Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риби и емоции на спининга.

Мнение от JettroniX »

daniel defoe написа:Трябваше да капнеш и малко антифризззззззззз :mrgreen:
:smt080
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Последния излет завърших с тая снимка, днес пък, започвам с нея :D

Изображение

Доволно си се почерпихме вечерта. Легнах си някъде към 1 часа сутринта с нагласата да се наспя :mrgreen:
Мда ама не :D
4 часа сутринта в Неделя ме буди брата и ми вика да ходим на Марица..... :rolleyes:
Едвам се навих :D , то не това толкова, колкото едвам да стана оот леглотоо :mrgreen:
Набърже се освежих, взех Хеви спининга и анджакламите и преди изгрев, вдишах пресен маришки въздух дълбоко, та да се осеферя и да заприличам на човек :D
Малко преди 5 часа беше....
След 3-4 мятания в 05:00 получих як удар по линията и се закачи добра риба. Почна да набива към дъното и разбрах, че съм закачил Сом. :mrgreen:
Супер, ще има добра риба за пред обектива още от леглото :supz:
След кратко време докарах рибата пред мен и видях, че не е сом, а по скоро сомче :D
С повишено внимание приклекнах на един камък да го извадя с ръката, брега хич не беше удобен,
но с малко стойки и чупки го хванах за чотурата и хоп пред обектива ви показвам разбойника :

Изображение

Завалийчето атакувало странично воблера и се зашил с острите VMC тройки за бузата - ето защо имаше яко дърпане, като някакъв 5-6 килограмов батко, едва ли не .
Тая ситуация ми доказа, колко е слабо зрението на сома, то не беше съвсем пукнала и Зората де.
Най-вероятно той е стоял там на 20-тина метра в страни от мен и воблера е минал странично до него.
Усетил го е с мутаките и му се е нахвърлил много стръвно странично в паническия си глад.
Големи и надървени мустаци ве :shock:

Изображение

То хубу ма сега, като няма кой да ме снима, си изгубих 5 минути докът се самофокусирам със самоснимачката на фотоапарата на правилното разстояние :lol:
Е, излезнаха някакви снимки там с мен и разбойника :

Изображение

Хаха, що ли ми светят очите, като на сома :lol: :oops:

Изображение

Не съм го теглил и мерил. Някъде м/у 2 и 3 кила и цяла една моя ръка - толкова за мерките :mrgreen:
Дано му заздравеее раничката, която си причини гладника :

Изображение

Направо след снимката го пуснах от малко по-високо, че нямаше чалъм за качествен релийз поради релефа ;)
СлууУУУУЗЗЗЗ да има по конецааАА :lol:

Изображение

До 6 и 30 въртях на същото място, с цел да установя дали няма и някой негов батко, но така и нямаше повече удари.
До това време, един колега с автомобил със софийска рег, дойде в страни от мен и на блесна удари нещо много силно, но му се откачи с припляскване над водата на 30 метра дистанция от брега, но какво ли беше....май си беше...мхм...
След тая несполука удари една щука към 1,3 кг пак на блесна и реши да си я задържи, то хубу, но не му правеше чест, че по-късно я одръгна на вира пред всички....Не знам дали знаете, но не обичам неестетичните неща :smt018
Реших да завъртя през баластерната да я видя как е, че вече беше светло и останах гръмнат.
Тя пресъхнала ве :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бахти ниското ниво дето беше на Марица.
Едно, че бродската баластерна си личи, че е изтъняла от наносите донесени от "Голямата вода" дето беше, а и в основното течение дето мятах не беше повече от 1 метър..... газиш където си пожелаеш.....
Там сложих Лонг Каст в търсене на изненади. С първите 4 замятания отразих 2 мерни кефала 350-400 грама :

Изображение

Изображение

Алеее-хоп :

Изображение

Толкова плитко, че бяхме нагазили всички спинигисти до коляно и гонехме всички най-дълбокоото.

Изображение

Аз застанах под всички, че беше най-рахат.
Момчетата откъм острова също се отчетоха с някаква риба......
Е рахат, но до след малко, когато отсреща се появи оранджаф камион с надпис "ВОДА"
Пича хвърли една дълга и гъвкава тръба и даде ряз на няква помпа да смуче вода.....
Еее голяма бръмчалка, точно срещу мен....Сега разбрах, що отсреща нямаше биваци, както всяко Лято...

Изображение

Реших, че няма да е работата и избрах да си закрача над бента.
Малко маришки мидички :D За морски няма да имам чалъм да ида, да снимам :)

Изображение

Изображение

Те в далечината и маришките бизони се задаваха, така че айде нагоре по течението....

Изображение

Там па няма де да метнеш...Всичко плитко и се вижда пясъка и тревите :evil:
Какво ми видяха очите - един захвърлен самоделен кеп на стръмния бряг...... май някой пак яко е гребал от реката :evil:

Изображение

Оправия няма да има в скоро време.....докът не заиграе камшика няма да я бъде работата.....
Иначе кефалите си се препичаха край брега и под върбите :

Изображение

Изображение

Изображение

Не става много за риболов, но пък си снимам насам, натам :)

Изображение

Изображение

Подминавам един колега, който беше намятал 4-ри дънни за шаран и заставам на едно, що годе читаво място....

