Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Воблери

Мнение от VGS »

Само за реки има със сигурност понеже попаднах на един такъв.
Взех си едно много красиво японско воблерче "Jackson Trout Tune HW 5,5", супер изпипано обаче върви като бургия в езерото и тиха вода. Как ли не го мъчих да го водя остана си бургия, иии зачетох се по надълбоко те от тук ( http://www.jackson.jp/lures/trout_ts.html ) научих и японски даже :)
Та излезна, че воблерчето е за бързи реки или за бързо течаща вода (примерно под ВЕЦ-ове).
А и в река трудно ще използваш некой убавец дето копа по няколко метра дълбочина, е дори да не е трудно няма да е за много дълго :wink:
От такива работи може да се съди дали има или няма воблери разработени да работят оптимално при определени условия.
Със сигурност има и уни-модели, но има и доста, които са със специфични характеристики на работа.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Специално Японският Джаксън има доста модели воблери разработени да работят при конкретни условия а иначе обикновено се държат като упоменатият от теб , кат бургия .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Мдааа, значи имам няколко Китайски тясноспециализирани :shock: . Сега остана да намеря къде работят :D
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Да попитам и аз от 3-4 дена ходя на един платен водоем с наши туристи , давам и моите такъми да ловят пастърва. И ми направи следното впечатление на 2 хорнета им се счупиха 3-ките :shock: ,а на патето му се огънаха :shock: . Нормално ли са толкова слаби на малките модели , че досега не съм има проблем със салмо на по-големите модели . И с какви 3-ки да ги сменя ???
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Нормално както и на Голдитата освен изброените . Сложи си Оунър от по-дебелият модел и нямаш ядове :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

sandista написа:Никой не каза дали е ползвал "новото" Goldy G05 - 3.8 cm 1.8 g
Изображение
В събота успях да го пробвам туй мъниче. Истината е,че нещо не ми допадна ама никак :( Нито летеше добре, нито играеше добре. Но със зверски туйчинг може и да лови :)
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

sandista написа:Но със зверски туйчинг може и да лови :)
нещо като да мааш с колеца гаче са те нападнали стадо африкански пчели-мутанти :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Жалко ! Не съм го очаквал точно от Голди ! Може пък и ние да не сме усвоили къ дъ ловим с него ?
Щот и Трила няма игра ама ... :)
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Е какът туичинг, като го хвърлих при равномерна проводка се опитваше да се завърти, не летеше много, и с туичинга нещо пак не ми хареса.Аэ лично не бих си взел.
ПС Може пък на Румен да са му продали дефектен :lol:
Telemir
новобранец
новобранец

Мнение от Telemir »

Колеги внимателно натиснете надолу с клещи лопатката и ухото.
"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
tornado69
новобранец
новобранец

Мнение от tornado69 »

ivo Vratsa написа:Е какът туичинг, като го хвърлих при равномерна проводка се опитваше да се завърти:lol:
Вие не разбирате,Голди са новатори "новото" Goldy G05 - 3.8 cm 1.8 g е хибрид между въртяща блесна и воблер -имитира уклей след :smt030

днес се опитах да го посея/няколко пъти/,но мръсникът се спаси.......засега :evil:
Последно промяна от tornado69 на Чет Мар 04, 2010 9:29 am, променено общо 1 път.
venelin venchev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от venelin venchev »

И на мен не ми пасна.Тва лято го пробвах-не е за мойте такъми,иначе е много симпатичен!
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Добре, като е толква кофти тоя воблер, що всички си го купихте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Нещо намирисва тая масова антиреклама :lol: :lol: :lol:
tornado69
новобранец
новобранец

Мнение от tornado69 »

deso_bg написа:Добре, като е толква кофти тоя воблер, що всички си го купихте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Нещо намирисва тая масова антиреклама :lol: :lol: :lol:
Не е антиреклама става много хубав ключодържател от него :lol:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

deso_bg написа:Добре, като е толква кофти тоя воблер, що всички си го купихте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Нещо намирисва тая масова антиреклама :lol: :lol: :lol:
Не си прав колега. Аз лично преди да си купя някой воблер предпочитам или да прочета за него или да попитам. Попитах и никой нищо конкретно не каза. Имах възможността да го пробвам и не ми допадна и реших да го споделя да не се "набута" евентуално някой колега. Инак на Голди каквато и анти-реклама да направиш няма сми :) Определено Вибромакса засенчва почти всички други конкуренти в класа си :) Като се затопли ще направим един излет Смит Vs Голди и Чъби vs Goldy :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”