Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Пак за Гърция
ЕЙЙЙ откъдето минем трева не никне !!!! Явно не всички..., но 90 % племето ни са диваци 

Колеги,като дългогодишен жител на южната ни съседка искам да изразя мнението си относно неприятната ситуация.
Значи на първо място трябва да се знае,че на практика на повечето пристанища,плажове,яхтени докове и спортни комплекси в Гърция риболовът е забранен.Тези забрани се налагат от местната управа /кметство,морска охрана или туристическа полиция/.Смятам,че не е правилно да се мисли и твърди,че заради боклуците оставени след риболова на отделни български рибари гърците са забранили риболова където и да е.Това завистливо племе ще наложи забрана даже ако след риболов почистите акуратно района с прахосмукачка.Византийците са доста лошо настроени към всички дръзнали да посегнат на националните им богатства,към всички който успяват да хванат повече риба от тях и към всички които хващат риба по различен от техният начин.Апела ми към всички които ще предприемат риболовни излети в Гърция е да се придържат към местните разпоредби,да напускат местата за риболов така както са ги намерили и да връщат маломерният улов обратно в морето.
Желая успех на всички!
Значи на първо място трябва да се знае,че на практика на повечето пристанища,плажове,яхтени докове и спортни комплекси в Гърция риболовът е забранен.Тези забрани се налагат от местната управа /кметство,морска охрана или туристическа полиция/.Смятам,че не е правилно да се мисли и твърди,че заради боклуците оставени след риболова на отделни български рибари гърците са забранили риболова където и да е.Това завистливо племе ще наложи забрана даже ако след риболов почистите акуратно района с прахосмукачка.Византийците са доста лошо настроени към всички дръзнали да посегнат на националните им богатства,към всички който успяват да хванат повече риба от тях и към всички които хващат риба по различен от техният начин.Апела ми към всички които ще предприемат риболовни излети в Гърция е да се придържат към местните разпоредби,да напускат местата за риболов така както са ги намерили и да връщат маломерният улов обратно в морето.
Желая успех на всички!
Те, че не ни обичат е ясно ...Но и ние си имаме вина за доста неща. Методи, като ток, бомби, мрежи в язовири на забранени места са ни специалитет
Бокуците ни са само гарнитура 

-
- научил се да хвърля
и тука сме след тяхMARLIN написа:Те, че не ни обичат е ясно ...Но и ние си имаме вина за доста неща. Методи, като ток, бомби, мрежи в язовири на забранени места са ни специалитетБокуците ни са само гарнитура

Здравейте колеги,
За великден /21-25 април/ сме си запазили една вила на остров Тасос. По-точно ще бъдем в Лимена.
Мисля да си взема сопите и такъмите но може ли някой да сподели какво да очаквам по това време на годината?
Прочетох цялата тема и останах с впечатление, че Април месец се вади предимно дребна Ципура или както там се казва. Ще си взема чепаретата пък да видим какво ще излезе.
Да се опитвам ли с бомбардите или да не си губя времето?
А има ли смисъл да си нося морски червеи от Варна или да си купувам от там?
някой дали има впечатление от местата за риболов? И там ли има забрани по буните?
А някой може ли да сподели колко парици би могло да струва наемането на лодка за риболов? За разрешителното вече разбрах, че трябва да си изкараме задължително.
Благодаря предварително
За великден /21-25 април/ сме си запазили една вила на остров Тасос. По-точно ще бъдем в Лимена.
Мисля да си взема сопите и такъмите но може ли някой да сподели какво да очаквам по това време на годината?
Прочетох цялата тема и останах с впечатление, че Април месец се вади предимно дребна Ципура или както там се казва. Ще си взема чепаретата пък да видим какво ще излезе.
Да се опитвам ли с бомбардите или да не си губя времето?
А има ли смисъл да си нося морски червеи от Варна или да си купувам от там?
някой дали има впечатление от местата за риболов? И там ли има забрани по буните?
А някой може ли да сподели колко парици би могло да струва наемането на лодка за риболов? За разрешителното вече разбрах, че трябва да си изкараме задължително.
Благодаря предварително
там на тасос има доста риба но на чепарета забрави да ловиш това там не се използва.вземи си воблери за лаврак и пробвай между 12 до2 през ноща или по тъмно на мястото където спира ферибота .вземи си бомбардите и задължително бял червей защото там кълве на бял а няма никъде .морски червей може да си извадиш на керамоти като тръгнеш от ферибота към носа в дясно .по това време започва да излиза сафрид .скумрия(кульо).зарган.спаро.лефер.лаврак.кефал.цибрида.платерина и мн.други риби.трябва да имаш захранка от смачкана риба смесена с кал и стръв бон филе от пиле и филе от риба(фриша или др) и да пробваш на кейовете след като захранваш.на тасос няма морски полицаи и може да си ловиш колкото искаш.успех
Благодаря,ribar64 написа:там на тасос има доста риба но на чепарета забрави да ловиш това там не се използва.вземи си воблери за лаврак и пробвай между 12 до2 през ноща или по тъмно на мястото където спира ферибота .вземи си бомбардите и задължително бял червей защото там кълве на бял а няма никъде .морски червей може да си извадиш на керамоти като тръгнеш от ферибота към носа в дясно .по това време започва да излиза сафрид .скумрия(кульо).зарган.спаро.лефер.лаврак.кефал.цибрида.платерина и мн.други риби.трябва да имаш захранка от смачкана риба смесена с кал и стръв бон филе от пиле и филе от риба(фриша или др) и да пробваш на кейовете след като захранваш.на тасос няма морски полицаи и може да си ловиш колкото искаш.успех
После ще докладвам за резултатите:)
Искам да попитам може ли да се лови от дясно на ферибота на рибарския кей в Керамоти?
ribar64 написа:.цибрида.

На какъв език се казва така?
Я покажи ни я да я видим

да ти я покажа , ела на риба с мен и ще я видиш , ако искаш ела на стадион локомотив софия и ме потърси там ще ти кажа и как я ловяпетър василев написа:ribar64 написа:.цибрида.Каква е тази риба бе колега
![]()
Я покажи ни я да я видим
-
- научил се да хвърля
и аз несъм я чувал тази риба но не разбрах защо да идва човека на стадиона да му кажешribar64 написа:да ти я покажа , ела на риба с мен и ще я видиш , ако искаш ела на стадион локомотив софия и ме потърси там ще ти кажа и как я ловяпетър василев написа:ribar64 написа:.цибрида.Каква е тази риба бе колега
![]()
Я покажи ни я да я видим

Е са стана интересно.... 

-
- разбира нещата
Ще бъда много благодарен на всеки , който помогне с инфо относно морският риболов в района на Ламия , Камена Вурла и близките селища - каква риба може да се търси по това време на годината. Кое е по-удачно ?- Риболов на бомбарда , чепаре или спининг-(воблери и др. изкуствени примамки), имам впредвид риболов от кея. Предстои ми гостуване за 5-6 дни в този район и ще помъкна някоя друга част от инвентара
Няма само да се яде и пие, де! 
Приятно изкарване на Великденските празници и предварително Благодаря на отзовалите се 

Пробвай на всичко,без чепаре.Най-вече по дъното.Може и да хвърлиш някоя коричка хляб,да видиш дали играе кефал на повърхноста.
- Поморийския
- ще става разбирач
Абе Кирка Поморие говори ли ти нещоkirkata77 написа:Пробвай на всичко,без чепаре.Най-вече по дъното.Може и да хвърлиш някоя коричка хляб,да видиш дали играе кефал на повърхноста.