Изображение

Хах свалям фотоапарат и к'во ми виждат очите пред мен насред реката :

Изображение

Наглеца не стига, че е метнал 4-ри дънни, ми 20 метра по-нагоре заклинил в една драка насред реката 5-та дънна :rolleyes: :axe:
То бива бащиния, ама вече чак толкова ми идва в повече :smt093

Изображение

Часът беше 09 и 45, а Слънцето вече прежуряше яко...
Щом жегата мори маришките бизони, начи е време да се прибирам да си довърша съня :mrgreen:

Изображение

Айде стига толкова драскане, поздрави на всички и до следващия път пак в темата или пък на водоемите ;)

Изображение
Последно промяна от JettroniX на Пет Окт 04, 2013 10:51 pm, променено общо 1 път.
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Супер репортаж,и хубави рибоци.Продължавай в същия дух... :smt023
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

YES SIR :drinkers:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

От рехавият ми маришки опит съм останал с впечатление че в момента в който "жегата почва да мори маришките бизони" , започват да дават читавите риби . Имай го предвид следващият път :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
roki7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от roki7 »

Браво за излета но 3 кила сомче е три пъти по-голямо от това дето си снимал :wink:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Както и да е, няма да споря за мерките на някакъв си бебешор :lol:
Мерси за поздравите колеги!
Срам, че още не мога да зашия някой 10+, а ги има, макар и да им понамаля бройката и тази година.
Павел Иванов написа:От рехавият ми маришки опит съм останал с впечатление че в момента в който "жегата почва да мори маришките бизони" , започват да дават читавите риби . Имай го предвид следващият път :wink:
Да ти кажа честно, това съм го забелязал само при щуките и то подплатено от слуката, която имам.
По местата, които посещавам Лятото, винаги плющят от рано сутринта, но на примамките ми взимат винаги след 9 часа до към 12, когато настъпва точно този момент, а след 12 часа водната повърхност се укротява :), но това само ако ги набарам къде се въртят, щото понякога ги няма на обичайните местостоянки.
(То след 10 часа не е за мятане на реката, освен ако не си на сянка - водата, пясъка и камъните яко излъчват)
Тогава пък, в по-бързата вода избухват мощно расперите, но нямам слука за сега на нито един маришки распер, било то и маломерен....., но все ще се поправи това :D
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Време е да споделя първото си лятно риболовното турне за тази година ;)
То започна в Неделя на 11 Август на река Марица с toshiro и guspata :

Взех си няколко примамки, които смятам, че ако има едър зъБатко във водоема, то той няма как да не ги опита :D

Изображение

Е, първият излет не мина добре :oops:
Бях взел Хеви-то и едно цък нямаше.
От 3-ма човека - спинингистка бригада, само 1 рибка извадихме - маломерна щучка на Салмо Тини - слуката на toshiro :D
toshiro закачи част от мрежа и я извади, та в нея имаше начукани 3 воблера - Хорнет 6/14 - Перч, 1 Кенарт и Тубертини кранк - големия.
Той беше майстора на излета - хем воблери си напазари, хем и 1 рибка за отсрамване хвана :D
Държа да отбележа, че toshiro си изпълни баса, като ми донесе едно кенче Астика на реката :D :drinkers:
Басът беше, че няма да успея да навия цялата ролка на Сънлайн на Заубера ;) Е....навих го точно по каталог :lol:
Когато се запътихме към едно място от участъка, в който ловяхме, guspata ни викна с toshiro и какво заварваме пред него...
Направо слагам снимката :

Изображение

Мишеловът си стоеше на пътя ни и не мърдаше. Точно в деня откриваха лова на пернат дивеч, та си помислихме да не би
някой недобросъвестен авджия да го е прострелял :evil:
Огледахме го отвсякъде, но нямаше рани, нито кръв по оперението :rolleyes:
Стоеше си и от време на време си накланяше главата надолу към земята все едно шофьор заспива пред волана.....
Беше 8 без 10, а Слънцето яко бъхтеше, та го преместихме на сянка под едно дърво и му дадохме да пие вода...
Близна леко и до там.....
Опитахме да го стимулираме да литне, но не искаше.
Видимо му нямаше нищо :idea:
Направих му няколко снимки, че кога ще успея да снимам на живо и на свобода такова животинче.
Колкото и да му угасваше свещта, беше великолепен :

Изображение

Изображение

Доста време умувахме какво да го правим, но решихме, че може и да е болен или вече на години и да му е дошъл часът. :(

Изображение

Та така мина сутрешния излет на 11-ти Август....
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Лявото крило е отворено......Гърмян е та дрънка,кръв не е задалжително да има.
Но пък какви фотки си му барнал само!!!
Стил NG.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Това, което мога да кажа е само: Невероятни снимки, и прекрасен репортаж....
Гендо, трябва да си смениш професията от инженер да речем на журналист..... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

JettroniX, жестоки снимки, колега! Не журналист, има една чудна професия фотограф, но както и да е... Жалко за пернатия, какъвто и да е случая, но умееш да щракаш и да предаваш настроение, приятелю. Пожелавам ти хубави риби и други красоти пред обектива! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Я даи едно мнение за този воблер.Днес си го купих и като ти разглеждах пак темата видях,че и ти си го взел макар и в друг цвят.Какви впечатления имаш от него и какви риби се впускват най-много към него.И кажи цената на която си го взел,че не се вижда да направя сравнение аз го взех за 79 крони или към 16 лева.

Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Еми т'ва е магията на спининга колеги.
Знаете как е....контакта с природата, с водата, излъгания зъБатко и пр. - все неща, които те зареждат само на + .
Просто обикаляш в търсене на хищниците, а докато обикаляш насам, натам забелязваш и най-малките подробности, които ще допълнят кефа от излета.
Не стоиш статичен по цял ден на едно и също място, че да те хваща съклета. :D
Ако имаш малко фантазия и подходяща техника започваш да рисуваш, като художник ;)
Стига да имаш и желанието.
Относно мишелова и аз като вас много съжалявам много, че се случват такива неща.....

Краси, Хорнетите, които ползвам са размер 6/14.
За първи път ги ползвам тази година с Хеви такъма.
Те са си жива класика за Крал Сом по Марица.
Дори и 4-5 сантиметровите "вадят" сомчета/сомове. :D
Общо взето сома си ги харесва тези кранкове :drinkers:
Намират се на цени от 9,78 лв до 11 лв с ДДС. В Хасково и Димитровград са най-евтини. Докато в София се намират от 10 лв нагоре. В магазина на "Риби и такъми" (в реалния магазин не онлайн магазина им) струват 11 лева :rolleyes: Това е, като цена, което съм видял за сега.
Ако ги ползваш за Сом е наложително да се сменят тройките и халките, че борбата доста често се проточва и в боя въпросните фабрични халки и тройки се амортизират страшно и възможността да изтървеш слуката е голяма.
Въпросната разцветка си е типично пъстървова, но от това, което съм забелязал, ако я ползваш за Сом ще е без значение, защото той има слабо развито зрение и мине ли покрай него ще я изплющи, тъй като този кранк създава доста силни вибрации и ако го водиш по дъното вдига яка пушилка, която ги настървява още повече ;)
Взимаме се потъващи/sinking тъй, като се завират яко по дъното, а Сома, както знаеш си лежи там, а и в течение газят малко повече от плаващите/floating, което е още едно предимство.
Ето на такава разцветка T, като твоята колегата е извадил хубав сом от Марица. :o :D
Имам в раницата си 2 броя разцветки 6/14, все натурални разцветки за бистра и ниска вода, тъй като на тях плющят и Распери, а там вече играе роля и разцветката.
Сега, като се вдигне нивото на Марица и стане боза, ще си заприходя YD и GT 6/14, не заради Сома, а заради Распера :D
Десетграмовия гази на по малка дълбочина и е плаващ, това му е по-особеното, но иначе пак си навира лопатката
яко към дъното и играта му е същата. Просто се ползва при по-плитка бърза вода или ако си на язовир го ползваш до тази дълбочина, на която мислиш, че се въртят рибите.
Ако не са на 6/10 слагаш 6/14 и така търсиш из водните слоеве де са рибоците :)
По принцип на Хорнетите винаги може да хванеш разнообразна риба.
Американците много го обичат, тъй като им вади братовчеда на Бялата риба - Уолай-а и го ползват, както за кастинг така и за тролинг.
За сега нямам голяма риба на тях.
На по-малките хорнети имам слука на дребни :
H4S DB

Изображение

Изображение

H5S GT
:lol:
Изображение

Изображение

За сега имам 3 скъсани Хорнета, но това не ми пречи да си взема някоя нова разцветка или размер за попълване на дупките.
Общо взето е хубаво да имаш 4-5 броя различни размери Салмо Хорнет сред примамките си.
Поздрави, аз отивам да врътна, че времето навън е страхотно ;)
Изображение
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Красимир Атанасов написа:Я даи едно мнение за този воблер.Днес си го купих и като ти разглеждах пак темата видях,че и ти си го взел макар и в друг цвят.Какви впечатления имаш от него и какви риби се впускват най-много към него.И кажи цената на която си го взел,че не се вижда да направя сравнение аз го взех за 79 крони или към 16 лева.

Изображение
Този в България струва към 11 лева,но колкото и да си дал си стува защото воблера е доста уловист.Поне при мен е най-успешен за бяла риба на влачене.Говоря за 5см. потъващия вариянт.
Остави само стъпки
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

gergi762 написа:
Красимир Атанасов написа:Този в България струва към 11 лева
Ясно.Мене ме интересуваше повече цената за да преценя дали да пратя пари и да ми ги купят от Бг но явно не си струва особено.Не да се оплаквам или нещо такова.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”