_852
- разбира нещата
А ти попита ли го колко пъти е сигнализирал като е видял браконерите?kasabinho написа:Колега от сигурен източник ли ти е инфото. Струва ми се, че за два месеца все някой щеше да ги види. Скоро говорих с един от охраната и той ми се оплакваше, че нямали никакви правомощия срещу бракониерите и ми изглеждаше много искрен.djokoriboloveca написа:Здравейте колеги.В по-горен пост колеги се оплакват че на Текето е само капо.И така ще бъде.Днес научих че след като влязла в сила забраната,две Николовски бригади БРАКОНИЕРИ всяка вечер тарашели езерото с мрежи.Това е два месеца ,как да има риба.И най-важното че играят с така наречената охрана, ако има такава или само денем събират такса да пълнят хазната.А за закона който цитира Sestrata просто нямам думи " За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.член 65.Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по член 24 ал 1 се наказва с глоба от 50лв. до 200лв.Докато няма бракониери в затвора така ще бъде.Наслука на Текето колеги.
Този язовир го тарашата много отдавна а тая охрана там само помага...
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравейте колеги! Ще съм благодарен за някакво прясно инфо за Щръклево(ако е платен, какви са условията) и за р. Лом.
Благодаря предварително!!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Щръклево не е платен. Отиваш и ловиш и си вземи нещо против мангалиbachoivo написа:Здравейте колеги! Ще съм благодарен за някакво прясно инфо за Щръклево(ако е платен, какви са условията) и за р. Лом.