Сафрид 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
atev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: САФРИД 2012

Мнение от atev »

На трета буна риболова започва от 19.30 на средна и близка дистанция а на вълнолома на Морска гара рибата е активна от 20.00 до 21.30 на клатене.
СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ http://nariba-varna.com
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Каквото беше беше :wink: нормално, въпреки че изобщо не бе нормално толкова дълго да се задържа сафрида/грацата по това време :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

не се знае.варненци все още го дънят кораво.бах тоя север :drinkers:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Моля да се придържате към темата :!: за друго :arrow: http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=162
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

Днес от 20 до 21,30 на вълнолома от външната страна близо кило на спининг. Преди това се разходих до моста, от двете страни на канала имаше по около 20 човека,един колега изкара 3 добри хариба :drinkers:
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Сафрида си е още около Варна. Снощи на вълнолома от 20:30 до 21:30 часа, имам над 1,5 кг. граца на клатене. Като се стъмни започнаха да излизат и прилични сафриди. На спининг също взимаха риба но по-слабо.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
Ив. Иванов
новобранец
новобранец

Мнение от Ив. Иванов »

Здравейте колеги, вчера бях на "Илия Бояджиев" от 08:00 до към 12:00 и хванах 15 граци със спининг от вътрешната страна. :) :) . Може би над вечер ,ще дава повече.
barakuda05
новобранец
новобранец

Мнение от barakuda05 »

Здравейте,колеги.Някой да каже през деня хваща ли се сафрид на вълнолома?
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

ако става въпрос за равденския вълнолом да,хваща се по някоя граца :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

На Шабла също излиза , но само вечер след 19.30-20 часа , по кило ,две граца , вчера вдигна голяма вълна :wink:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

barakuda05 написа:Здравейте,колеги.Някой да каже през деня хваща ли се сафрид на вълнолома?
Здравейте! :D

Не очаквах, че никой не е писал във форума за вълнолома във Варна така, че ще отговоря аз (ако въпросът е за този вълнолом, де и не само затова :lol: )!
През почивните дни в събота 23-и юни и неделя 24-и юни бях във Варна!
Като цяло положението беше същото като описаното от други колеги на други места по крайбрежието! Хващах се по около 1кг граца! Така, че сафрид на практика нямаше!
Но рибата ту беше много, ту не кълвеше с часове, ту беше от едната страна на вълнолома(западната), ту от другата(източната)!
На ластик също имаше в събота 23-и юни, аз нямах ластик в себе си и клатех със спининга като с директен от външната (източна) страна на вълнолома, и така хващах, но на ластик излизаше доста повече!

Забелязах, че сафрида се държи изключително интересно по отношение на предпочитанията си към цветовете на примамки и ламета - например ту се хваща само на куки със всевъзможни ярки цветове на ламетата (червено, зелено, черно и сребристо на всяка една кука), ту предпочита да няма абсолютно никакво ламе, като всички бидеми на чепарето бяха с тиквено оранжев цвят(и тези с ламетата и тези без)! :shock: Направо не знам какво да мисля и да възприемам като тактика, освен да правя чепаретата микс, но когато има много риба сафридът (грацата) на практика не подбира толкова цветове на примамки и ламета, въпреки, че отново има разлика, но едва забележима! :roll:
И нещо, което не е пряко свързано с риболова:
В края на вълнолома във Варна, близо до фара, от западната страна (от към пристанището) има сигурно безброй всевъзможни пластмасови бутилки, чаши и туби, които западния вятър е докарал на брега. В неделя сутринта, аз се опитах да събера поне по-големите в чували за смет, но чувалите станаха сигурно десетина, единадесет, а може би и повече, на връщане взех един и го изхвърлих в контейнерите на Морска Гара, но имах само една свободна ръка, защото винаги ходя за риба
натоварен като магаре :lol: (защото не знам каква риба ще има в момента и на какво ще мога да я ловя), беше станало адски горещо, защото слънцето се беше вдигнало над хоризонта, а в неделя вечерта вече пътувах за София и не можах да изхвърля в контейнерите всички чували, затова бих искал да помоля колегите, които ползват форума и ловят на Варненския вълнолом близо до фара, ако случайно имат свободна ръка на връщане да вземат по някой чувал със събрани там отпадъци, за да не ловим риба в такава мизерия! Същата молба бих искал да отправя и към всички разхождащи се по вълнолома, ако това е възможно за тях разбира се, да помогнат до колкото могат, за да не се налага на всички Варненци, гости на града и туристи да вървим на това място като че ли сме попаднали на някакво сметище! :?

Наслука на всички! :D
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

Колеги бях на морето за няколко дена с лодка на Приморско - около Маслен нос има граца събота 4 кила вчера сутринта сам 1 кило и дигна вълна .. за бира е супер :drinkers: п.п. много колеги има с лодки никой не пиша граца си има :)
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Birimbaua
новобранец
новобранец

Мнение от Birimbaua »

Граца има и пред Златни Пясъци, но сафрида го няма, а между другото, едни приятели ходят вече трети път на Болата и немогат килограм граца да направят, много зле работата там.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Birimbaua написа:Граца има и пред Златни Пясъци, но сафрида го няма, а между другото, едни приятели ходят вече трети път на Болата и немогат килограм граца да направят, много зле работата там.
Сафрид няма от 2 седмици-вече.Всеки ден съм в морето - днес на Нои нямаше никаква риба.Ако днес грацата е била на Златните , утре е на Албена и довиждане.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Харпунджия
новобранец
новобранец

Мнение от Харпунджия »

Граца все още може да се види на първа буна след 6-7 часа следобяд. Вчера като се разхождах(към 20:00), отидах на буната да видя каква е хавата и през хвърляне на чепарето имаше към 3-4 рибки на човек, добре даваше.
На каква стръв я ловите златната рибка бре?!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”