Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Последни манджи за 2011г. - малко лебец:

...следва ПЪЛНЕНО АВОКАДО:
Запържваме пилешки гърдички насецкани на парченца, добавяме лучец и разни сиренца - крема, чедър и синьо, бъркаме, докато стане на вид като повърнато от котката:

След т'ва пълним авокадата:

...ръчкаме няколко клечки за зъби, за да не се разтворят, овъргаляме в разбито яйце и галета, след което пържим в жежко олио:

Клъцваме на три части и ако сме си направили някакъв сметанов сос - заливаме с него, ако пък ни е домързяло, караме без сосче:

За десертче - торта "Виена" /рецептата я има някъде по темата/

Сега се чудя к'во да измъдря за Нова година, ама пък като не съм гладен и ми я няма музата, та ще видим...

...следва ПЪЛНЕНО АВОКАДО:
Запържваме пилешки гърдички насецкани на парченца, добавяме лучец и разни сиренца - крема, чедър и синьо, бъркаме, докато стане на вид като повърнато от котката:

След т'ва пълним авокадата:

...ръчкаме няколко клечки за зъби, за да не се разтворят, овъргаляме в разбито яйце и галета, след което пържим в жежко олио:

Клъцваме на три части и ако сме си направили някакъв сметанов сос - заливаме с него, ако пък ни е домързяло, караме без сосче:

За десертче - торта "Виена" /рецептата я има някъде по темата/


Сега се чудя к'во да измъдря за Нова година, ама пък като не съм гладен и ми я няма музата, та ще видим...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: Вкусотии в чинии
Кире, сложил си в торбата и Звездев и Ути. С това вдъхновение и въображение братко, можеш само да си им учител. А за Новогодишната трапеза какво ли ще изтвориш, бедна ми е фантадията! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Благодаря, г'син Диканаров!
Тази вечер метнах две баници...ям като за последно
, не защото иде 2012-а и краят на света, а защото иде Нова година и пак ще ставам нов човек - спиране на цигарите
, минаване на диета, повече движения и т.н., 'щот вече съм в инфарктна възраст.
Първата е баница с праз и бекон /и чаша айрян/
...тя ми е за вечеря:


Втората си е класика - с масло и сирене:

Пекох ги и двете наведнъж, взеха, че станаха.
А'ре на баницитеееееее....топли, топлиииии....

Тази вечер метнах две баници...ям като за последно



Първата е баница с праз и бекон /и чаша айрян/



Втората си е класика - с масло и сирене:

Пекох ги и двете наведнъж, взеха, че станаха.

А'ре на баницитеееееее....топли, топлиииии....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Ей,пустиняк и моята възраст стана инфарктна-изтекоха ми лигите.За инфаркта не се майтапя-след НГ строги ограничения,но не и с риба. 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Честита Нова година на всички кулинари-чревоугодници!
Ето с к'ви кулинарни подвизи приключих миналата година...'баси, как звучи само - "миналата година", все едно е било е-хееееее, а то е едва оня ден.
До края на тази седмица ще се отдам на "три дни яли, пили и се веселили", а от другата започвам рецептите на Пиер Дюкян.
Та к'во сътворих за празниците....Мислех си за някаква екзотика, но въпреки ниската цена от "само" 2 бона за кило трюфели, рекох да се спра на омар...тъй де, к'во му плащаш - 15 лв. за 100 грама.
Направих ун омар дьо фламбе ала разсол л'ала-бала-минут з'мезе о'рдьовърче
Яла го те:

Вече разфасован:

...и насецкан:

Позапържих го в масълце, чер пипер и лимонов сок:

...след което фламбирах с "Бомбай сафир":

Получи се т'ва:

...и по нищо не се различаваше от дунавските раци!
....ееееее, малко по-соленичък беше, 'ма к'во ми пречи да осоля и тия от реката?
Основното ястие беше съставено от те тия основни съставки:
Отворих джобчета:

...запълних ги:

Опаковах кЪт за подарък, после пекох няколко часа:

След т'ва отворих, сложих сиренца и позапекох, та се получи ето туй нящо, което не е като онуй нящо:


За салатка си направих руска такава:


А за десертче - торта "Гараш", ъф ко:з......малииий, стана трепач!
Същата като в един спомен....Слънчев бряг 1986г., изгрева на слънцето, червен Ротманс, ароматно кафе и торта "Гараш"...усещащ се орехов вкус на блатовете и нежния леко-горчив шоколад.....ммммммм......



Сигурно ви е писнало от набиване тия дни, а?
Вече не иската да гледате храна и на снимки дори?
Обмисляте различни диети, вие сте нови хора от Новата година?
А, дано!
........'щот вече мога да показвам и рецепти за овесени ядки и обезмаслени продукти.



Ето с к'ви кулинарни подвизи приключих миналата година...'баси, как звучи само - "миналата година", все едно е било е-хееееее, а то е едва оня ден.

До края на тази седмица ще се отдам на "три дни яли, пили и се веселили", а от другата започвам рецептите на Пиер Дюкян.

Та к'во сътворих за празниците....Мислех си за някаква екзотика, но въпреки ниската цена от "само" 2 бона за кило трюфели, рекох да се спра на омар...тъй де, к'во му плащаш - 15 лв. за 100 грама.

