Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от FlyFishing »

Колеги сори че се отклонявам от темата ама ми е любопитно некой имали снимки на реката от покровнишкия мост преди години (преди наводнението примерно) щото ми е мерак да вида кфо е било местото, щото главно там ловя.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

FlyFishing написа:Колеги сори че се отклонявам от темата ама ми е любопитно некой имали снимки на реката от покровнишкия мост преди години (преди наводнението примерно) щото ми е мерак да вида кфо е било местото, щото главно там ловя.
Страшно място беше-нищо общо със сегашният кенеф-ще потърся за теб!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

DJONI RINGO написа:Велек това е истински скобар-пожелавам ти да имаш ден когато да хванеш двуцифрено число само такива и подобни без да броиме късаниците и тогава след края на риболова да се сетиш за думите ми и как ръцете треперят от адреналин и густо! Клена също е хубавец,но борбата е била несравнима със скобата:)да ме извинява клена:)
Благодаря ти Марти за милите пожелания. Аз също от своя страна ти желая всичко онова, което ми отправи като пожелание да ти се връща двойно. Благодарение на твоите ценни съвети и препоръки, през последната една година научих много за целенасочения риболов на скобар по река Струма. Искам да споделя и още нещо, което лично мен силно ме впечатли през изтеклия период. Много малко са хората във фен-клуба, които са така всеотдайни като теб и са превърнали риболова на скобар в РЕЛИГИЯ. С нетърпение ще изчакам следващото лято, за да мога отблизо да погледам как ловят най-добрите на реката.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Велек, ако ни беше близо реката на всички, щяхме само там да ловим...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Коце © написа:Велек, ако ни беше близо реката на всички, щяхме само там да ловим...
Коце всички не означава най добрите ;)

Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Имах предвид, че не може да ни стане религия поради разстоянието! :rolleyes:
Аз ако мога ще си монтирам по един бетонен стол на всеки вир...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Коце © написа:Имах предвид, че не може да ни стане религия поради разстоянието! :rolleyes:
Знам аз -казах го в кръга на шегата :)

Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Коце © написа:Имах предвид, че не може да ни стане религия поради разстоянието! :rolleyes:
Добре,че ни е далече,ще почнем много да им разбираме :D
Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от forever_2pac »

Здравейте колеги!

Породи се една идея утре да отидем в с. Пастух на риба от Софето. Идеята е, че риболовния ми билет почти изтича и искам да направим последен риболов. Единствената река, на която съм ловил е Дунав и то май месец на чепаре за скумрия. Писна ми да давам по 10лв на софийските локви и да не хващам нищо или ако хвана така или иначе ги пускам, даже не е динамично. Доста изчетох, даже гледах филм за скобара на Риби и такъми. Моля някой да сподели места на реката в Пастух, за сега съм се подготвил с 1кг бял, 3кг захранка за река на Мондиал и френски хляб. Ще използвам куки 10 - 12 - 14 , с повод 0,10 или 0.12, с плувки от 3 гр и нагоре. Ще бъда радостен, ако някой ме упъти и даде съвети за монтажи и места, тъй като съм нов в риболово. Аз пък в замяна обещавам много снимки, а живот и здраве на година да се видим с някои от вас и да половим съвместно. Благодаря предварително!
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

колега аз ще ти дам съвет да ползваш или обикновен хляб или българско хлебче за стръв ще имаш по голям успех а и естествено в захранката също да прибавиш троха :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

как мислите почва ли да се групира нашия приятел скобара вече? днес нямаше и помен от него а в неделя вреше буквално ... става въпрос за под железница
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

В Пастух не очаквай много-много да хванеш скобар.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

forever_2pac написа: Единствената река, на която съм ловил е Дунав ...
Колега, приготви се емоционално за капо.Струма е река особенна, скобара е риба проклета.Поне на мен ми трябваха 20-30 излета -капоти, уроци от големите в бранша, получаване на някакво прозрение за да започна на ловя по някоя-друга риба :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Хайде сега да ви дам малко петъчна информация за река Струма, точно преди риболовния уикенд. Място-между Благоевград и Симитли. Риболов на болонезе от тъмно до тъмно. Реката е бистра, а температурата на водата с няколко градуса надолу от последния ми излет, който беше на 05.11.2013 г. Рибите бяха много редки и не се контролираха от захранка, както и от стрелбата с бял червей. Това си има и своята хубава страна, защото минавам на евтини солени захранки, чиято единствена задачка ще е да свалят червейчетата на дъното. Откъм риби, равносметката е следната: четири скобара /два преди обяд и два бързи точно преди за закрия днешния излет/, една мряна и три кленчета. Рибите хванах навсякъде другаде, но не и на основното хранително петно. Днес за стръв въртях трохата с белия червей. Спирам до тук, защото умората ме съсипва.
Хайде със здраве-
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

indzaghi написа:В Пастух не очаквай много-много да хванеш скобар.
Аз пък мисля да го надъхам и да му кажа да пробва беседката :) това беше най великито място за зимата! И не виждам защо да не са си скобарите там! ТАМ СА И ТО ПО СПОКОЙНИ ОТ ВСЯКОГА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5 години! Смело атака!

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”