МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от КалинПетров »

тая година не остана голям алай не му дават да порасне!
Изображение
Reel Tuning
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

gi6o23 написа:Айде момци наслука...и да си начешете крастата :) Изображение
голям майстор,няма що.........не е лошо преди да публикуваш снимки да прочетеш правилата на форума.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
live_game999999999
новобранец
новобранец

Мнение от live_game999999999 »

Жалък си с тези пльоснати риби :evil: на плочките ,и ти ли си от бурканаджийте ,палячо....
хвани, пусни, дари живот,......... и те така
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Вземи 1-2 другите ги пусни...и ги снимаи на реката или поне пържени,щуко убиецo :lol: :evil:
Аватар
gi6o23
новобранец
новобранец

Мнение от gi6o23 »

Искам само да кажа,че аз съм хванал само 2 от рибите другите ги хванаха един мой приятел и баща му.И спрете да ме нападате а споделете нещо за вашия риболов... :axe: темата е ''МАРИЦА-всичко за и по реката'',не как да пускаме рибите.
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

gi6o23 написа:Искам само да кажа,че аз съм хванал само 2 от рибите другите ги хванаха един мой приятел и баща му.И спрете да ме нападате а споделете нещо за вашия риболов... :axe: темата е ''МАРИЦА-всичко за и по реката'',не как да пускаме рибите.
Поне 1-2 да беше пуснал ,няма да омреш от глад то и без тва няма много щука в Марица.Аз тая година нит сом нит щука съм взел ,защото след време да има какво да хващаме ,но заради такива като теб и като :axe: циганите май нищо няма да хващаме.То не че сега хващаме нещо ,но ако ние не спасим популацията няма кой друг.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
gi6o23
новобранец
новобранец

Мнение от gi6o23 »

Колега разбирам те,но когато гърлото на рибата е пробито даже в някои случаи да не кажа разпрано... и да я пусна няма как да оцелее.. знаеш как стоят нещата при тапата чакаш да нагълта рибата :/ А на спининга съм подарявал живота на доста щуки.
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

gi6o23 написа:Колега разбирам те,но когато гърлото на рибата е пробито даже в някои случаи да не кажа разпрано... и да я пусна няма как да оцелее.. знаеш как стоят нещата при тапата чакаш да нагълта рибата :/ А на спининга съм подарявал живота на доста щуки.
Знам ''колега'' лятото като отида с 2 дънни за сом и на едната слагам червеи ,някой път кълвът малки сомчета те гълтат много на вътре даже и чарвата през устата излизат понякога намествам колкото мога и го слагам в живарника да се оправи и като си отивам го пускав нищо му няма това лято имах някъде 2-3 такива случей.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

gi6o23 написа:Искам само да кажа,че аз съм хванал само 2 от рибите другите ги хванаха един мой приятел и баща му.И спрете да ме нападате а споделете нещо за вашия риболов... :axe: темата е ''МАРИЦА-всичко за и по реката'',не как да пускаме рибите.
Ещо не го написа в първия си пост така ,ами го постна така се едно ти си ги фанал всичките и си голям фащач :D :D или сега си ги натамани някак си :lol: :lol:

п.п.И аз съм фащал повече от законо позволеното ,но не го пускам по форумите ... :mrgreen:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

te4osoma написа:п.п.И аз съм фащал повече от законо позволеното ,но не го пускам по форумите ... :mrgreen:
Ааа, не така, сигурно цитираш арендованите водоеми?
Идеята тук е БГ риболовците да придобият съзнание, морал и пр.. Иначе завинаги ще си останем "дупката" на европата и вече е много близо времето, де ще ходим на риба за да "дишаме чист въздух"...

п.п. Преди 15-20 г. и аз прибирах всичко уловено, но форума, този и другите ми помогнаха да се осъзная.
Съществува и обезрибяване с въдици, щото от месец почти всеки ден ловим двама човека на Тракиец и сулките- мало и почти мерни, които сме върнали са над 150 бр., а тези риби догодина ще са си..... кулинарен шедьовър може би..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Vid написа: ... Идеята тук е БГ риболовците да придобият съзнание, морал и пр.. Иначе завинаги ще си останем "дупката" на европата и вече е много близо времето, де ще ходим на риба за да "дишаме чист въздух"...
+ 100 :supz:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

В неделя бях на бента на Маноле,откъм Садово.
От 7 до 11ч.
Осем скобра ,един откачен и две късания.
В началото лвих на фидер.,после на плувка, все на бял.
Скобарите са от 250-500 грама.
bogidar
новобранец
новобранец

Мнение от bogidar »

Много играе нивото на реката в Пловдив. Днес е спаднало драстично. Дано да се задържи, че нещо много тегав риболова така. Гоня предимно щука на спининг. Излизат епизодично рибоци, все едно някой ми ги сортира специално - по 32см. Не мога да си направя кефа от борбата. Имам 3-4 места, които претърсвам за има няма половин час и толкова. Ако има нещо се обажда ако не - сгъвам. Днес се разписа поредната 32см., която си замина с леко цепната джука. Поне следващия път ще си я позная.

Изображение

Навил съм един китайски плетеняк. Не знам реално каква дебелина е ама, като го гледам е над 0.3мм. Интересно е, че не ми скъсява дистанцията на замятане(малки воблери) но губя контакта с примамката, което не е добре. От друга страна щях да съм посял доста примамки - причината поради която минах на този вариант. Сега спокойно изправям тройки, вадя клони и т.н.
Спининг мания...
valentin9902
новобранец
новобранец

Мнение от valentin9902 »

Здравейте колеги. Не разбирам много риболова по река Марица, но в неделя мисля да направя един излет на бента на Маноле. Ще гоня предимно алай. Ако може някой да ми даде малко съвети за този риболов ще съм много благодарен. Общо взето такъми, пръчки и стръв..
Мерси предварително :)
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Специално, риболовът на алай е много комплексен. Иска много практика и постоянство. Да си подбереш местата, да знаеш дъното кво ти е , къде има ръбове и т.н. П.с ако течението не е много силно използвай по финна плувка тип буре грам грам и малко. Кука можеш да използваш гамакацу 16 или 18 номер. Лично за мен тва са най добрите алайски куки. Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”