Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Качествени чепарета

Мнение от dobria1 »

ами да се опита да връзва всичко заедно не отделно куката и после перата,може бидемите да са по дълги и не на последно място по дебела месина или флоро.ако има това 0.14 според мен ще се усуква по маиката и като хване няколко рибоци ще заприлича на женски интимен косъм (то не че жените ги оставят вече)
това е от мен и моето мнение извинявам се за израза (критика) :cry:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

добрия ,рибята кожа от ПУФИН магазина ли я взе или има вече нарязани ,щото чакаше матрицата.ходих вчера извадил е ново чепаре мисля ,че ще работи, аа,сложил е две туби със светеща боя, и ако искаш си носиш чепаретата (независимо къде си ги купил)и можеш да си ги тунинговаш с нея БЕЗПЛАТНО -почва да ме кефи тоя
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

dobria1 написа:ами да се опита да връзва всичко заедно не отделно куката и после перата,може бидемите да са по дълги и не на последно място по дебела месина или флоро.ако има това 0.14 според мен ще се усуква по маиката и като хване няколко рибоци ще заприлича на женски интимен косъм (то не че жените ги оставят вече)
Вече Ви предупредиха, че тук се пиши само за новости но изпробвани в полеви условия и доказали своите предимства. Но младите са напористи , което ще Ви изиграе лоша шега.
Към критикуващите/двамата/ ще кажа:- Първо се докажи пред себе си /което е най-трудно/, после пред другите и чак тогава давайте съвет на другите. :wink:
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

любак,ти чепаретата остави на нас...я по-добре кажи като как ще е времто утре сабахлем ,че нещо това антициклонче ме притеснява а от баба си знам -ако на 24/7 е горещо (ама много) то 6 дни след Коледа чакай сняг та верно ли е не знам ама ще броя дните
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

lefi написа:любак,ти чепаретата остави на нас...я по-добре кажи като как ще е времто утре сабахлем ,че нещо това антициклонче ме притеснява а от баба си знам -ако на 24/7 е горещо (ама много) то 6 дни след Коледа чакай сняг та верно ли е не знам ама ще броя дните
Ако слушаше баба си по-добре,
сега нямаше да ръсиш глупости.
Има едни макавееви дни,които определят следващата година.
Тарикат си,ще пишеш за какво става въпрос. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:жестоки са колега много са красиви дано и рибата е на същото мнение
исках да питам откъде взе пера от (бърне)
Колега, перата не са от бърне. Вярно, че на пръв поглед изглеждат така, но са си от див йордек. Сигурно се сещаш, че има и малко по-тъмни пера сред тези от дивия йордек. Е, аз явно съм попаднал случайно на такива. :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

lefi написа:колега,и аз можех да напиша- СУПЕР,АДСКИ,ЖЕСТОКИ са,и да се подхилвам скришно. предпочитам да кажат -тоя на голям специалист се направи,но да ти кажа истината - не съм сигурен ,че тези чепарета(бидеми) изглеждат добре и ще са удачни .разгледай например сайта на хаябуса -един от лидерите в производството на чепарета ,имат стотици модели .мисля ,че хората са открили топлата вода,остава само да префасонираме към нашите условия....
Колега, нямам за цел да се правя на голям специалист. :roll: Чепарета ме е учил да правя дядо ми. Той беше над 40 години рибар. Бай Илия още го помни. Започнал съм да ловя сафрид преди около 30 години, тогава се ловеше още с бамбукови пръти. :D Но както и да е. Нещата се променят непрекъснато излизат нови примамки, монтажи и т.н. Човек трябва да се усъвършенства и затова е този сайт - да споделяме опита си. :D Относно чепаретата(бидемите) - мога да ви уверя, че се представят доста добре за НЕфлуорокарбонови чепарета. :D Единствено не знам как ще се държат бидемите с черната лента за примамка. Надявам се, че ако на тях се хваща риба да мога да ги използвам за в бъдеще вместо черна перушина. :idea: :wink:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:ами да се опита да връзва всичко заедно не отделно куката и после перата,може бидемите да са по дълги и не на последно място по дебела месина или флоро.ако има това 0.14 според мен ще се усуква по маиката и като хване няколко рибоци ще заприлича на женски интимен косъм (то не че жените ги оставят вече)
Но аз не връзвам първо куката и после перата. :roll: Връзвам ги заедно. Бидемите са дълги 26мм. :roll: По-къс бидем по-трудно се усуква. :!: :idea: Влакното Crystal Sea на Focus е доста твърдо. И въпреки, че е 0.14 не се усуква. На всичкото отгоре е доста здраво. И противно на всякаква логика доста евтино. :D Вече четири години ловя с тези влакна. И от десетина монофила, които съм използвал за чепарета най-доволен съм останал именно от Focus Crystal Sea. Наслука! :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Ето и една снимка с материалите, които използвах за направа на чепаретата. :D
Изображение

