Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Моите най силни риболови са в 40 санта вода и бистро като сълза:)Като цяло ловя в бистро :)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

И аз ловя в бистро лятос и рибата кълве ,но от месец насам има риболов само привечер или като замътат ма не на боза.Това на място където рибите са подредени като в консерва.И Мето не мое ме обидиш не се притеснявай.
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

naskobo написа:
humfy написа:Колеги нещо не мога да схвана защо са ви толкоз атрактивни мрените?
С кулинарните си качества ли (не става ),с борбеноста ли си(да яки са бабите,ама малко)?
С половинка цръв,в момента можеш да се забавляваш почти навсякъде. :wink:
И пак да си кажа,не взимайте риба от Струма за консумация,не става за ядене...освен уклей де :D
Не съм спец по месото, ама черната мряна я имат за вкусна, даже деликатесна- 'що да не става?
Не съм взимал досега, все се каня да опитам и ме домързява в края на риболова...
Кои я имат,за вкусна?Гладниците с маломерните мренки,и кат ги препържат и ги рупат кат солети?!
Заинати се един път да не те до мързи,пробвай и си сподели мнението :wink:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

chokoboy написа:Аре и от мене малко инфо.Мрените са активни с малко манджа 300гр бял и яко задържане мое ги изтребиш /преобладават дребни/.За скоби ич не си правете труд да ставате рано.Много колеги отиват по тъмно и към 14ч вече им е писнало и згъват,а риболова точно тогава започва.Вчера за два часа на стъмване хванах 6 между 400 и 800 гр.Имаше колеги от сутринта без пипане.Хъмфи закъснехте за малко тоя пич таман застана на това място и вие доидехте докато ти се обада и се чупихте и аз застанах под него и свърших работа.
Тоя пич,2 часа преди това ни пререди и над моста :D Ловят на едно место,ние слизаме от колата и оглеждаме място на 30 м под тях,отиваме до колата да сваляме багаж,тоя през това време си мести целата цигания на набелязаното от нас място :lol:
После и под моста пак стана същото,некои хора на место не могат да случат ,ей :D
Отидехме на гумите после,доста риба,но не ще да папа,хванахме 6-7 скубита,до като се опитваха да ни счупят плувките :wink:
Старите
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

колега за гумите на Железница ли става въпрос?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Вчера изпратих две симпатични момчета на риболов за първи път на Струма-писаха ми културно и интелигентно и не можах да им откажа-може да видите как я свършиха в Моя риболовен излет с тема Риболов на р.Струма :)

bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

e са си идвам от монца за 3 часа от 2 до 5 яко храна mondial река , хлеб и бели един извадих 2 скъсаха и 2 3 неотразени калваня
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Малко инфо и от мен ... уж се ловело много мрена ... пък при мен от към мрена и вчера и днес слабо 4-5 мрени и на бел и на троха .... 1во за вчера цял ден 3 скобара зорлем с яко трошки ... и днес беше време за реванш ... както колегите писаха скобара е активен след като слънцето се скрие ... за района на железница към 3 часа :D :D та днес зареден с 1 бака леб в 12 на реката ... от високо гледам скобари нема ... викам и днеска ше е една .... ама към 3 като се почна за 2 часа 10 броя между 700 и 1.5 кг е само 1 беше 1.5 мерен ! :) снимки нема седехме до пелен мрак а скобите полудеха но спряха да кълват .... всичко тва под железница ... иначе още си е в бързеите и там ще си седи май и тая седмица поне :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

В събота, по Благоевградско от тъмно до тъмно с триста зора излъгах

Изображение

три клена около половинка, на шарен.

Изображение

2 скобара по 1.2 л. - мерени на място, пак на шарен. После се преместихме под един мост и излъгахме по 4-5 по-малки на троха.

Изображение

Изображение

и всички обратно.
Напук на инфото, не хванах нито една мряна. Водата бистра, рибата вече се групира на обичайните места, тройкаджиите-също.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:Малко инфо и от мен ... уж се ловело много мрена ... пък при мен от към мрена и вчера и днес слабо 4-5 мрени и на бел и на троха .... 1во за вчера цял ден 3 скобара зорлем с яко трошки ... и днес беше време за реванш ... както колегите писаха скобара е активен след като слънцето се скрие ... за района на железница към 3 часа :D :D та днес зареден с 1 бака леб в 12 на реката ... от високо гледам скобари нема ... викам и днеска ше е една .... ама към 3 като се почна за 2 часа 10 броя между 700 и 1.5 кг е само 1 беше 1.5 мерен ! :) снимки нема седехме до пелен мрак а скобите полудеха но спряха да кълват .... всичко тва под железница ... иначе още си е в бързеите и там ще си седи май и тая седмица поне :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Браво мой човек-така ми харесваш :) И тая Железница малко топлина да даде пу пу пу!Екстра:)

