Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зарган и илария

Мнение от zografa »

е как няма да е бурунтия и да няма сулаган ,ми то една седмица не спря да духа сигурно и утре ще е така :(
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

:finga: , Колеги, отсрамих се днес! :D
Репортажа: 13 ч. Ной на десния рог към Варна. 3 прекрасни платерини на потъваща бомбарда за около половин час. Имаше колеги от сутринта и бяха взели по 5-6 килограма. Мярнах и два много сочни кефала в единия живарник. Вълна доста удряше и с моята 3 метровка си беше изживяване.
Поспря и смених позицията. Отидох на северният рог към Златните. 2-3 хвърляния - нищо. Смених бомбардировача на плаващ - на първо хвърляне здрава платерина. Така за около 30-40 минути - 10 бройки в торбичката и една обратно в морето. После спря и последва плаж. :rolleyes:
Сега родителката се е метнала над тигана и вече се разнася миризмичка на прясна риба, а и котетата пред блока намазаха главите и дреболията.
П.П. Всяка женска беше пълна с хайвер. Ще го хапнем и него :)
:)
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Следобед на Траката много приятно време.Приятна голяма вълна,водата приятно мътна,много приятен насрещен вятър.Идеялно време за риболов на бомбарда.Много приятно ме изненадаха дългите твърди водорасли които се закачат при всяко замятане.Най хубавото беше че няма никаква риба - няма кой да гризка червея - мятай си на воля,не се налага да откачаш риби, да се цапаш.Абе перфектно си беше.Лошото че вятърът накрая обърна на западен и вероятно вълната ще падне ама да му мислят тия дето утре ще ходят - аз няма да имам време.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Страшно приятен позитивизъм :lol: :smt023
А сега де? :roll:
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

moriak1 написа:Страшно приятен позитивизъм :lol: :smt023
Фризерът не е съгласен нещо - наложи се да го поизпразня от съдържание :D .Някой беше ли на вълноломът?Разправяха за кефалови на бомбарда като си вземах червейчета.Има ли нещо вйрно?Нима най после се раздвижиха и тия проклетници!?
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

.Аз ползвам обикновена бяла морска кука 10н
.
Точно за тези куки съвсем не съм съгласен,но всеки сам си решава...............
Вълнолома си беше на мястото и се отчете подобаващо.Чувам,че от 1 септември ще отварят и останалата част. Ако някой знае подробности ,ще е интересно да ги научим.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Куку,моя хладилник отдавна се изпразни.
Така,че ония 4 сафрида от преди два дена ми дойдоха навреме,че дъщерята ще ме прави дядо скоро,бяха за нея.
Който знае как е при нашето положение със zuzko_,ще разбере защо ставаме понякога "бракониери"
Оня да не се сърди,ама ставам предател.Zuzko_ във форума е Атанас от репортажите. :D :D :D
Не за друго споменавам това,ама toxsina пак ще ме грабне за бракониер.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

чуруликпенчо написа: Точно за тези куки съвсем не съм съгласен,но всеки сам си решава...............
Каква кука препоръчваш?Ползвам бели щото червеят най добре се нанизва на тях.То няма много логика да маскирам влакното а куката да бляска от километри ама... .Като че няма особено значение - имам и червени е черни и ги ползвам от време на време.Ако препоръчаш нещо обаче със сигурнуст ще се съобразя.
А кефалови имаше ли наистина?Взех червеи от морска гара и погледнах какво е полужението - стори ми се ненадеждно - отидох на по-доброто място :D :D :D :D .
п.п.Киро - знам за какво говориш :D .И аз наскоро изпълнявах мокра поръчка :D .При мен във фризерът се намираше всичко друго само не и кая - ко да правиш :D .
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Aз използвам само и единствено синьо-черните куки на "Мустад",при това 12-ти номер.Не са ме подвеждали никога ,при положение,че съм пробвал и доста "прехвалени" марки. Не ангажирам обаче никой с мнението си.Както казах-всеки си има предпочитания.
Не мислех да споделям в "ефир",но тази вечер имаме 17 заргана и 3 платерини на вълнолома. Дори не се напъвахме с ловенето,а просто си ловихме докато отдъхваме с жената.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз за илария,платерина и заргана,демек за риболов на бомбарда,използвам 12номер сини морски куки,но забравих кой беше производителя.Мисля,че Мустад,но да не излъжа някого.Куките са тънки и остри,с дълго рамо,типично за морските куки.Не блестят като белите и се скриват доста добре в червея.Червея го буча през главата,като вкарвам куката до корема му и от там изваждам само жилото й.Куката е почти цялата скрита в корема на червея.Така червея е нанизан на куката и на част от повода и е доста по-сигурно,че няма да бъде изяден при кълване.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Благодаря искрено за инфото!Имам такива само че 10номер,ще се снабдя и със 12-ки.Сега мнооого съжалявам че подминах вълноломът :D .А ми беше едно от често посещаваните места миналите сезони.И там объркаха нещата с мястото за паркиране обаче - няма празно - навсякъде окупирано.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Скоро не съм минавал от там.Риба има,но и идиоти има доста.Ще дойдат в повечко тая година и май пак ще избягвам да ходя там,щото миналата година с тях си начупих нервите. :evil:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Червея го буча през главата,като вкарвам куката до корема му и от там изваждам само жилото й.
Камба,боцвай ги през устата и ще се убедиш , че е по-добрия вариант. Като се видим,ще ти покажа на място какво имам в предвид.
avus
новобранец
новобранец

Мнение от avus »

Здравейте, сега се връщам от вълнолома (разходка с жената)...зад Морска гара даваше хамсия, ама дойде катамарана и граничните изгониха рибарите. До Яхтеното пристанище (до "Перун") имаше 10-ина човека, може и някой от съфорумците са е бил....вадеха граца на чепаре ( не видях цвета на перушината) и на плувка със светулка и морски червей. За 20-30 мин. всички колеги сборно извадиха около 15-20 рибета. Надявам се да съм Ви бил полезен, а иначе аз ще си чета форума кротко и ще чакам захлаждането на водата. Дано реализирам скоро и аз излет с улов. Наслука!!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Kuku,ама те това е морския риболов.Кога дава Нептуна,го вземаш.Кога той ти иска,не те пита,а си го взема.
Затуй Марко Поло не чете тука,не може да ни разбере,а toxsina ме прави бракониер,че съм взел хамсия 10 см,а не 9 както е стандарта.Не знае момчето какво е карабалък.Може би си мисли,че стават по 10кг.

Та при нас е така,като дава вземаш и във фризера,щото после въпреки че е лято,месеци нищо.
Или реално погледнато,за цяла година имаш към 20 не повече от 30 дни,когато имаш късмет.
За по хубавите риби,на 5-10 г,един път.
Тази вечер говорех на чашка с вуйчо си в барчето.Балъкчия отвсякъде.
През 65-70г,караше скутер на Златните,влачеше водни ски,та ми разправя,как едни излизат от ачика и мааат ръце.
Пали скутера/тъкмо му свършило работното време към 1800ч / и с още двама отиват да ги посрещнат.
Ония закачили моруна към 5м дължина,успяли да я завържат цялата покрай лодката,и най вече опашката.
15 човека,с големи усилия са я измъкнали на брега.
Е те тези хора,даже и които са помагали,това им е спомена на живота за морския риболов.
Абе,аз още калканченце не съм хващал,иначе тук се правя на голям балъкчия.Пък лефер,има сигурно 10г,за паламуд / без тези кат сафрида,щото пък такива скумрии съм имал,/никога.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”