КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
gogo71
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от gogo71 »

от Бургазлии който е ходил към солниците или на дървеното да даде информация,моля....ако обичате...
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarfa »

Снощи бях на дървеното умряла работа,към влекача малко хамсия. :smt024 :partyman: :smt022
k0k40o0o0o
новобранец
новобранец

Мнение от k0k40o0o0o »

Граница между Аксаково и Добрич няма ! Има между Варна и Добрич. Доколкото се сещам големите общини са около 28 така че няма как Аксаково да е там. наздраве и да знаете :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

k0k40o0o0o написа:Граница между Аксаково и Добрич няма ! Има между Варна и Добрич. Доколкото се сещам големите общини са около 28 така че няма как Аксаково да е там. наздраве и да знаете :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Има колега,даже и буната на Панорама влизаше в границите на Аксаково,но после я оставиха на Варна.
Френклиман - рибарското селище също е към Аксаково.
И понеже доста оспамихме темата,от къде знам всичко това ?
До преди година и половина работих в обществен ред и контрол към Аксаково,
та това ми беше задачата,да си обикалям района,за което се дават и писмени доклади.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

El Pescador написа:Г-образната е 1 ва буна,аколкото до ИАРА ,пристаништето в Добрич е по близко от Варненското а и плюс това добричлии са с повече оборудване ,както катери така и опит в залавяането на бракониери из морето ,така че споко ,смело звани в Добрич!Късмет и до скоро ,твоите въпроси са удоволствие за мен!
Колега, мерси за инфото! :D Отчасти си прав и се радвам, че се забавляваш! :D Виж обаче следния линк:

http://nariba.com/newsdetail/103.html

------------------------------
КИРО написа:И двамата имате грешна ингормация.
Първо,границата между община Добрич и община Аксаково минава малко след двете заведени на плажа,
така наречените "бистра"
И четирите буни се водят към община Аксаково,а там звено на ИАРА няма.
1-ва буна е южната,Г-образната е 4-та,а ако искаме да сме по-точни,
1-ва още не е построена,тя трябва да е срещу Френклиман,
и трябва да се броят от 2-ра нататък.
А бе във Варна ги знам номерациите на буните - първата е най-южната и най-близката да центъра на града. Така, че си мислех, че и в Кранево буните трябва да се броят или от юг на север и тогава най-южната би трябвало да е първа буна, или първа буна трябва да е най-близката до Кранево, което означава най-северната Г-образна такава! А пък КИРО ти казваш най-южната е първа, а колегата El Pescador твърди, че първа буна е Г-образната, т.е. най-северната! :roll: То аз за трети вариант не се сещам иначе сигурно и такова мнение можеше да се появи! :wink:
Иначе ИАРА изобщо не се интересува от общините! Общините се занимават с местното самоуправление!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... %B8%D1%8F)

ИАРА е административна структура към Министерството на земеделието и храните, т.е. към правителството! Повечето органи на централната изпълнителна власт имат свои регионални подразделение във всяка област. А областите в България са 28 на брой и са почти еквивалент на някогашните окръзи!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... %B8%D1%8F)

Да, наистина, всяка област е разделена на много общини, но общинската управа едва ли се интересува от забраните за риболов указани в закона за рибарството и аквакултурите! А за спазването на последно споменатия закон се грижат хората от ИАРА, като ИАРА има териториални звена във всяка една област(бивш окръг) в България, т.е. би трябвало да са 28 териториалните звена на ИАРА!
Както се вижда от статията линк от която съм дал по-горе ИАРА-Добрич са правили проверка между Камен бряг и Тюленово, но нищо разбира се не се говори за общините Каварна и Шабла, на територията на които са въпросните селища! :wink: Просто общините изобщо не се интересуват от ИАРА, нито пък ИАРА от общините - просто едните и другите си имат различни задачи! :!:

-------------------------------------------------------------
mrhunday написа:
mi7aka_gt написа:Ето колеги:

...........
Ммм...по моето скромно мнение,куката изобщо не става за бомбарда,земи си 8-10 номер,аз лично ползвам 12. :)
И аз мисля, че са големи тези куки, въпреки, че като гледам какви грамадни кефалови риби са започнали да ловят колегите, сигурно и тези могат да се окажат удачни в един момент! :D Въпреки всичко по-добре пробвай 12 номер куки, особено за зарган, а за кефаловите - според големината на рибите, и аз мисля, като колегата mrhunday, че 10 или дори 8 могат да се добри понякога! Лощото е, че няма универсална номерация на куките и всеки един производител на кукички си е определил някакви куки за еди си какъв си номер, но разликата обикновено не е голяма! Т.е. 12 номер на различните производители на куки не се различава драстично много и е приблизително една и съща големина кука! :D

