Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Колеги сори че се отклонявам от темата ама ми е любопитно некой имали снимки на реката от покровнишкия мост преди години (преди наводнението примерно) щото ми е мерак да вида кфо е било местото, щото главно там ловя.
-
- фен клуб-скобар
Страшно място беше-нищо общо със сегашният кенеф-ще потърся за теб!FlyFishing написа:Колеги сори че се отклонявам от темата ама ми е любопитно некой имали снимки на реката от покровнишкия мост преди години (преди наводнението примерно) щото ми е мерак да вида кфо е било местото, щото главно там ловя.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Благодаря ти Марти за милите пожелания. Аз също от своя страна ти желая всичко онова, което ми отправи като пожелание да ти се връща двойно. Благодарение на твоите ценни съвети и препоръки, през последната една година научих много за целенасочения риболов на скобар по река Струма. Искам да споделя и още нещо, което лично мен силно ме впечатли през изтеклия период. Много малко са хората във фен-клуба, които са така всеотдайни като теб и са превърнали риболова на скобар в РЕЛИГИЯ. С нетърпение ще изчакам следващото лято, за да мога отблизо да погледам как ловят най-добрите на реката.DJONI RINGO написа:Велек това е истински скобар-пожелавам ти да имаш ден когато да хванеш двуцифрено число само такива и подобни без да броиме късаниците и тогава след края на риболова да се сетиш за думите ми и как ръцете треперят от адреналин и густо! Клена също е хубавец,но борбата е била несравнима със скобата:)да ме извинява клена:)
Велек, ако ни беше близо реката на всички, щяхме само там да ловим...
-
- фен клуб-скобар
Коце всички не означава най добритеКоце © написа:Велек, ако ни беше близо реката на всички, щяхме само там да ловим...

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Имах предвид, че не може да ни стане религия поради разстоянието!
Аз ако мога ще си монтирам по един бетонен стол на всеки вир...

-
- фен клуб-скобар
Знам аз -казах го в кръга на шегатаКоце © написа:Имах предвид, че не може да ни стане религия поради разстоянието!![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- daanndo
- фен клуб-скобар
Добре,че ни е далече,ще почнем много да им разбирамеКоце © написа:Имах предвид, че не може да ни стане религия поради разстоянието!![]()

- forever_2pac
- научил се да хвърля
Здравейте колеги!
Породи се една идея утре да отидем в с. Пастух на риба от Софето. Идеята е, че риболовния ми билет почти изтича и искам да направим последен риболов. Единствената река, на която съм ловил е Дунав и то май месец на чепаре за скумрия. Писна ми да давам по 10лв на софийските локви и да не хващам нищо или ако хвана така или иначе ги пускам, даже не е динамично. Доста изчетох, даже гледах филм за скобара на Риби и такъми. Моля някой да сподели места на реката в Пастух, за сега съм се подготвил с 1кг бял, 3кг захранка за река на Мондиал и френски хляб. Ще използвам куки 10 - 12 - 14 , с повод 0,10 или 0.12, с плувки от 3 гр и нагоре. Ще бъда радостен, ако някой ме упъти и даде съвети за монтажи и места, тъй като съм нов в риболово. Аз пък в замяна обещавам много снимки, а живот и здраве на година да се видим с някои от вас и да половим съвместно. Благодаря предварително!
Породи се една идея утре да отидем в с. Пастух на риба от Софето. Идеята е, че риболовния ми билет почти изтича и искам да направим последен риболов. Единствената река, на която съм ловил е Дунав и то май месец на чепаре за скумрия. Писна ми да давам по 10лв на софийските локви и да не хващам нищо или ако хвана така или иначе ги пускам, даже не е динамично. Доста изчетох, даже гледах филм за скобара на Риби и такъми. Моля някой да сподели места на реката в Пастух, за сега съм се подготвил с 1кг бял, 3кг захранка за река на Мондиал и френски хляб. Ще използвам куки 10 - 12 - 14 , с повод 0,10 или 0.12, с плувки от 3 гр и нагоре. Ще бъда радостен, ако някой ме упъти и даде съвети за монтажи и места, тъй като съм нов в риболово. Аз пък в замяна обещавам много снимки, а живот и здраве на година да се видим с някои от вас и да половим съвместно. Благодаря предварително!
колега аз ще ти дам съвет да ползваш или обикновен хляб или българско хлебче за стръв ще имаш по голям успех а и естествено в захранката също да прибавиш троха 

- prodigy666
- разбира нещата
как мислите почва ли да се групира нашия приятел скобара вече? днес нямаше и помен от него а в неделя вреше буквално ... става въпрос за под железница
В Пастух не очаквай много-много да хванеш скобар.
Колега, приготви се емоционално за капо.Струма е река особенна, скобара е риба проклета.Поне на мен ми трябваха 20-30 излета -капоти, уроци от големите в бранша, получаване на някакво прозрение за да започна на ловя по някоя-друга рибаforever_2pac написа: Единствената река, на която съм ловил е Дунав ...

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Хайде сега да ви дам малко петъчна информация за река Струма, точно преди риболовния уикенд. Място-между Благоевград и Симитли. Риболов на болонезе от тъмно до тъмно. Реката е бистра, а температурата на водата с няколко градуса надолу от последния ми излет, който беше на 05.11.2013 г. Рибите бяха много редки и не се контролираха от захранка, както и от стрелбата с бял червей. Това си има и своята хубава страна, защото минавам на евтини солени захранки, чиято единствена задачка ще е да свалят червейчетата на дъното. Откъм риби, равносметката е следната: четири скобара /два преди обяд и два бързи точно преди за закрия днешния излет/, една мряна и три кленчета. Рибите хванах навсякъде другаде, но не и на основното хранително петно. Днес за стръв въртях трохата с белия червей. Спирам до тук, защото умората ме съсипва.
Хайде със здраве-
Хайде със здраве-
-
- фен клуб-скобар
Аз пък мисля да го надъхам и да му кажа да пробва беседкатаindzaghi написа:В Пастух не очаквай много-много да хванеш скобар.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите