Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- ivalpetkov
- разбира нещата
Re: ПОПЧЕТА - 2011
Току що се върнах от Германката.Резултата за днес е около килограм хубави попчета.Стръв-солена цаца.Кълването спря към 8 и 30 .Рано на разсъмване е едрото попче.За едро по голяма кука и ем.Вчера двамата колеги дето се мъчеха до мене с бял черъв и скариди хващаха мушмороци.
-
- новобранец
Колега другия пат пробваи на рапан ако намериш или на рязано попче само едри стрингери и лихмоси ще хващаш гаранция.а почетата са много видове те са хващали пясачни или дребни защото на скарида и бял червеи излиза само дребосак и тук таме едро.ivalpetkov написа:Току що се върнах от Германката.Резултата за днес е около килограм хубави попчета.Стръв-солена цаца.Кълването спря към 8 и 30 .Рано на разсъмване е едрото попче.За едро по голяма кука и ем.Вчера двамата колеги дето се мъчеха до мене с бял черъв и скариди хващаха мушмороци.

- vankatagb
- новобранец
Колеги къде е това място германката????От скоро съм в Бургас и още се ориентирам за риболова!
-
- новобранец
германката се намира слет созопол хвашташ по стария пат за дюните на самия завои преди пеликана са доло скалите на тва мо казват германката има и надгробна плоча там.
Днес, на Рубин (яхтеното на К&E),от 6 до 9.30 с голяяяяма мъка 10 каи (чки), като от прясна трицонка, гюмюш, пиленце и скарида - избра само последното. Близо до мен имаше един колега, който беше на бял червей - взимаше маааалко по активно, но като цяло изключително тегав риболов.....не е кът да нямаше хора....успех на всички които ще ходят през седмицата....
П.С. имах колеги на балчишката тузла - почти същата работа - дребно и тегаво
П.С. имах колеги на балчишката тузла - почти същата работа - дребно и тегаво
0885022272 / 0885897615
Вчера-15.05 и аз бях на Делфин-Марина от 9.00 до 16.00, като последните 2часа лових на камъните от вътрешната страна и нищо не хванах. Незнам дали изкарах едно кило риба.Лових на бяла мида и скарида.Мидата бе по успешна. Всичко беше едро но почти нямаше хайвер, което май не трябва да е така. Една гарга ми сви мидите и ми попречи да изгоря повече.Имаше много колеги. Жалко е, че толкова малко хора пишат.
- ribolovec2
- новобранец
Последните дни (петък, неделя и понеделник) пробвах на варненските буни (от вътрешната и от външната страна) и на вълнолома също отвън и отвътре и резултатът е изключително ТЕГАВА РАБОТА. Ловят се просто единични рибки (ама буквално - по 1-2 на излет) и то като цяло дребни 10-13 см на дължина. Има дребосъци, които само надъфкват стръвта и не могат да глътнат кука 5ца. Бях на стръв пилешко. Честно казано, доста съм озадачен защо е такова положението, особено като се има предвид фактът, че по това време на годината се предполага, че се ловят най-активно. Да не би водата да им е прекалено топла вече и да са забегнали (големите) навътре?? Гледах, че е 14 градуса, което според мен е нормално за средата на май. Или пък вече толкова драстично е намаляла популацията? Наистина не знам...
Колеги и попчето ще свърши скоро време,като гледам на север масово пускат винтери ,така че не се чудете,а и няма кой да ги спре.
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес след работа направих проба на петрол, но уви..голям резил 
Доста вятър и вълна естествено!

Доста вятър и вълна естествено!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
- vankatagb
- новобранец
Колеги днес от 6,30 до към 10ч 15-тина попчета(дребни) и един по като за хвалене
!Мястото е малко кейче срещу пристанище Запад на границата с резервата но му забравих името(има малък фар).Общо взето там няма много риба защото всеки ден "симпатягите" от "Победа" са там
Кажете някое спокойно място за попчета близо да града!