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

В неделя повторение на предишния излет.Пристигане на реката 1.30ч хапване и в 14 атака.6 скобарски удара 5 извадени.Размер 400-600 гр.С мрени тоя път изобщо не съм се занимавал не носех бял.Има много риба,но кълве само на отливката ловихме в 35 см само плувка, тежест и повод стръв троха изкуствена имаще колега на ръчен със същия успех приключи и той.Апропо има хора дето ходат там всеки ден висат по цел ден и ловат по 8-10 риби на ден и ги прибират та така че свършат и без тройки.
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Здравейте колеги. Имам малко прясно инфо за река Струма от днес 05.11.2013 г. Ще започна от там, че имах намерение да риболовствам целия ден, но не така мислеше силният южен вятър. Риболов при нормални условия беше възможен само от 08.00 до 11.00 часа. Практически след това риболовът на плувка беше неосъществим. Наложи се да изчакам известно време да намалеят поривите на вятъра, но след като това не се случи, натоварих багажа обратно в колата и газ за вкъщи. За краткото време от престоя си на реката закачих няколко трофейни екземпляра. За съжаление, някои от тях изобщо не бяха в моята категория. Кратката равносметка е: два скобара/единият с внушителни размери/, три кефала/единият гонеше килограма/, един морунаж и две мренки. Всичко това на 6 м. болонезе, буре 2,5 гр. захранка река на "Респект", глина, трохи и изпънат бял червей. Стръв за пастърви, както се изрази един колега от форума:))))
Прилагам и една снимчица по обедно време от екстремалните климатични условия.
Прикачени файлове
1458928_726634707356536_62959365_n.jpg
1458928_726634707356536_62959365_n.jpg (92.44 KiB) Преглеждано 1147 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Велек това е истински скобар-пожелавам ти да имаш ден когато да хванеш двуцифрено число само такива и подобни без да броиме късаниците и тогава след края на риболова да се сетиш за думите ми и как ръцете треперят от адреналин и густо! Клена също е хубавец,но борбата е била несравнима със скобата:)да ме извинява клена:)

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:Велек това е истински скобар-пожелавам ти да имаш ден когато да хванеш двуцифрено число само такива и подобни без да броиме късаниците и тогава след края на риболова да се сетиш за думите ми и как ръцете треперят от адреналин и густо! Клена също е хубавец,но борбата е била несравнима със скобата:)да ме извинява клена:)
як скобар ! преди няколко седмици така 1 авер хвана един красавец и вика тва се дърпа като глиган бе :D :D рацете му трепереха .... аз тва го преживех :D :D но като се побъркат братята скоби и дръпна 2-3 бързи адреналина се качва до главата :D :D
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Veleka написа:Здравейте колеги. Имам малко прясно инфо за река Струма от днес 05.11.2013 г. Ще започна от там, че имах намерение да риболовствам целия ден, но не така мислеше силният южен вятър. Риболов при нормални условия беше възможен само от 08.00 до 11.00 часа. Практически след това риболовът на плувка беше неосъществим. Наложи се да изчакам известно време да намалеят поривите на вятъра, но след като това не се случи, натоварих багажа обратно в колата и газ за вкъщи. За краткото време от престоя си на реката закачих няколко трофейни екземпляра. За съжаление, някои от тях изобщо не бяха в моята категория. Кратката равносметка е: два скобара/единият с внушителни размери/, три кефала/единият гонеше килограма/, един морунаж и две мренки. Всичко това на 6 м. болонезе, буре 2,5 гр. захранка река на "Респект", глина, трохи и изпънат бял червей. Стръв за пастърви, както се изрази един колега от форума:))))
Прилагам и една снимчица по обедно време от екстремалните климатични условия.
Бравос колега ,арни рибета у това време :wink: Това място ми е едно от любимите,има трофейни кефалюги там,но не са ми били приоритет,па и съм немал стръви за пастърви :) ,чак ме кефи ,че резаната муцуна проявява интерес към нея :lol:
Преди време,на същото място,с едно аверче с щечките,ама на леб,хванахме и ние по некое арно рибе:
Изображение
Старите
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”