Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- учете се от него
Re: Кой какъв фидер ползва
Тез и двата, не са ми попадали в ръцете, но определено бих избрал този на СЕРТ; май Ицо(Бутника) имаше такъв и сигурно ще сподели впечатления; моя е с акция до 40гр, 2.70, два карбонови върха + един дето съм го купувал и напасвал допълнително- 1.0 унции. Строя на пръта с оригиналните върхове е подчертано върхов (те, май повечето пикери са така
)

за фокуса няма какво да коментираме,дръвче си е от всякъде:stich написа:Най долното
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=72
и
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... bgroup=139
Diabolo Picker
• Дължина: 2.70м
• Акция: 20-60gr
• Tрaнспортна дължина: 140cm
• Tегло: 220гр.
• Коркова дръжка
• Карбон
• Сик водачи
• Три върха с различна акция
...то фидера ми на 3.60 с акция 70 тежи толкова.
Серта ми се струва читав,ама ръка да пипне трябва.Някой знае ли къде го има в София?Ако изобщо го има.
Нещо леко с акция до към 30гр. на 2.70 ще ми е перфектно.Ако някой е срещал по родните магазини пикер с подобни параметри да свирка

Above us only sky
- CERRUTI
- сериозен играч
Diabolo Pickerlfc_boy написа:за фокуса няма какво да коментираме,дръвче си е от всякъде:
Diabolo Picker
• Дължина: 2.70м
Група: Пикери и пилкери
Е ти за пикер каква дължина искаш?
а за теглото-какво значение има когато пръчката седи на стойка?
Колегата да прецени каде ще го ползва и за какво и тогава да тръгне да търси пръчка...тея двете които е показал за сравнение доста се различават....

Дължината на 2.70м най ми допада за пикер,но от към тегло искам да бъде към 160-170 гр. То е ясно,че пръчката си стои на стойка.Аз и на един кол за домати мога до му сложа фидер връх и да го държа на стойкаCERRUTI написа: Е ти за пикер каква дължина искаш?
а за теглото-какво значение има когато пръчката седи на стойка?

Above us only sky
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дали може да ме уредиш с едно фидърче и мен?IDA написа:
Честито и много риби с него; в Карлово има още 3 бр 3.60
-
- учете се от него
Колега, имаш Л.С.timo1 написа: Дали може да ме уредиш с едно фидърче и мен?

- CERRUTI
- сериозен играч
Бачо,абе онзи ден гледах този митичен фидер "БИГ БУЛ" беше на 3.30,също имаше и Адвенчър на 3.30....Адвенчъра беше с 10лв. по скъп но като ги разгледах и подържах ми се сториха доста равностойни(не говоря за външен вид)IDA написа:Колега, имаш Л.С.timo1 написа: Дали може да ме уредиш с едно фидърче и мен?
Теб какви са ти наблюденията и впечатленията?Че аз ползвам Адвенчър ама съм мераклия за ЧНГ да си взема и един "ГОЛЯМ БИК"

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Биг була го вземи още сега щото след 1-2 седмици не се знае кой ще го вземе,а този модел на Глоб скоро време няма да бъде внасян 

Без риболов няма любов !
Я, някой да поясни за какви характеристики става въпрос.Много се говори за този Бик,а нищо черно на бяло
Above us only sky
-
- учете се от него
Аз писах по въпроса в тази тема, ама явно не си го прочел:CERRUTI написа:Бачо,абе онзи ден гледах този митичен фидер "БИГ БУЛ" беше на 3.30,също имаше и Адвенчър на 3.30....Адвенчъра беше с 10лв. по скъп но като ги разгледах и подържах ми се сториха доста равностойни(не говоря за външен вид)
Теб какви са ти наблюденията и впечатленията?Че аз ползвам Адвенчър ама съм мераклия за ЧНГ да си взема и един "ГОЛЯМ БИК"толко го хвалихте че не мога да остана по на зад!!!
IDA написа:Супер и само суперлативи са ми и първите и последващите впечатления. До сега не бях ловил с двуколенен фидер с такава дължина (3.60). Много мазно замята и още по мазно вади риби от половинка до кило(в случая). Тънката бланка и параболичния строй са едно голямо удоволствие и в двете посокиhristotihov написа:Бачо, виждам че си го сефтосал на Копринка, какви са ти първите впечатления?IDA написа:2. Двуколенен фидер "BIG BULL" на Глобе, ...Лових с основно 0.205, повод 0.16 и 25-грамова кошничка на около 40 метра дистанция. На фидера пише "120гр", но според мен не трябва да се товари с повече от 50-60 гр(общо), не трябва и да се търсят накакви "свръх дистанции" над 70-те метра; за тази работа си има други модели. Не съм ползвал аванс нито за секунда- мекия фидер обираше всеки тласък на рибите; то вярно че не са едри ...но все пак; според мен това е явно преимущество да се ползват тънки линии и тънки поводи с тази серия фидери
![]()
![]()
п.п. лових със тунингован 1/0 унции връх на "Броунинг"

