Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Става ли да ползвам основно 0.13 и повод 0.10 за бомбарда 25 гр?
става ако имаш много бомбарди излишниfelippemassa написа:Става ли да ползвам основно 0.13 и повод 0.10 за бомбарда 25 гр?

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Проблема е че другата ми шпула е 0.20 ама има много малко месина към 50-60 м.
felippemassa написа:Става ли да ползвам основно 0.13 и повод 0.10 за бомбарда 25 гр?
защо ти е да слагаш толкова тънка основа а и повод??????????????????????

ами просто си купи нова или 0.20 или 0.18 то зависи от много други фактори но не ти знам нито пръчката нито макарата каква е?felippemassa написа:Проблема е че другата ми шпула е 0.20 ама има много малко месина към 50-60 м.

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пръчката ми е микадо ултравайлет фидер 3.90 а макарата е attract cast 20.

felippemassa написа:Пръчката ми е микадо ултравайлет фидер 3.90 а макарата е attract cast 20.
с този фидер е по добре 0.18 защото има много водачи

офффф не мога да ви оправя кой кой е все едни и същи сме там ама ....

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А става лид а използвам нещо като шок лидер например шок лидерът да ми е 0.20 а останалата месина да е къса?? 

шок лидера се ползва за тънка месина или плетено а не за къса месина с него няма да я удължиш с не повече от 6-7метра,просто си купи нова достатъчно дългаfelippemassa написа:А става лид а използвам нещо като шок лидер например шок лидерът да ми е 0.20 а останалата месина да е къса??

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
има ли монтаж към усновно плетено 0.14 смисъл монтажа е да се добавя някакво пърче корда по дебело да се разтяга .За да нямам проблем с кефаловите риби ?
Мисля че след бомбардата се слага поводdobria1 написа:felippemassa написа:Става ли да ползвам основно 0.13 и повод 0.10 за бомбарда 25 гр?
защо ти е да слагаш толкова тънка основа а и повод??????????????????????

колега ти зарганите с 0.10 ли ги ловиш???sharo1 написа:dobria1 написа:felippemassa написа:Става ли да ползвам основно 0.13 и повод 0.10 за бомбарда 25 гр?

а тази така наречена бомбарда от снимката ти ако я хвърлиш с 0.13 (монофил)те тогава ще те

Че какъв е проблема да хвърля и да ги дърпа с този повод .dobria1 написа: колега ти зарганите с 0.10 ли ги ловиш???маи си имаме тука професионалист
а тази така наречена бомбарда от снимката ти ако я хвърлиш с 0.13 (монофил)те тогава ще те![]()
![]()
3 бири
Аз използвам основно 0.18 и повод 0.16 поради това че, по трудно ще скъса при замятане с оплитане, повода е0.16 ако удари някоя платерина да има вероятност да я хвърля на тетрапола.
Не виждам какъв е проблема да заметне с 0.13 и да дърпа заргани с 0.10.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
според мен има проблем
за повода незнам но тоя бидем 0.10 на 2-рия хубав есенен зарган е чао.не мисля,че има нужда от такова претрисане.аз също ползвам 18 / 16 и мисля,че това е оптималния вариант но това е само мое наблюдение 

Качествени чепарета Borkata

- Моряка
- кандидат преподавател
С монофил 0.18 и бидем 0.14 мисля е добре за зарган и платеринки,е ако се върти и кефал може да се смени с по-дебело,то и куката може да е по-голяма
Пък след ,като Добрия ме убеди,че Дуела не е чист,почвам да търся хубав ФК малка разфасовка,или може комбинация с някой 

А сега де?