Направих ун омар дьо фламбе ала разсол л'ала-бала-минут з'мезе о'рдьовърче

Яла го те:

Вече разфасован:

...и насецкан:

Позапържих го в масълце, чер пипер и лимонов сок:

...след което фламбирах с "Бомбай сафир":

Получи се т'ва:

...и по нищо не се различаваше от дунавските раци!


Основното ястие беше съставено от те тия основни съставки:

Отворих джобчета:

...запълних ги:

Опаковах кЪт за подарък, после пекох няколко часа:

След т'ва отворих, сложих сиренца и позапекох, та се получи ето туй нящо, което не е като онуй нящо:



За салатка си направих руска такава:


А за десертче - торта "Гараш", ъф ко:з......малииий, стана трепач!
Същата като в един спомен....Слънчев бряг 1986г., изгрева на слънцето, червен Ротманс, ароматно кафе и торта "Гараш"...усещащ се орехов вкус на блатовете и нежния леко-горчив шоколад.....ммммммм......



Сигурно ви е писнало от набиване тия дни, а?


А, дано!



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: Вкусотии в чинии
Абе знаех си аз!
Боже, боже, каква мъка е била и около теб!




Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- gloupan
- разбира нещата
- Мнения: 758
- Регистриран на: Чет Юли 12, 2007 11:48 am
- Местоположение: КИРО - гр.София /Видин/
Re: Вкусотии в чинии
Изглежда ВКУСНО!!!GODzillata написа: Та к'во сътворих за празниците....Мислех си за някаква екзотика, но въпреки ниската цена от "само" 2 бона за кило трюфели, рекох да се спра на омар...тъй де, к'во му плащаш - 15 лв. за 100 грама.![]()



Адашка, да не си сменил професията ? Дори и да не е така, като решиш да приготвиш "някаква екзотика" обади се , ще ти помогна в намирането на добра цена на тази "екзотика".
TRS70MLF2
- gloupan
- разбира нещата
- Мнения: 758
- Регистриран на: Чет Юли 12, 2007 11:48 am
- Местоположение: КИРО - гр.София /Видин/
Re: Вкусотии в чинии
Само ще добавя , че Тайната на ястията на фурна е -НИСКА температура и по ДЪЛГО време за печене завити във фолиоMargatyna написа:GODzillata написа:Мда...пържоли никога не мога да уцеля, все ме е страх да не останат алангле и обикновено отвън са изгорели, а отвътре леко сурови и крайният продукт е подметка.![]()
![]()
![]()
Няма значение дали ги пека в тава или на скара - все тая.![]()
Та я споделете вие как ги правите и технологията на топлинна обработка?
Свински пържоли обичам вратни, поне 2 см дебелина, препоръчително с кокъл. Никога не ги правя на тиган. Предпочитам ги във фурна или на барбекю. Овкусяването е въпрос на вкус (сол, чубрица, черен пипер, кимион, лук, вино-кой каквото си пожелае). Омазвам ги добре с подправки и олио, не ги чукам. Слагам ги в тавата с малко вода около половината от височината на пържолите, което ще рече 1 см и ги покривам с фолио. Затоплям фурната до 230 градуса и ги мятам вътре. Задушават се около 40 мин, след което махам фолиото и ги оставям да се запекат.

TRS70MLF2
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
В тоА студец к'во друго му остава на човек, освен да се повърта около фурната.
Рекох да нанижа едно пиле с гарнитурка от картофки и гъбки:

Последствие прецених, че таА гарнитура некФо не ме радва - та добавих и малко кълкички:

Така вече по' биваше:



Рекох да нанижа едно пиле с гарнитурка от картофки и гъбки:

Последствие прецених, че таА гарнитура некФо не ме радва - та добавих и малко кълкички:

Така вече по' биваше:


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Не си човек ти ..........



Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dzeviza
- ще става разбирач
- Мнения: 515
- Регистриран на: Пет Юли 01, 2011 2:39 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Вкусотии в чинии
Евала колега,докато си пия кафето четох,четох и такъв апетит ми дойде,че от всичко ми се прииска да опитам




-
- новобранец
- Мнения: 54
- Регистриран на: Чет Мар 10, 2011 1:32 pm
- Местоположение: Поморие
Re: Вкусотии в чинии
Е, не - още съм на кафето и вече огладнях
Не трябваше да отварям тази тема... Апропо - какво се случи с диетата




Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Диета я отсвирих като балтон в жега!ATANAS GANCHEV написа:.. Апропо - какво се случи с диетата![]()

В тоя студец телесата ми имат нужда от мазнини, за да им е топло и комфортно на душата.

Поредния опит обаче остава за пролетта.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 171
- Регистриран на: Сря Яну 13, 2010 8:22 pm
- Местоположение: София
Re: Вкусотии в чинии
.....Диета я отсвирих като балтон в жега



- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
За тази вечере спретнах 2 в 1 - Свети Валентин и Трифон Зарезан:

/цици от ориз за гарнитурка и Бьоф Строганов/
Честити ви празници, рибари-кулинари!


/цици от ориз за гарнитурка и Бьоф Строганов/
Честити ви празници, рибари-кулинари!


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