п.п. става дума за ето този излет:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 07&start=0

- CERRUTI
- сериозен играч
Чел съм всичко което си писал във фидер раздела...мнението ти за Биг Бул-а ми е ясно,въпроса е че някаде на снимки от твои репортажи видях че някой от твоята група ползва Адвенчър..Та за това те питам-двата модела много ли се различават или не чак толкова.....защото имаш наблюдение и на двата!!!IDA написа:п.п. става дума за ето този излет:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 07&start=0
![]()
![]()

-
- учете се от него
Какъв е този "адвенчър"; аз нямам "група"- имам колеги от Карлово и от други места с които обменяме някакъв опит от време на време; даже и да попиташ за мнение, "вносител" или "собственик на магазин", това мнение нищо не означава; да не говорим пък и за моето, след като този фидер не съм го хващал в ръка.
Мога да ти дам абсолютно категорично мнение за фидери, само по каталог и ей-така на "първо четене", но не на тези фирми и не в този ценови отрязък; става дума за средния и малко по-високия ценови клас- около 200-250 лева; там вече- директно мога да си пиша мнението, още като погледна каталога
п.п. утре един колега ще си купва "Викинг", на Колмик ( по моя препоръка); като го видя в събота на Пясъчник и ако имаш интерес, може би ще споделя впечатленията си
Поздрави и Успех!

п.п. утре един колега ще си купва "Викинг", на Колмик ( по моя препоръка); като го видя в събота на Пясъчник и ако имаш интерес, може би ще споделя впечатленията си

Поздрави и Успех!
Колегата BZI е вашия човек. Ето в тая тема ги продаде и двата модела за които говорите. Аз си заприходих Биг була а Петко взе Адвенчъра.
Та айде и аз да кажа едно мнение за Биг була с риск да бъда намаразен от всичките му фенове
. Приятна въдичка но с много ниско качество на изпълнение. Вярно че говоря за въдица на която аз не съм и първия собственик (далеч съм от мисълта, че са ми продали пръчка със скрити дефекти) ама още след първия риболов му се повредиха върховите водачи на 2 от трите върха, а след втория му се счупи макародържача. Иначе е много приятно да се лови с него, имам над 15 риболова от как съм го купил 
Та айде и аз да кажа едно мнение за Биг була с риск да бъда намаразен от всичките му фенове

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
аз съм хвълил око на един пикер в каталога на трабуко.Писах до томакс дали е възможна поръчка,но още не съм получил отговор.Ето характеристики: trabucco neox bomb
Length tr.length Weight Sect. C.W. Guide Handle
2,70 138 168 gr 2+2 10-30 gr S-Sic Cork 55 euro
3,00 155 193 gr 2+2 10-30 gr S-Sic Cork
ето сайта http://www.trabucco.it/PDF-2009-ing/01_ ... Feeder.pdf
сега като разглеждах видях и още един:
trabucco spilfyter xd quiver
Size tr.Lenght Weight Sect. Action Guide Handle
2,70 140 167 gr 2+3 M S-Sic Cork 45 еuro
3,00 153 192 gr 2+3 MH S-Sic Cork
Koлега ИДА, би ли дал мнение за горе посочените
Length tr.length Weight Sect. C.W. Guide Handle
2,70 138 168 gr 2+2 10-30 gr S-Sic Cork 55 euro
3,00 155 193 gr 2+2 10-30 gr S-Sic Cork
ето сайта http://www.trabucco.it/PDF-2009-ing/01_ ... Feeder.pdf
сега като разглеждах видях и още един:
trabucco spilfyter xd quiver
Size tr.Lenght Weight Sect. Action Guide Handle
2,70 140 167 gr 2+3 M S-Sic Cork 45 еuro
3,00 153 192 gr 2+3 MH S-Sic Cork
Koлега ИДА, би ли дал мнение за горе посочените
Последно промяна от lfc_boy на Пет Ное 06, 2009 12:30 am, променено общо 1 път.
Above us only sky