ПОПЧЕТА - 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Re: ПОПЧЕТА - 2011

Мнение от ivalpetkov »

Току що се върнах от Германката.Резултата за днес е около килограм хубави попчета.Стръв-солена цаца.Кълването спря към 8 и 30 .Рано на разсъмване е едрото попче.За едро по голяма кука и ем.Вчера двамата колеги дето се мъчеха до мене с бял черъв и скариди хващаха мушмороци.
radostin71
новобранец
новобранец

Мнение от radostin71 »

ivalpetkov написа:Току що се върнах от Германката.Резултата за днес е около килограм хубави попчета.Стръв-солена цаца.Кълването спря към 8 и 30 .Рано на разсъмване е едрото попче.За едро по голяма кука и ем.Вчера двамата колеги дето се мъчеха до мене с бял черъв и скариди хващаха мушмороци.
Колега другия пат пробваи на рапан ако намериш или на рязано попче само едри стрингери и лихмоси ще хващаш гаранция.а почетата са много видове те са хващали пясачни или дребни защото на скарида и бял червеи излиза само дребосак и тук таме едро. :D :drinkers:
Аватар
vankatagb
новобранец
новобранец

Мнение от vankatagb »

Колеги къде е това място германката????От скоро съм в Бургас и още се ориентирам за риболова!
radostin71
новобранец
новобранец

Мнение от radostin71 »

германката се намира слет созопол хвашташ по стария пат за дюните на самия завои преди пеликана са доло скалите на тва мо казват германката има и надгробна плоча там.
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Днес, на Рубин (яхтеното на К&E),от 6 до 9.30 с голяяяяма мъка 10 каи (чки), като от прясна трицонка, гюмюш, пиленце и скарида - избра само последното. Близо до мен имаше един колега, който беше на бял червей - взимаше маааалко по активно, но като цяло изключително тегав риболов.....не е кът да нямаше хора....успех на всички които ще ходят през седмицата....
П.С. имах колеги на балчишката тузла - почти същата работа - дребно и тегаво
0885022272 / 0885897615
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Вчера-15.05 и аз бях на Делфин-Марина от 9.00 до 16.00, като последните 2часа лових на камъните от вътрешната страна и нищо не хванах. Незнам дали изкарах едно кило риба.Лових на бяла мида и скарида.Мидата бе по успешна. Всичко беше едро но почти нямаше хайвер, което май не трябва да е така. Една гарга ми сви мидите и ми попречи да изгоря повече.Имаше много колеги. Жалко е, че толкова малко хора пишат.
Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec2 »

Последните дни (петък, неделя и понеделник) пробвах на варненските буни (от вътрешната и от външната страна) и на вълнолома също отвън и отвътре и резултатът е изключително ТЕГАВА РАБОТА. Ловят се просто единични рибки (ама буквално - по 1-2 на излет) и то като цяло дребни 10-13 см на дължина. Има дребосъци, които само надъфкват стръвта и не могат да глътнат кука 5ца. Бях на стръв пилешко. Честно казано, доста съм озадачен защо е такова положението, особено като се има предвид фактът, че по това време на годината се предполага, че се ловят най-активно. Да не би водата да им е прекалено топла вече и да са забегнали (големите) навътре?? Гледах, че е 14 градуса, което според мен е нормално за средата на май. Или пък вече толкова драстично е намаляла популацията? Наистина не знам...
jullian
новобранец
новобранец

Мнение от jullian »

Колеги и попчето ще свърши скоро време,като гледам на север масово пускат винтери ,така че не се чудете,а и няма кой да ги спре.
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Днес след работа направих проба на петрол, но уви..голям резил :)
Доста вятър и вълна естествено!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
vankatagb
новобранец
новобранец

Мнение от vankatagb »

Колеги днес от 6,30 до към 10ч 15-тина попчета(дребни) и един по като за хвалене :lol: !Мястото е малко кейче срещу пристанище Запад на границата с резервата но му забравих името(има малък фар).Общо взето там няма много риба защото всеки ден "симпатягите" от "Победа" са там :)Кажете някое спокойно място за попчета близо да града!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

.....
Колега другия пат пробваи на рапан ако намериш или на рязано попче само едри стрингери и лихмоси ще хващаш гаранция.а почетата са много видове те са хващали пясачни или дребни защото на скарида и бял червеи излиза само дребосак и тук таме едро. :D :drinkers:[/quote]

даммм-колега ,с рапан боравех преди 20 години....а породите попчета ги познавам в детайли....благодаря за съветите все пак.. :wink:

И...по надолу на обяснението на друг колега относно къде е германката-не е там където е описал.Да не се заблудите...не бъркайте Агалина както някои му казват, със германката.

На последното мнение-мястото не е срещу пристанище запад и се казва Илия Бояджиев.Да-там са дребни поповете...
Нищо лично към никого уважаеми колеги ,но нека да не заблудим някои де... :D :yawinkle:
Момчета - за тези които имат път на юг от созопол да поясня -хващате пътя стария над райския залив посока каваци...и някъде около комплекс созополис в ляво надолу.В тоз район е паметника на германката загинала там.Старите созополии му викат и -сухото дърво,после кат падна дървото остана сухия бетон.След това...там поникнаха комплексите.Водите са дълбоки и има хубави попчета,очаквам и да се завърти и сафрид .Там е Колокита или ако не се лъжа още по старите му казват нос свети стефан...за последното за светеца не гарантирам.
Желая ви успех.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Много тегаво днес - абе мъка отвсякъде.
Имахме с Моряка по десетина миди,извадихме до обяд по толкова
Изображение

На астахос по две три риби,на друго не пипна.
Пред Галата бяхме де.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

КИРО написа:Много тегаво днес - абе мъка отвсякъде.
Имахме с Моряка по десетина миди,извадихме до обяд по толкова
Изображение

На астахос по две три риби,на друго не пипна.
Пред Галата бяхме де.
Аха, значи вие сте били :wink: а аз си мислех, че нещо сериозно се случва :shock: Прогнозата нещо ме заблуди днес и си искарах плажче само май :? Морето тава беше да му се невиди :ANAL:
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Стегнах багажа за сабахлам за Каварна-мен пъпа ми е хвърлен там :D .
Дано да има какво да покажа утре вечер-тоя път ще взема и такъмите за бели риби!
Успехи на всички в утрешния риболов!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Гледам колегите са се наситили на каята,хукнали са подир други риби,щом никой не е писал :D .
Риболова ми продължи 2-3 часа,попа кълвеше много добре,но на сцената излезе негово нахалство меджитът,с което риболова приключи...Резултата е:
S8302095.JPG
Имаше и бонус,който спорд мен е доста ценен :drinkers: :D
S8302094.JPG
Нещо не ми се получиха изображенията,имам ги в галерията :oops:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”