Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Риболов на Толстолоб
Не колега
Захранката трябва да прави облак във водата и пружината да е на около 1 метар дълбочина със тапа отгоре , но да не спаим темата прочети от началото сичко пише 

Значи един ден бях отишъл на едно язовирче.Пристигнах видях че някой беше хванал нещо гледах отстрани и виждам че вади толстолоб към 20 кг беше.Поразпитах после за монтажа и реших да пробвам.Значи монтажа е следния,връзвам пружина като отгоре и отдоло има две тройки куки над пружината плувка 30 40г,която се фиксира със олово не много малко към 5 10 гр, от там си регулирате каква дълбочина,но по важното е захранката значи пробвал съм няколко различни цвята и съм забелязал че на червеното набляга повече.Отидох разгледох и реших да зема За Шаран с Ягода и отидох да пробвам.Сутринта към 7 часа бях на язовира хвърлях сменях нищо не удари, и си рекох да си тръгвам почнах да събирам вече другите въдици и гледам тази до мен кълве застанах до нея и изчаках след 1 минута плувката потъна и започна борбата 10 минути ходене напред назад накрая го изкарах 20 кг толстолоб. Надявам се да съм помогнал
-
- ще става разбирач
Това тфойто май ме самнява колега
покажи снимки и ще ти повярваме ! 

-
- научил се да хвърля
колега,вярно че набляга на червеното.ягодата е доста добра,ама ягода с коноп е направо убийствена комбинация 

Здравейте колеги.Кажете мнението си,рано ли е да се пробват толупите.И по това време на дъно и или не.
-
- ще става разбирач
Зависи колега
;] ако видиш че играе от горе меткай се може да се закачи некой 

-
- научил се да хвърля
абе според мен не ги търси по голямото слънце,а като е голяма жега ги пробвай по-към дъното.тва си е лично мое мнение.
Здравейте колеги.Оказа се че не е рано за толупите.На 7.05. ги пробвах на яз.Морун.Хванах 1 8.200кг.Стандартен монтаж тапа и пружина и дълбочина 2м.На пружината коноп с ягода и допълнително концентрат ягода течен.Имаше още няколко бутания но само 1 се закачи.Утре ще се опитам да кача 2 снимки.
Колега виждаха ли се рибоците да играят отгоре, понеже на мястото където ходя аз не се виждат, но съм решил да пробвам.todor777 написа:Здравейте колеги.Оказа се че не е рано за толупите.На 7.05. ги пробвах на яз.Морун.Хванах 1 8.200кг.Стандартен монтаж тапа и пружина и дълбочина 2м.На пружината коноп с ягода и допълнително концентрат ягода течен.Имаше още няколко бутания но само 1 се закачи.Утре ще се опитам да кача 2 снимки.

Виждаха се да играят но рядко не като през лятото.Излизаха само когато няма вятър.
-
- научил се да хвърля
хаха ша разберете вие къде е истината 

Някой виждал ли е в БГ да се продава подобно нещо за закачане на куките отстрани на спирала http://rybakiohotniki.ru/NGUA/blog/788/

-
- ще става разбирач
Аз преди си бях направил нещо подобно за хранилката , ама не сам виждал да го продават по магазините 

-
- научил се да хвърля
ако в София го има в някой склад,другаде едва ли ще го намериш в БГ!