Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери
Само за реки има със сигурност понеже попаднах на един такъв.
Взех си едно много красиво японско воблерче "Jackson Trout Tune HW 5,5", супер изпипано обаче върви като бургия в езерото и тиха вода. Как ли не го мъчих да го водя остана си бургия, иии зачетох се по надълбоко те от тук ( http://www.jackson.jp/lures/trout_ts.html ) научих и японски даже
Та излезна, че воблерчето е за бързи реки или за бързо течаща вода (примерно под ВЕЦ-ове).
А и в река трудно ще използваш некой убавец дето копа по няколко метра дълбочина, е дори да не е трудно няма да е за много дълго
От такива работи може да се съди дали има или няма воблери разработени да работят оптимално при определени условия.
Със сигурност има и уни-модели, но има и доста, които са със специфични характеристики на работа.
Взех си едно много красиво японско воблерче "Jackson Trout Tune HW 5,5", супер изпипано обаче върви като бургия в езерото и тиха вода. Как ли не го мъчих да го водя остана си бургия, иии зачетох се по надълбоко те от тук ( http://www.jackson.jp/lures/trout_ts.html ) научих и японски даже

Та излезна, че воблерчето е за бързи реки или за бързо течаща вода (примерно под ВЕЦ-ове).
А и в река трудно ще използваш некой убавец дето копа по няколко метра дълбочина, е дори да не е трудно няма да е за много дълго

От такива работи може да се съди дали има или няма воблери разработени да работят оптимално при определени условия.
Със сигурност има и уни-модели, но има и доста, които са със специфични характеристики на работа.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Специално Японският Джаксън има доста модели воблери разработени да работят при конкретни условия а иначе обикновено се държат като упоменатият от теб , кат бургия .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Мдааа, значи имам няколко Китайски тясноспециализирани
. Сега остана да намеря къде работят 

Да попитам и аз от 3-4 дена ходя на един платен водоем с наши туристи , давам и моите такъми да ловят пастърва. И ми направи следното впечатление на 2 хорнета им се счупиха 3-ките
,а на патето му се огънаха
. Нормално ли са толкова слаби на малките модели , че досега не съм има проблем със салмо на по-големите модели . И с какви 3-ки да ги сменя ???

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Нормално както и на Голдитата освен изброените . Сложи си Оунър от по-дебелият модел и нямаш ядове 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В събота успях да го пробвам туй мъниче. Истината е,че нещо не ми допадна ама никакsandista написа:Никой не каза дали е ползвал "новото" Goldy G05 - 3.8 cm 1.8 g

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нещо като да мааш с колеца гаче са те нападнали стадо африкански пчели-мутантиsandista написа:Но със зверски туйчинг може и да лови

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Жалко ! Не съм го очаквал точно от Голди ! Може пък и ние да не сме усвоили къ дъ ловим с него ?
Щот и Трила няма игра ама ...
Щот и Трила няма игра ама ...

-
- ще става разбирач
Е какът туичинг, като го хвърлих при равномерна проводка се опитваше да се завърти, не летеше много, и с туичинга нещо пак не ми хареса.Аэ лично не бих си взел.
ПС Може пък на Румен да са му продали дефектен
ПС Може пък на Румен да са му продали дефектен

Колеги внимателно натиснете надолу с клещи лопатката и ухото.
"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
Вие не разбирате,Голди са новатори "новото" Goldy G05 - 3.8 cm 1.8 g е хибрид между въртяща блесна и воблер -имитира уклей следivo Vratsa написа:Е какът туичинг, като го хвърлих при равномерна проводка се опитваше да се завърти:lol:

днес се опитах да го посея/няколко пъти/,но мръсникът се спаси.......засега

Последно промяна от tornado69 на Чет Мар 04, 2010 9:29 am, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
И на мен не ми пасна.Тва лято го пробвах-не е за мойте такъми,иначе е много симпатичен!
-
- ще става разбирач
Добре, като е толква кофти тоя воблер, що всички си го купихте
Нещо намирисва тая масова антиреклама

Не е антиреклама става много хубав ключодържател от негоdeso_bg написа:Добре, като е толква кофти тоя воблер, що всички си го купихте![]()
![]()
![]()
![]()

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не си прав колега. Аз лично преди да си купя някой воблер предпочитам или да прочета за него или да попитам. Попитах и никой нищо конкретно не каза. Имах възможността да го пробвам и не ми допадна и реших да го споделя да не се "набута" евентуално някой колега. Инак на Голди каквато и анти-реклама да направиш няма смиdeso_bg написа:Добре, като е толква кофти тоя воблер, що всички си го купихте![]()
![]()
![]()
![]()