Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от SBANKOV »

ескимос написа:
SBANKOV написа:Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.
Сигурно вярваш и за Дядо Коледа?
И в Снежанка вярвам и все чака тя да ми донесе подаръците за Коледа :wink:
Все още има рибари дето си спомнят как като малки са пили вода от реката и всеки ден ловят риба точно толкова колкото да се нахранят и да пият две ракии в кръчмата, докато слушат лакардии, от такива хора купувам риба, хора дето и съвет ще ти кажат ако им поискаш. Както и да е.
Реката гледам добре качва, дано да залее мастилищата, че при тая температура хищника трябва да е почнал да хвърля хайвера.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

SBANKOV написа: И в Снежанка вярвам и все чака тя да ми донесе подаръците за Коледа :wink:
Все още има рибари дето си спомнят как като малки са пили вода от реката и всеки ден ловят риба точно толкова колкото да се нахранят и да пият две ракии в кръчмата,.
Колега,радвам се,че имаш чувство за хумор.
За съжаление познавам много от"старите" или както сега се наричат"професионални" рибари.Мисленето им за рибата е съвсем различно от нашето,в него няма понятие дневна норма или маломерка.Те живеят до реката,следователно тя е тяхна и всичко,до което се доберат-и то е тяхно.Оплакват се-излизала само дребна мряна,питам-пускате ли я?А,как бе,то няма нищо друго,ще храня с нея прасето.
Още много такива примери мога да ти дам,ако се съмняваш-ще ти ги покажа в действие ако се засечем в тамошния регион.
Много слука и чести срещи със Снежанка :wink: !
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Извинявам се за спама , ама много ме заинтригува тази статия някой пробвал ли го е този метод по реката ? http://www.carpbg.com/kak-da/%D0%BA%D0% ... %B1%D1%80/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

мн хора слагат и в качамака сол захранки също има но коя захранка е по ефективна за шаран и каракуда солената или сладката ?
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

Когато варя царевицата за захранка, което е 80% от случаите, освен захар/медена вода от центрофугата/ и аромат, добавям 2 с.л. сол на 5кг.
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Ще я пробвам тая рецепта да видим какво ще стане
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

deto_g написа:
lacho44 написа:
SBANKOV написа: Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, ...................
Водят се забранени за риболов-целогодишно. Миналата година не съм виждал рибари, дали спазват забраната или защото са обрасли, нямам представа.
Забранени са целогодишно, само че за стопански риболов! За спортен риболов не са! :wink: Иначе отдавна са обран бостан...
Не ми се рови в стари заповеди, в новата е записано така: "3. Във водите на българския участък на река Дунав се забранява риболовът с всякакъв вид риболовни уреди и средства, както следва:3.4. Във всички входни и изходни канали, попадащи в границите и свързващи защитената местност Калимок – Бръшлен с река Дунав и 200 м около заустването им в река Дунав в участъка от р.км 437 до р. км 462 на землищата на с. Ряхово, с. Голямо Враново, с. Бабово и с. Бръшлен, общ. Сливо поле и землищата на с. Цар Самуил, с. Нова Черна, с. Старо село и гр. Тутракан, общ. Тутракан;"
Копнато от тук: http://utroruse.com/article/80268/#ixzz2uVFSgRNY" onclick="window.open(this.href);return false;

За мен това означава пълна забрана за риболов, както за любителски, така и за стопански.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

lacho44 написа: За мен това означава пълна забрана за риболов, както за любителски, така и за стопански.
Канали те забранени от няколко години,друг е въпроса как се спазва тази забрана :wink:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

ескимос написа:..."старите" или както сега се наричат"професионални" рибари.Мисленето им за рибата е съвсем различно от нашето,в него няма понятие дневна норма или маломерка.Те живеят до реката,следователно тя е тяхна и всичко,до което се доберат-и то е тяхно....
Абсолютно вярно!
Ш'ги еба у дъртите урунгели, напрао са за прибиванье с тва мислене! :axe:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

lacho44 написа:Не ми се рови в стари заповеди, в новата е записано така: "3. Във водите на българския участък на река Дунав се забранява риболовът с всякакъв вид риболовни уреди и средства, както следва:3.4. Във всички входни и изходни канали, попадащи в границите и свързващи защитената местност Калимок – Бръшлен с река Дунав и 200 м около заустването им в река Дунав в участъка от р.км 437 до р. км 462 на землищата на с. Ряхово, с. Голямо Враново, с. Бабово и с. Бръшлен, общ. Сливо поле и землищата на с. Цар Самуил, с. Нова Черна, с. Старо село и гр. Тутракан, общ. Тутракан;"
Копнато от тук: http://utroruse.com/article/80268/#ixzz2uVFSgRNY" onclick="window.open(this.href);return false;

За мен това означава пълна забрана за риболов, както за любителски, така и за стопански.
Абсолютно си прав! Поста ми обаче е от 20.02., а новата заповед е от 25.02. Бая повече места са забранили за абсолютно всякакъв риболов... За 2013г. за всякакъв риболов беше забранено само блатото на с.Гарван... :cry:
Изображение
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

deto_g написа:
lacho44 написа:Не ми се рови в стари заповеди, в новата е записано така: "3. Във водите на българския участък на река Дунав се забранява риболовът с всякакъв вид риболовни уреди и средства, както следва:3.4. Във всички входни и изходни канали, попадащи в границите и свързващи защитената местност Калимок – Бръшлен с река Дунав и 200 м около заустването им в река Дунав в участъка от р.км 437 до р. км 462 на землищата на с. Ряхово, с. Голямо Враново, с. Бабово и с. Бръшлен, общ. Сливо поле и землищата на с. Цар Самуил, с. Нова Черна, с. Старо село и гр. Тутракан, общ. Тутракан;"

Абсолютно си прав! Поста ми обаче е от 20.02., а новата заповед е от 25.02. Бая повече места са забранили за абсолютно всякакъв риболов... За 2013г. за всякакъв риболов беше забранено само блатото на с.Гарван... :cry:
По спомен, каналите в него регион са забранени за риболов, откакто го направиха защитена местност за птици, а това е преди доста години.
Лова на птици, обаче е разрешен, според мен няма никаква логика.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Изображение

Честита баба Марта
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

хайде колеги, дайте някво прясно инфо кво става по голямата река, че нещо ми се ще да намокря куките :smt100
orlin_kunchev
новобранец
новобранец

Мнение от orlin_kunchev »

Ходил ли е някои покраи Оряхово,има ли риболв там
orlin_kunchev
новобранец
новобранец

Мнение от orlin_kunchev »

Ходил ли е някои покраи Оряхово,има ли риболв там