Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Как можах да си загубя времето на Панчарево... Нямаше хора, намерих си що годе хубаво място и след малко една сурия шарани. Едни питат, други не, дали е свободно измежду кофите на другите. Стана гъз до гъз през метър-два още преди 12. Някакви заблудени уклейки като копърка излизаха нарядко. Мътна вода, никъде риба не играе. На фидер нищо, на плувки нищо. Шараните по брега повече от рибите във водата.
Целия е на сушата.Спрямо миналата година по това време е още към 2.5 -3 метра надолу общото ниво.Гледай кво ставаnaskobo написа:A понтона на Щърка, още ли е на сушатаlusienn написа:,,,, целия се е размръзнал ,,,,.- показателно е за нивото където ме интересува

Риболовци.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Мало Бучино (под магистралата) е още много студено. Водата е кална и мътна. Шранджиите вече са там, но активност на шарани няма. Няма и пъстърва, не са пускали. Няма и уклей, нито каракуда, даже още и раците ги няма.
нямам живарник
Колега,за платеното на Панчарево ли става на въпрос или за големия свободен гиол?Shag написа:Как можах да си загубя времето на Панчарево... Нямаше хора, намерих си що годе хубаво място и след малко една сурия шарани. Едни питат, други не, дали е свободно измежду кофите на другите. Стана гъз до гъз през метър-два още преди 12. Някакви заблудени уклейки като копърка излизаха нарядко. Мътна вода, никъде риба не играе. На фидер нищо, на плувки нищо. Шараните по брега повече от рибите във водата.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
На Панчарево верно имаше сурия,но от рибари!
Стана хубав риболов на уклей,който се ориентира и не пестеше от захранка си хвана доволно.Според мен скоро ще тръгнат и бабушките...
П.С Става въпрос за "Гумаджийницата" на големия Пънч.
Стана хубав риболов на уклей,който се ориентира и не пестеше от захранка си хвана доволно.Според мен скоро ще тръгнат и бабушките...
П.С Става въпрос за "Гумаджийницата" на големия Пънч.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Последно - Дъгова пъстърва.hristotihov написа:Сивен - розова с глава на сьомга,
нямам живарник
edit: обърках се, колегата говори за друг гьол.
Днес на Долни Богров
Бях от 7 до 14h и около мен извадиха 7-8 шарана 3-5кг.Единия, дето ги вадеше беше само с еднин фидер и ловеше на бял или пелети, не успях да видя.Другите бяха с 4 пръчки, но и тях не успях да видя на какво ловят.Но не бяха протеинови топчета.Ние с колегата мятахме на топчета ананас и чгода и имаше само един удар и се откачи.Всички бяхме точно пред караваната.Така, че шараните ги има и са активни, въпроса е на каква стръв.Аз лично за пръв път ходих там, но май няма да повторя - отвратително малък е тоя гьол...
Днес на Долни Богров
Бях от 7 до 14h и около мен извадиха 7-8 шарана 3-5кг.Единия, дето ги вадеше беше само с еднин фидер и ловеше на бял или пелети, не успях да видя.Другите бяха с 4 пръчки, но и тях не успях да видя на какво ловят.Но не бяха протеинови топчета.Ние с колегата мятахме на топчета ананас и чгода и имаше само един удар и се откачи.Всички бяхме точно пред караваната.Така, че шараните ги има и са активни, въпроса е на каква стръв.Аз лично за пръв път ходих там, но май няма да повторя - отвратително малък е тоя гьол...
Панчарево беше боза в събота и нямаше хора нито сутриннта нито след обяд
Говоря за стената трибуните и 2 те реки къде се вливат.Нивото е ниско-на плажа няма вода.Но точно на гумаджийницата не проверих 

Риболовци.
От тая позиция се вижда по голямата част на гьола-имам и бинокъл

Риболовци.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
И аз вчера се разходих до Пънча. На гумаджийницата имаше 847298743 човека. Нямаше места за спиране и директно го подминах, като стигнах до трибуните. Там, точно под тях имаше 2,3-ма риболовстащи, които си бъркаха в носовете. Водата беше с цвят на боза. По-надолу обаче след камените свличания хората, които ловяха на щеки хващаха що годе прилични баби, а другите скучаеха. Туй то.
- Shag
- вече хвърля и на тежко
За свободния се отнася поста ми. Иначе за сефте хвърлям в софийско и погледнах какво представлява платеното на пънча. Имаше 3-4 рибари към 9 сутринта, което според мен е максимума за дупката. На такива дупки съм не мерси, няма с какво да ме спечели. А за свободния може и да пробвам пак, но трябва да си потърся уединено местенце.kmap написа:Колега,за платеното на Панчарево ли става на въпрос или за големия свободен гиол?Shag написа:Как можах да си загубя времето на Панчарево... Нямаше хора, намерих си що годе хубаво място и след малко една сурия шарани. Едни питат, други не, дали е свободно измежду кофите на другите. Стана гъз до гъз през метър-два още преди 12. Някакви заблудени уклейки като копърка излизаха нарядко. Мътна вода, никъде риба не играе. На фидер нищо, на плувки нищо. Шараните по брега повече от рибите във водата.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Абе и аз го търся това място и то толкова много години !!!
И все не го намирам
!
Ама от към трибуните е малко по-добре.
Щом Paublo_Eskobar пише за уклей - значи тръгва риболова
!
И все не го намирам

Ама от към трибуните е малко по-добре.
Щом Paublo_Eskobar пише за уклей - значи тръгва риболова

Инфо от комшията-днес се видяхме.На трибуните е бил по обяд-2 уклея.От среща на гумаджийницата са били 500 човека рамо до рамо вчера 

Риболовци.
Колеги, онзи ден на Богров това беше най-малката риба хваната на водоема, монтаж -хеликоптер, рибата доста се бореше, но за наше щастие успяхме без никакъв проблем да я извадим . Пожелавам на всички рибари такъв улов!
- Прикачени файлове
-
- riba na bogrov.jpg (180.29 KiB) Преглеждано 1224 пъти
Това ми прилича на уклей, сниман близо до камерата (виж над устата червея спрямо рибата - те са в една равнина). Червеят (бял) е колкото главата и окото на уклейката бе.
Някак си неестествено седи ръката зад рибата
. Ама пък си е риба.
Поздрави.

Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.