Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Распера налита...
Днес (обаче с фотоапарата) ! Дунавския распер пак се представи добре ...(me too ).
Един улових, но му пускам 2 снимки.Наложи са да прекъсна - повреда в такъма (почти фатална ..ама ще се оправи).
Ето го разбойнника :

Направи ми голям кеф как се бореше...
Сега тука вегетарианците да не ми скочат - аз ловя за разлика от тях в международни води и пусна ли го -духнал я в Румъния, я в Сърбия..Австрия, Германия...така че не мисля да им го подарявам - особенно сърбите и румънците,не си поплюват....това не е някакво селско язовирче пусни и пак хвани.
Между другото закачих и извадих корда с кюспе и рибка за стръв....явно пусната вечерта - видях се със "собственика" и така да се каже, дошъл да си прибере плячката (if any ..).
Опитах се да му говоря, че не е редно ама той се разкрещя за трима и го оставих...
...........................................................................
Забравих да добавя - уловен на мое самоделно воблерче -( не вчерашното , а друго ), което много ме кефи !!
Един улових, но му пускам 2 снимки.Наложи са да прекъсна - повреда в такъма (почти фатална ..ама ще се оправи).
Ето го разбойнника :
Направи ми голям кеф как се бореше...
Сега тука вегетарианците да не ми скочат - аз ловя за разлика от тях в международни води и пусна ли го -духнал я в Румъния, я в Сърбия..Австрия, Германия...така че не мисля да им го подарявам - особенно сърбите и румънците,не си поплюват....това не е някакво селско язовирче пусни и пак хвани.
Между другото закачих и извадих корда с кюспе и рибка за стръв....явно пусната вечерта - видях се със "собственика" и така да се каже, дошъл да си прибере плячката (if any ..).
Опитах се да му говоря, че не е редно ама той се разкрещя за трима и го оставих...
...........................................................................
Забравих да добавя - уловен на мое самоделно воблерче -( не вчерашното , а друго ), което много ме кефи !!
sestrata,
Не съм ги изтрепал - от време на време улавям по 1 -2.Ама мисля, че им хванах цаката.
Мисля да се преориентирам за сулка.Белият рибок е друга ракия...
Мисля по въпроса, чета и скоро ще измайсторя 1-2 воблерчета за тях,или ще мина на Jig Spining ..па да видим.
При тебе как е? На онова място дето си ме гледал ходиш ли?.Аз го поизоставих заради високата вода.
Не съм ги изтрепал - от време на време улавям по 1 -2.Ама мисля, че им хванах цаката.
Мисля по въпроса, чета и скоро ще измайсторя 1-2 воблерчета за тях,или ще мина на Jig Spining ..па да видим.
При тебе как е? На онова място дето си ме гледал ходиш ли?.Аз го поизоставих заради високата вода.
Не съм ходил от 2 седмици, пък и след срещата на жребчево ме затрупа работа и още ме гони махмурлукPedro написа:sestrata,

Разкошни есенни утрини на Дунав
Разкошни есенни утрини на Дунав.Водата като огледало докъдето ти виждат очите..тихо тихо...и една месечина като огряла,мааалко преди слънчо да изгрее.
Чува се шляпане тук-таме пред мене - хищника гони.Нямам търпение да стиковам пръчката и да закача блесната.....
Няколко замятания и 42 см распер увисна на тройката.И това беше.Гонитбата престана, хищника се скри..тишина тишина, та чак пустота.И кораби никакви...

Свих пръчката и тръгнах по брега да търся подходящи места...

Поспрях тук и там ...замятах - не и не, ни помен от живот в реката,даже и жаби не се обаждаха.Но разходката си заслужаваше.
Личи си приближаването на есента по дървета -започнали да се прошарват, а някои направо с нова цветова гама...
Хубав е Дунав ..велика река....

Чува се шляпане тук-таме пред мене - хищника гони.Нямам търпение да стиковам пръчката и да закача блесната.....
Няколко замятания и 42 см распер увисна на тройката.И това беше.Гонитбата престана, хищника се скри..тишина тишина, та чак пустота.И кораби никакви...
Свих пръчката и тръгнах по брега да търся подходящи места...
Поспрях тук и там ...замятах - не и не, ни помен от живот в реката,даже и жаби не се обаждаха.Но разходката си заслужаваше.
Личи си приближаването на есента по дървета -започнали да се прошарват, а някои направо с нова цветова гама...
Хубав е Дунав ..велика река....
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Ами то и аз нямам, много за разправяне, на Бръшлен отидихме към 22.30 вечерта, и нашето място беше заето от колеги от Търговище, и се настанихме преди тръбата.Цяла нощ НИЩО, на сутринта хванахме по една платичка и една таранка(на плувка)и това до обед, хвърлихме над 10кг.захранка, ама нищо, и по-обед си тръгнахме.
Обаче аз не ми стигна
и от Бръшлен направо забих зад ТЕЦ-Запад.
От високото ниво на Дунава се бяха образували много хубави тихи места и бялата риба беше пощуряла,след като хванах три (маломерни)на дъното на попче, реших да сменя хипроновят повод с метален и с тройка (умник съм а?
) да ама до вечерта неще и неще да бута,усетих се аз ама доста късно,сложих пак хипрона и боднах една към 2кг. та това ми остана от цяла нощ и цял ден риболов.
Обаче аз не ми стигна

От високото ниво на Дунава се бяха образували много хубави тихи места и бялата риба беше пощуряла,след като хванах три (маломерни)на дъното на попче, реших да сменя хипроновят повод с метален и с тройка (умник съм а?

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Ето малко материал за нашето капо-и-половина от неделя с Ивака
Рано сутринта заехме позиция на Янтра до Ценово

До обяд хванахме само това

... и решихме да се пробваме на Дунава

Дръпна няколко пъти колкото да ни държи в напрежение, но явно не ни беше ден. Стояхме до залез и доволни от излета сред чудесната природа се прибрахме.

Рано сутринта заехме позиция на Янтра до Ценово
До обяд хванахме само това
... и решихме да се пробваме на Дунава
Дръпна няколко пъти колкото да ни държи в напрежение, но явно не ни беше ден. Стояхме до залез и доволни от излета сред чудесната природа се прибрахме.
- emo vasilev
- сериозен играч
Не сте първите , няма да сте и последните с такъв улов !sestrata написа:Ето малко материал за нашето капо-и-половина от неделя с Ивака
Знаеш какво казва Неделчо '' кат въри- въри , кат невъри - невъри '' .

Затова не се оплаквайте - все пак не сте си стояли в къщи , пообиколили сте , половили сте - все пак е нещо !
Другия път - да се представите по- добре !