Изображение

На снимката горе се виждат две куки - тази в дясно е морска номер 10, извадена от кутийката на снимката, а в ляво е куката, с която ловя на бомбарда! Не й знам марката и модела, но търси нещо подобно по магазините, като е силно препоръчително куката да е остра и твърда, т.е. да не се огъва! Т.е. куката в дясно, извадена от кутийката над нея не е достатъчно добър вариант за големи риби, защото се огъва, а и често попадаш на куки, които са затъпени или без контра! :? Но за 3 стотинки толкова! :lol: А бе хубавите куки са малко по-скъпи! :wink: Наслука на всички! :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Сори за спама ,имам един въпрос.Някой да е хващал илария скоро в района на варна?
Зарганолог
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

1000n написа:..........
ИАРА е административна структура към Министерството на земеделието и храните, т.е. към правителството! Повечето органи на централната изпълнителна власт имат свои регионални подразделение във всяка област. А областите в България са 28 на брой и са почти еквивалент на някогашните окръзи!.....................

:D
Наистина оспамихме темата, ама хайде да уточним. Значи, не съм се изразил правилно. Границата е между общ.Балчик и общ.Аксаково, но същевременно е и граница, между обл.Варна и обл.Добрич. Териториалният обхват на регионалните поделения на ИАРА,
ИАРА е административна структура към Министерството на земеделието и храните, т.е. към правителството!
се простира на територията на съответната област. За това е уточнението на границата.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

nikgeo написа:
1000n написа:..........
ИАРА е административна структура към Министерството на земеделието и храните, т.е. към правителството! Повечето органи на централната изпълнителна власт имат свои регионални подразделение във всяка област. А областите в България са 28 на брой и са почти еквивалент на някогашните окръзи!.....................

:D
Наистина оспамихме темата, ама хайде да уточним. Значи, не съм се изразил правилно. Границата е между общ.Балчик и общ.Аксаково, но същевременно е и граница, между обл.Варна и обл.Добрич. Териториалният обхват на регионалните поделения на ИАРА,
ИАРА е административна структура към Министерството на земеделието и храните, т.е. към правителството!
се простира на територията на съответната област. За това е уточнението на границата.
.........колеги всички сте изпаднали в някакво заблуждение. :roll: Няма значение коя буна към коя административна единица се намира, дали кам Добрич или Варна кам което и от дветв подразделения на ИАРА да се обърнете НЯМА ДА ИМА НИКАКАВ СМИСАЛ :oops: .Сори за спама .
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Добре - да се разберем.
Всичко по-нататък извън темата,отива в небитието.
Който чак толкова много го интересува,има си администрации,да търси там информация.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Привет вчера на Кранево от 16.00 до 20.30ч. на бавнопотъваща бомбарда 2 удара само,Единия не го отразих , на втория една мини илария (бохлуджа май им казваха) в тетраподите и на финала 1дракон.Това на 2рата буна от юг на север :lol:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

balyk написа:Привет вчера на Кранево от 16.00 до 20.30ч. на бавнопотъваща бомбарда 2 удара само,Единия не го отразих , на втория една мини илария (бохлуджа май им казваха) в тетраподите и на финала 1дракон.Това на 2рата буна от юг на север :lol:
Колега, поздравления за улова! :D Все пак можеше да бъде и по-зле! :wink: Благодаря и за уточнението за коя от вторите буни става въпрос :wink: , ако и другите колеги бяха дали подобно инфо щях вчера да мога малко по-точно да обясня на директора на Главна дирекция "Рибарство и морски въпроси" към Изпълнителната Агенция по Рибарство и Аквакултури (ИАРА) в София около коя точно буна има мрежи във водата! :roll: Но човекът ми се видя разбран, каза ми, че им е орязан бюджета, но говори с колегата си във Варна и решиха, че ще изпратят първо човек да огледа района и в случай, че забележи мрежи ще изпратят катер! :| Наслука на всички! :D
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Привет.Има ли смисъл на Шкорпиловци от брега с бомбарда?Някой пробвал ли е?
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Днес от 5.00 до 13.00ч. 2бр. платеринки+4барбуна - 2пръчки,колегите до мен 12-14 платеринки с 3 пръчки.Това всичкото на дъно и се случва на Дружба .На бомбарда чушки.
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Ааааа
Що така лошо на Дружба, чух че голяма вълна имало...
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Привет на всички!!!Вчера от 17:00 до 20:00 записах поредното капо :(.Лових на плувка,стръв морски червей,но освен три барбуни колкото кибритени клечки друго не се обади.Но това не плаши душите наши,навън е тъмно,жената и детето спят а аз варя кафе,дрънкам глупости и след малко атакувам иларията :D.Наслука на всички които днес ще риболовстват!!!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”