- ivalpetkov
- разбира нещата
.....
Колега другия пат пробваи на рапан ако намериш или на рязано попче само едри стрингери и лихмоси ще хващаш гаранция.а почетата са много видове те са хващали пясачни или дребни защото на скарида и бял червеи излиза само дребосак и тук таме едро.
[/quote]
даммм-колега ,с рапан боравех преди 20 години....а породите попчета ги познавам в детайли....благодаря за съветите все пак..
И...по надолу на обяснението на друг колега относно къде е германката-не е там където е описал.Да не се заблудите...не бъркайте Агалина както някои му казват, със германката.
На последното мнение-мястото не е срещу пристанище запад и се казва Илия Бояджиев.Да-там са дребни поповете...
Нищо лично към никого уважаеми колеги ,но нека да не заблудим някои де...

Момчета - за тези които имат път на юг от созопол да поясня -хващате пътя стария над райския залив посока каваци...и някъде около комплекс созополис в ляво надолу.В тоз район е паметника на германката загинала там.Старите созополии му викат и -сухото дърво,после кат падна дървото остана сухия бетон.След това...там поникнаха комплексите.Водите са дълбоки и има хубави попчета,очаквам и да се завърти и сафрид .Там е Колокита или ако не се лъжа още по старите му казват нос свети стефан...за последното за светеца не гарантирам.
Желая ви успех.
Колега другия пат пробваи на рапан ако намериш или на рязано попче само едри стрингери и лихмоси ще хващаш гаранция.а почетата са много видове те са хващали пясачни или дребни защото на скарида и бял червеи излиза само дребосак и тук таме едро.

даммм-колега ,с рапан боравех преди 20 години....а породите попчета ги познавам в детайли....благодаря за съветите все пак..

И...по надолу на обяснението на друг колега относно къде е германката-не е там където е описал.Да не се заблудите...не бъркайте Агалина както някои му казват, със германката.
На последното мнение-мястото не е срещу пристанище запад и се казва Илия Бояджиев.Да-там са дребни поповете...
Нищо лично към никого уважаеми колеги ,но нека да не заблудим някои де...

Момчета - за тези които имат път на юг от созопол да поясня -хващате пътя стария над райския залив посока каваци...и някъде около комплекс созополис в ляво надолу.В тоз район е паметника на германката загинала там.Старите созополии му викат и -сухото дърво,после кат падна дървото остана сухия бетон.След това...там поникнаха комплексите.Водите са дълбоки и има хубави попчета,очаквам и да се завърти и сафрид .Там е Колокита или ако не се лъжа още по старите му казват нос свети стефан...за последното за светеца не гарантирам.
Желая ви успех.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Много тегаво днес - абе мъка отвсякъде.
Имахме с Моряка по десетина миди,извадихме до обяд по толкова

На астахос по две три риби,на друго не пипна.
Пред Галата бяхме де.

Пред Галата бяхме де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аха, значи вие сте билиКИРО написа:Много тегаво днес - абе мъка отвсякъде.
Пред Галата бяхме де.

- недялко радков
- ще става разбирач
Стегнах багажа за сабахлам за Каварна-мен пъпа ми е хвърлен там
.
Дано да има какво да покажа утре вечер-тоя път ще взема и такъмите за бели риби!
Успехи на всички в утрешния риболов!

Дано да има какво да покажа утре вечер-тоя път ще взема и такъмите за бели риби!
Успехи на всички в утрешния риболов!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- недялко радков
- ще става разбирач
Гледам колегите са се наситили на каята,хукнали са подир други риби,щом никой не е писал
.
Риболова ми продължи 2-3 часа,попа кълвеше много добре,но на сцената излезе негово нахалство меджитът,с което риболова приключи...Резултата е: Имаше и бонус,който спорд мен е доста ценен
Нещо не ми се получиха изображенията,имам ги в галерията 

Риболова ми продължи 2-3 часа,попа кълвеше много добре,но на сцената излезе негово нахалство меджитът,с което риболова приключи...Резултата е: Имаше и бонус,който спорд мен е доста ценен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!