Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Вуйчо-Ваньо написа:didava написа:Как да стигна до "полицейския рибарник" в с.Труд ?

В долния край на страницата има описание на пътя и снимка.[/quote
Мерси
[Всичко хубаво в живота е или незаконно ,или неморално,или те кара да надебеляваш.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Вуйчо-Ваньо написа:За нищо.Ако ходиш - пиши за резултата.НАСЛУКА!!!
ОК , мислим с приятели да излезем в неделя но още не сме решили къде. Но в понеделник задължително ще пиша за резултатите. Мислихме пак да ходим на с.Войсил - но този уикенд и другия /6 и 7 май/ ще има състезания и за нас едва ли ще има място.
[Всичко хубаво в живота е или незаконно ,или неморално,или те кара да надебеляваш.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Някой да има актуално инфо за Оризово - с 6лв. такса.Тръгна ли щуката на изкуствени примамки?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Скоро бях задал въпрос за един платен водоем в с.Белащица край Пловдив.Днес,много "нахъсан"
,отидох заедно със сина ми да проверя сам язовира.Честно казано бях взел фотоапарата и мислех да пусна едно фоторазказче в раздел "моят риболовен излет".А тя каква стана?В 7 часа сутринта бяхме на водоема.Условията - 5 лева такса на човек,2 въдици,шарана се заплаща по 5,50 лева за килограм,а останалата риба (каракуда,червеноперка,костур и чаушан),която присъствала в доволни количества,се лови свободно и не се доплаща.Сега почва интересното:ние издържахме до около 14 часа.За това време през язовира(кой за повече,кой за по -малко) се изредиха над 40 човека.От всичкия този народ аз бях единствения щастливец,който успя да извади риба - костур с дължина 5 - 6 см.
Повече не ми се обяснява.Не знам дали е възможно това да е било "КАРЪК" или е реалната ситуация на водоема.Преценете сами!
ПП:На платен водоем с малки размери,който уж е нагъсто зарибен,да не успееш даже да направш "сефте" и това се отнася за всички на водоема.Моят съвет - по - добре опитайте другаде!!!
ПП2:Някой ако може да даде инфо за някое готино водоемче за утеха да отида да си оближа раните.Благодаря предварително!

ПП:На платен водоем с малки размери,който уж е нагъсто зарибен,да не успееш даже да направш "сефте" и това се отнася за всички на водоема.Моят съвет - по - добре опитайте другаде!!!
ПП2:Някой ако може да даде инфо за някое готино водоемче за утеха да отида да си оближа раните.Благодаря предварително!

Като сме почнали да се хвалим кЪде не се хваща риба...Ако искате да си изкарате добре не ходете и на Първенец.Положението е същото,до обяд само плевелна каракуда 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
kef4e написа:Като сме почнали да се хвалим кЪде не се хваща риба...Ако искате да си изкарате добре не ходете и на Първенец.Положението е същото,до обяд само плевелна каракуда

за едно и също нещо говоримВуйчо-Ваньо написа:kef4e написа:Като сме почнали да се хвалим кЪде не се хваща риба...Ако искате да си изкарате добре не ходете и на Първенец.Положението е същото,до обяд само плевелна каракуда![]()
![]()
Кво хвалене бе колега?На мен целта ми е като плаща човек за платен водоем да си направи кефа - наистина да си направи кефа,а не да ходи да си трови нервите.Поне да отсеем "яловите" водоеми дето ги хвалят само с цел реклама.

- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Някой ходил ли е скоро на дупките след 9-ти километър?Има ли смисъл да се ходи или масовите риби пак са по 50 грама като предните години?
-
- разбира нещата
Днес на Чоба-шаранчета....утре на Леново ще пиша
-
- разбира нещата
Вчера Леново-дребна каракуда,някой друг чаушан и 2 карабалъка...едно малко шаранче беше върнато,дано зарадва някой колега догодина
п.с платените ма дразнят ама...забрана да го..

п.с платените ма дразнят ама...забрана да го..
-
- новобранец
Ходя вече за 3-ти път на рибарника в куртово и съм доволен има 3 водоема два малки е един по-голям в единият от малките гьолове има предимно каракуда а в другия малък има шаран,каракуда,кефъл,бял амур и сом.Първият ми път хвърлях на гьола с каракудите и за 3 часа направих 2.8кг каракуда средно рибите са по 300 грама но искарах и една каракуда 500 гр.Вторият ми излет ресхих да забера и дядо със мен но този пут хвърляхме на гьола с шараните и каракудите там изкарахме много хубави каракуди кото най-голямата беше 800гр искарахме и някои друг кефъл дядо трипати испусна няколко големи риби най-интересно беше вчера отидох към обяд видях двама комший и седнах при тях те бяха искарали няколко каракуди и един шаран 2кг. те бяха нахвърлили жито и бяха сабрали всички малки риби искарах 2 каракудки и след третото мятане перото започна да се потапя много бавно сасякох и искарах един шаран 2кг след това започнах да хвърлям по-навътре и почнах да искарвам хубави каракуди по-късно докарах един доста преиличен шаран до брега и ми скъса вземи и перото и куката след малко един познат го гледам че вади някаква едра риба изкара я и ме пита дали на мен ми е скусало преди малко казахму да оказасе че е хванал шарано които съм изпуснал шарана беше 4.1кг искарах 2 кг каракуда и приключих с риболова.Такста е 2лв на пръчка каракуда до 2 кг безплатно и кефал до 1кг.
Отзиви от Сърнегор - в неделя ходих с един приятел и срещу "скромната" такса от 10лв на човек успяхме да уловим 6-7 каракуди по около 80-100гр и 2 шаранчета по 300-400гр. Единствения плюс от този риболовен излет беше прекрасната природа и това че нямаше много хора, на целия водоем бяхме 7-8 човека.
Говорих с хората които стопанисвам водоема и те казаха че преди около две седмици са пуснали доста риба - шаран , каракуда и щука, но явно рибата почиваше в този ден
Говорих с хората които стопанисвам водоема и те казаха че преди около две седмици са пуснали доста риба - шаран , каракуда и щука, но явно рибата почиваше в този ден

-
- разбира нещата
Някой, скоро да е ходил на Чомлек дере до Брезово,чуха се слухове за добри излети
Дали не са само слухове?Ако някой разполага с достоверна информация - нека сподели 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Миналата седмица в магазина на един приятел имаше залепена реклама на някакъв язовир край Брезово,но не знам дали става въпрос за същия.Каза,че от там,където зарежда стръв му дали брошурата без изобщо да познава водоема и собствениците.При тях имало цял топ рекламни материали.Явно сериозно са се заели да правят реклама.
Дано да си заслужава.