Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- КалинПетров
- разбира нещата
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
тая година не остана голям алай не му дават да порасне!

Reel Tuning
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
голям майстор,няма що.........не е лошо преди да публикуваш снимки да прочетеш правилата на форума.gi6o23 написа:Айде момци наслука...и да си начешете крастата![]()
валатът не най-лошото нещо на света
- live_game999999999
- новобранец
Жалък си с тези пльоснати риби
на плочките ,и ти ли си от бурканаджийте ,палячо....

хвани, пусни, дари живот,......... и те така
Вземи 1-2 другите ги пусни...и ги снимаи на реката или поне пържени,щуко убиецo

Искам само да кажа,че аз съм хванал само 2 от рибите другите ги хванаха един мой приятел и баща му.И спрете да ме нападате а споделете нещо за вашия риболов...
темата е ''МАРИЦА-всичко за и по реката'',не как да пускаме рибите.

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Поне 1-2 да беше пуснал ,няма да омреш от глад то и без тва няма много щука в Марица.Аз тая година нит сом нит щука съм взел ,защото след време да има какво да хващаме ,но заради такива като теб и катоgi6o23 написа:Искам само да кажа,че аз съм хванал само 2 от рибите другите ги хванаха един мой приятел и баща му.И спрете да ме нападате а споделете нещо за вашия риболов...темата е ''МАРИЦА-всичко за и по реката'',не как да пускаме рибите.

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Колега разбирам те,но когато гърлото на рибата е пробито даже в някои случаи да не кажа разпрано... и да я пусна няма как да оцелее.. знаеш как стоят нещата при тапата чакаш да нагълта рибата :/ А на спининга съм подарявал живота на доста щуки.
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Знам ''колега'' лятото като отида с 2 дънни за сом и на едната слагам червеи ,някой път кълвът малки сомчета те гълтат много на вътре даже и чарвата през устата излизат понякога намествам колкото мога и го слагам в живарника да се оправи и като си отивам го пускав нищо му няма това лято имах някъде 2-3 такива случей.gi6o23 написа:Колега разбирам те,но когато гърлото на рибата е пробито даже в някои случаи да не кажа разпрано... и да я пусна няма как да оцелее.. знаеш как стоят нещата при тапата чакаш да нагълта рибата :/ А на спининга съм подарявал живота на доста щуки.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- te4osoma
- разбира нещата
Ещо не го написа в първия си пост така ,ами го постна така се едно ти си ги фанал всичките и си голям фащачgi6o23 написа:Искам само да кажа,че аз съм хванал само 2 от рибите другите ги хванаха един мой приятел и баща му.И спрете да ме нападате а споделете нещо за вашия риболов...темата е ''МАРИЦА-всичко за и по реката'',не как да пускаме рибите.

п.п.И аз съм фащал повече от законо позволеното ,но не го пускам по форумите ...

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Ааа, не така, сигурно цитираш арендованите водоеми?te4osoma написа:п.п.И аз съм фащал повече от законо позволеното ,но не го пускам по форумите ...
Идеята тук е БГ риболовците да придобият съзнание, морал и пр.. Иначе завинаги ще си останем "дупката" на европата и вече е много близо времето, де ще ходим на риба за да "дишаме чист въздух"...
п.п. Преди 15-20 г. и аз прибирах всичко уловено, но форума, този и другите ми помогнаха да се осъзная.
Съществува и обезрибяване с въдици, щото от месец почти всеки ден ловим двама човека на Тракиец и сулките- мало и почти мерни, които сме върнали са над 150 бр., а тези риби догодина ще са си..... кулинарен шедьовър може би..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
+ 100Vid написа: ... Идеята тук е БГ риболовците да придобият съзнание, морал и пр.. Иначе завинаги ще си останем "дупката" на европата и вече е много близо времето, де ще ходим на риба за да "дишаме чист въздух"...

-
- фен клуб-скобар
В неделя бях на бента на Маноле,откъм Садово.
От 7 до 11ч.
Осем скобра ,един откачен и две късания.
В началото лвих на фидер.,после на плувка, все на бял.
Скобарите са от 250-500 грама.
От 7 до 11ч.
Осем скобра ,един откачен и две късания.
В началото лвих на фидер.,после на плувка, все на бял.
Скобарите са от 250-500 грама.
Много играе нивото на реката в Пловдив. Днес е спаднало драстично. Дано да се задържи, че нещо много тегав риболова така. Гоня предимно щука на спининг. Излизат епизодично рибоци, все едно някой ми ги сортира специално - по 32см. Не мога да си направя кефа от борбата. Имам 3-4 места, които претърсвам за има няма половин час и толкова. Ако има нещо се обажда ако не - сгъвам. Днес се разписа поредната 32см., която си замина с леко цепната джука. Поне следващия път ще си я позная.

Навил съм един китайски плетеняк. Не знам реално каква дебелина е ама, като го гледам е над 0.3мм. Интересно е, че не ми скъсява дистанцията на замятане(малки воблери) но губя контакта с примамката, което не е добре. От друга страна щях да съм посял доста примамки - причината поради която минах на този вариант. Сега спокойно изправям тройки, вадя клони и т.н.

Навил съм един китайски плетеняк. Не знам реално каква дебелина е ама, като го гледам е над 0.3мм. Интересно е, че не ми скъсява дистанцията на замятане(малки воблери) но губя контакта с примамката, което не е добре. От друга страна щях да съм посял доста примамки - причината поради която минах на този вариант. Сега спокойно изправям тройки, вадя клони и т.н.
Спининг мания...
-
- новобранец
Здравейте колеги. Не разбирам много риболова по река Марица, но в неделя мисля да направя един излет на бента на Маноле. Ще гоня предимно алай. Ако може някой да ми даде малко съвети за този риболов ще съм много благодарен. Общо взето такъми, пръчки и стръв..
Мерси предварително
Мерси предварително

-
- научил се да хвърля
Специално, риболовът на алай е много комплексен. Иска много практика и постоянство. Да си подбереш местата, да знаеш дъното кво ти е , къде има ръбове и т.н. П.с ако течението не е много силно използвай по финна плувка тип буре грам грам и малко. Кука можеш да използваш гамакацу 16 или 18 номер. Лично за мен тва са най добрите алайски куки. Успех!