Наслука! :D
Последно промяна от 1000n на Пон Юли 27, 2009 7:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Май е време и аз да направя като Мичъла да спра да пиша каквото и да е и само да чета както правят другите хиени не влизам тук да се заяйдам с никой и ни наи малко го желаиа така че ако съм засегнал някого нека да ме извини опитах се да съм полезен но не се получава май
Наслука пожелавам на всеки и по полека с нервите уж сте рибари а имате нерви неприсъщо е
Изображение
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Здравей колега. Смятах да ти драсна едно ЛС, но ще го напиша тук. Извинявам ти се най-официално пред всички съфорумници, за по-твърдият тон. Чепаретата които си направил и показал ми харесват /и Аз ги правя така/ , но това не зачи че това е единственият начин. С цитираното по-горе от теб не мога да се съглася, защото има различни начини на риболов с чепаре и изискванията са различни. От лодка, на ластик и с клатетене на дълги пръчки от брега . Имам едно чепаре с бидем 0.14мм. ФК на Berkley и Tectan /комбинирано/ с куки N12-10 на Mustad и мога да те уверя че нямам никакво усукване или други недостатъци. Ловя на Морска гара и Вълнолома, където е тегава работа и не в такива количества като от лодка /когато набарат джурума/ . Но вече стана една година и взема, затова и не го хвърлям.

Още веднъж приеми мойте извинения. Ако не ти помогне това, нахокай ме, ще си премълча. Успех в животът. :smt039
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

liubak написа:
Здравей колега. Смятах да ти драсна едно ЛС, но ще го напиша тук. Извинявам ти се най-официално пред всички съфорумници, за по-твърдият тон. Чепаретата които си направил и показал ми харесват /и Аз ги правя така/ , но това не зачи че това е единственият начин. С цитираното по-горе от теб не мога да се съглася, защото има различни начини на риболов с чепаре и изискванията са различни. От лодка, на ластик и с клатетене на дълги пръчки от брега . Имам едно чепаре с бидем 0.14мм. ФК на Berkley и Tectan /комбинирано/ с куки N12-10 на Mustad и мога да те уверя че нямам никакво усукване или други недостатъци. Ловя на Морска гара и Вълнолома, където е тегава работа и не в такива количества като от лодка /когато набарат джурума/ . Но вече стана една година и взема, затова и не го хвърлям.

Още веднъж приеми мойте извинения. Ако не ти помогне това, нахокай ме, ще си премълча. Успех в животът. :smt039
колега спокойно не е нужно извинение :wink: и аз ловя САМО от брега и като наредиа 2-3граци не сафриди и ги влача 60-70 метра бидемите стават на свински пишки после а е 0.16 ф на мустат затова и смених дебелината и като разпъна сега чепаре куките стърчат настрани а не прегръщат маиката
просто се опитах да дам съвет,ще се радвам и на мен да ми казват няма да се засегна :wink: :wink:
Изображение
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

От всички чипарета,които видях най-много ми харесаха тези на dobria1,наистина професионална изработка.Поздравления.
Преди да се разболея направих едно чипаре,но за жалост успях да го изпробвам само на буната,странното беше,че се хванаха 3 средно големи хариба и само една граца.Нямам търпение да го изпробвам в лодката,но ще поизчакам още малко да пооздравея.

Ето го:
Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

И още едно:

Изображение Изображение
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

еее,колега ,убийствени са ,жестоки а и казваш 3 харипа...има ли начин и аз например да имам такова нещо.дай нишан как мога да се сдобия с 20-30 чепарета.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Мерси колега mrhunday

а аз може ли да питам нещо,заинтригува ме зеленото и яервеното перо може ли да споделиш от къде се сдоби с такива доста търся но :( :( :(
благодаря предварително
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”