Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Взимаше добре на пинки и бял, но заради дребосъка, който се завъртя на захранката се наложи да мина основно на торен. Появи се и морунаж, което дава надежди за скорошен малко по-различен риболов...на какво я хвана на каква стръв?

Като никой неще да пише да си кажа аз тогава...
Начинаещ спинингист съм с евтини такъми и много мерак.
Сряда 01.10... Карам децата на училище в 7:30 а съм на работа чак в 9:00. Отскочих до реката за половин час/спининга ми стои в багажника/. Нивото се беше нормализирало, водата поизбистрила. С повод за щука мятам, защото там имах слука точно на зъбатки. Още след първите 2-3 замятания се закачи кефалче към 38см. След като похвърлях още малко се преместих на друго място. Там един след друг излезнаха 2 кефала, които за мен са си огромни 43-44 см. По големия го мерих на кантар 1070гр. Три риби и то само за около 30мин. Не ми се беше случвало.
Нямам снимки за което ме е много яд, но имам питане...
Маришките кефали не са ли с червеникави перки? Тези бяха сиво/сини. Както казах още съм начинаещ и може и да бъркам с вида риба но не бяха распери. Дъгите на перките бяха изпъкнали, люспите големи. Дано да имам пак слука скоро и този път ще снимам.
Начинаещ спинингист съм с евтини такъми и много мерак.
Сряда 01.10... Карам децата на училище в 7:30 а съм на работа чак в 9:00. Отскочих до реката за половин час/спининга ми стои в багажника/. Нивото се беше нормализирало, водата поизбистрила. С повод за щука мятам, защото там имах слука точно на зъбатки. Още след първите 2-3 замятания се закачи кефалче към 38см. След като похвърлях още малко се преместих на друго място. Там един след друг излезнаха 2 кефала, които за мен са си огромни 43-44 см. По големия го мерих на кантар 1070гр. Три риби и то само за около 30мин. Не ми се беше случвало.
Нямам снимки за което ме е много яд, но имам питане...
Маришките кефали не са ли с червеникави перки? Тези бяха сиво/сини. Както казах още съм начинаещ и може и да бъркам с вида риба но не бяха распери. Дъгите на перките бяха изпъкнали, люспите големи. Дано да имам пак слука скоро и този път ще снимам.
Спининг мания...
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз съм хващал и със синкави и с червени перки.
Иначе добре си ги надърпал кефалюгите!Риба над килограм си е добра...
Иначе добре си ги надърпал кефалюгите!Риба над килограм си е добра...

Нещо нещата са много на късмет при мен. Като неще - неще. Каквото и да сменям по такъма - все тая. При положение, че бях с метален повод а рибите излязоха почти една след друга, явно беше просто ден. Съжалявам, че разполагах само с половин час.
Спининг мания...
- Vid
- кандидат преподавател
Ми и моите кефали по реката са със сиви. Като цяло в нашия регион са все с такива, като този:bogidar написа:Маришките кефали не са ли с червеникави перки? Тези бяха сиво/сини.

Сега е времето на големите тупалки, а инак как е реката? Ниво, Мътност??
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Разливите дето станаха след дъждовете си седят. Нивото като цяло се нормализира но си е все още мътна водата.
Спининг мания...
-
- фен клуб-скобар
ЕЕЕЙЙЙ ,това майните са си еб..... ли майката.
Никакво инфо за марица напоследък.
Никакво инфо за марица напоследък.
-
- фен клуб-скобар
ЕЕЕЙЙЙ ,това майните са си еб..... ли майката.
Никакво инфо за Марица напоследък.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
saksi написа:ЕЕЕЙЙЙ ,това майните са си еб..... ли майката.

И дава доволно на цръфВуйчо-Ваньо написа:saksi написа:ЕЕЕЙЙЙ ,това майните са си еб..... ли майката.
Никакво инфо за Марица напоследък.![]()
![]()
Напоследък Марица е мнооого пълна и мнооого мътна!!!

Здравейте колеги...На 17 съм и се определям като напреднал спинингист,но има още много да уча.Днес ходих на реката за малко да видя как е.Гоня щуката на спининг.Имах само една атака на нещо добро,но явно рибата не уцели примамката усетих леко чукване и видях как рибата подскочи.Поне успях да намеря къде се държи зъбатката,че след тази голяма вода и тези мътилки си е намерила други убежища.Всички колеги от Пловдив които искат да повъртим и потърсим заедно крокодилите да звънят:0883323522 Георги.... А и може да разменим опит нищо че съм малък.Които си го може си го може!!! 

-
- новобранец
здр колеги от няколко дена следа бента на Маноле и целия град и окрък е там. Лови се скобар с кофи. И ме яд че никой ништо не написа имаше и мн колеги от форума (СРАМОТА) 

-
- фен клуб-скобар
Ей затова писах по горе.Ribaria_19 написа:здр колеги от няколко дена следа бента на Маноле и целия град и окрък е там. Лови се скобар с кофи. И ме яд че никой ништо не написа имаше и мн колеги от форума (СРАМОТА)
Може за три дни да се променили нещата ,все пак
- daniel defoe
- разбира нещата
Привет колега, поздрави за слукатаbogidar написа:...Три риби и то само за около 30мин. Не ми се беше случвало....

p. s. Би ли споделил, аджеба, на каква точно примамка/разцветка се случи чудото ?
Предварително ти благодаря за отзивчивостта!

saksi написа:Ей затова писах по горе.Ribaria_19 написа:здр колеги от няколко дена следа бента на Маноле и целия град и окрък е там. Лови се скобар с кофи. И ме яд че никой ништо не написа имаше и мн колеги от форума (СРАМОТА)
Може за три дни да се променили нещата ,все пак
Да миналата седмица се ловеше доволно и шарани излизаха,но от 3-4 дни не дава нищо.Не говоря за този yчастак,а по принцип за Марица.Реката взе да се нормализира и като ниво и цвят,още малко и ще става и за спининг да се пробва за кратко но да.